سیاسی – اجتماعی:معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به این که دولت در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی به رسمیت نمیشناسد، گفت: از همه میخواهم هر جا مفاسدی میشناسند، اطلاعاتش را به دولت بدهند، چرا که دولت مصمم به مبارزه با فساد است.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری در نشست مشترک روسای دانشگاهها، گفت: امروز فضای جهانی نسبت به ایران فضای مناسبی است و ایران هراسی جای خود را به اقبال به ایران داده است و اگر کشور بر مدار عقل، مشورت و تدبیر اداره شود، دستاوردها بر اساس وعده خدا مثبت و مضاعف خواهد بود.
وی با اشاره به این که موثرترین سلاح بازدارنده در برابر دشمنان این کشور انسجام، وحدت ملی و حضور مردم در صحنه است، تاکید کرد: صندوقهای رای و عرصه انتخابات، میدان و فرصت به نمایش گذاشتن همبستگی ملی است و باید شرایطی در کشور و دانشگاهها بوجود بیاید که بتوان در میزگردها و مناظرهها نقد منصفانه عملکردها انجام گیرد. انصاری با اشاره به ضرورت رعایت اخلاق در رقابتهای انتخابات، گفت: امیدواریم کاندیداهای محترم و طرفداران آنها، گذشته را جبران کنند که در ایام انتخابات، فضای بی اخلاقی حاکم شد و استارت برخی ناهنجاریها، از مناظرات کاندیداها زده شد. امیدواریم در این دوره از انتخابات انصاف، عدالت و اخلاق و قانون بر فضا حاکم شود. وی با اشاره به این که حضرت امام خمینی (ره) رای مردم را پایه مشروعیت نظام در کنار اسلامیبودن آن قرار دادند، افزود: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، قید جمهوری به نظام جمهوری اسلامیاز قیود انضمامینیست که اصل یا فرع باشد.رابطه اینها رابطه عینیت است و جمهوری اسلامیایران با این هویت مردمسالاری و ابتنا بر آرای مردم مشروعیت دارد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سئوال که بعضا مطرح میکنند که اگر رای مردم در آن روز چیز دیگری بود، تکلیف نظام چه میشد؟ اظهار داشت: پاسخ خیلی روشن است. هم در سیره و هم در نظر امام، ایشان تکلیف را از عهده خود ساقط میدانستند و تکلیفی برای ساقط کردن نظام نداشتند، چون قرار بود نظام را مردم برگزینند. بر همان مبنا که امیرالمومنین(ع) گفت اگر حجت با حضور مردم بر من تمام نمیشد، تکلیفی بر عهده من برای تشکیل حکومت نبود.
انصاری، انتخابات را فرصتی برای ارتقای آگاهی مردم نسبت به اقدامات جاری در کشور معرفی کرد و افزود: دولت و رئیس جمهور مستقر، معمولا یک پای انتخابات است، اما بیان دستاوردها و خدمات دولت و رئیس جمهوری، الزاما تبلیغ نیست. چون بیان دستاوردها و خدماتی که صورت گرفته چه از سوی رئیس جمهوری مستقر و چه از سوی دیگر کاندیداها، اگر بیان خدمات آن حوزهها، صرف نظر از تبلیغات فردی باشد، نه تنها خلاف قانون نیست، بلکه استفاده مطلوب و قانونی از فرصتی است که جامعه آمادگی بالاتری برای شنیدن حرفها در راستای تصمیم گیری بهتر دارد.
وی با بیان این که با کمال تعجب دیدم یکی از کاندیداهای محترم القای شبهه کرده بود که بیان خدمات و اقدامات دولت و رئیسجمهوری، تبلیغات زودهنگام است، اظهار داشت: از آغاز انقلاب تاکنون تفاوت انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس و شوراها این بوده است که در انتخابات مجلس و شوراها کاندیداها باید از مدتی قبل از سمتهای ملی و منطقه ای خود استعفا داده باشند، اما در انتخابات ریاست جمهوری این ملاحظه قید نشده و درست هم قید نشده است.
انصاری، با بیان این که بر اساس آمار، دولت یازدهم در همه زمینهها در سه سال و نیم گذشته گامهای بلند و افتخارآمیزی در خدمت به کشور داشته است، گفت: دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصادی که سخت ترین میدان ساماندهی کار و اقدام دولت بود، در همه شاخصها غیر از شاخص مسکن که هنوز با رکود نسبی روبروست، موفقیتهای بزرگی کسب کرده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری تاکید کرد: کدام رئیسجمهوری از اولین روزهای ریاست جمهوری اش، شخصا هفته ای حداقل دو جلسه ۵ ساعته با تیم اقتصادی دولتش داشته و شخصا مدیریت و هدایت اقتصادی کشور را پیش برده است. وی با اشاره به این که هیچ یک از سیاستهای کلی نظام طی ۲۰ و چند ساله گذشته، مثل سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کانون توجه دولتها قرار نگرفته است، ادامه داد: سیاست سند چشم انداز به عنوان پرچمیبرافراشته که میتوانست اقتصاد ایران را به سمت هدف، یعنی تبدیل شدن به قدرت اول منطقه سوق دهد، با کمال تاسف طی هشت سال نیمه افراشته بود و حتی در اواخر این دوره هشت ساله به یک سند فراموش شده تبدیل شده بود و سیاستهای اصل ۴۴ هم که به تعبیر رهبری میتوانست انقلابی اقتصادی ایجاد کند، در بعضی زمینهها مثل واگذاریها به بخش خصوصی، کوچک سازی دولت، کاهش تصدی گریها، کاهش هزینههای جاری و کاهش سهم نفت در بودجه تبدیل به ضد خود شد.
انصاری، با تاکید بر این که امروز به عنوان عضو کوچکی از دولت مفتخرم بگویم که دولت توانسته است تورم را از۴۳ درصد به حدود ۸ درصد رسانده و رکود اقتصادی منفی ۶٫۸ درصد را به بالاتر از مثبت۷ درصد برساند، افزود: تحقق اصل امنیت غذایی با رسیدن کشور به خودکفایی در تولید گندم و بسیاری دیگر از محصولات مهم کشاورزی، کاهش چشمگیر واردات مواد غذایی، افزایش ذخایر غذایی کشور از ۱۸ روز به ۱۸ ماه، گسترش اقتصاد دانش بنیان در عرصههای مختلف فعالیتهای اقتصادی از جمله کشاورزی و حرکت کلی کشور با تکیه بر دانش و استفاده از نوآوری از جمله اقدامات دولت در عرصه اقتصادی و در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. وی قرارداد ۲هزار میلیارد تومانی دولت با دانشگاههای کشور در بخش نفت و پتروشیمیرا نشان از اهتمام دولت به پیوند دانشگاه با دستگاههای اجرایی دانست و گفت: در این دولت در بخش نفت و گاز کارهای فوق جهادی انجام شده است. به عنوان مثال دو روز قبل شاهد ثبت افتخاری بودیم که از ابتدای صنعت نفت در ایران بی سابقه بود و طی آن در یک روز ۲۰ میلیارد دلار پروژه در حوزه نفت و گاز افتتاح شد که در راستای تحقق یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی برای افزایش بهره برداری از منابع مشترک نفتی و گازی کشور بود.
انصاری با اشاره به این که۷۰ درصد قراردادهای جدید منعقد شده در پارس جنوبی، داخلی است، خاطرنشان کرد: این مهم در راستای هدف درونزا بودن اقتصاد مقاومتی بوده و در حوزه برون گرایی هم بازارهای مطمئنی یافته ایم که در شرایط نامناسب امنیتی منطقه و تحریمها توانستیم برای اولین بار ظرف دو سال متوالی تراز بازرگانی کشور را مثبت کنیم.
دکتر روحانی در ادامه گفت: برجام علاوه بر یک پیروزی بزرگ حقوقی و دیپلماتیک، یک پیروزی بزرگ اقتصادی هم بود که هزینههای ناشی از تحریم در واردات و سواستفادههای مالی گسترده و فساد نهادینه شده در سیستم بازرگانی کشور را رفع کرد.
وی، اصلاح ساختارهای نرم افزاری در حوزه فضای کسب و کار، تسهیل و روانسازی سرمایه گذاری، اصلاح نظام گمرکی، نظام مالیاتی و مبارزه ریشه ای با فساد را از دیگر اقدامات دولت برشمرد و تصریح کرد: در این دولت آمار قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار به حدود کمتر از ۱۴ میلیارد دلار رسیده است. معاون حقوقی رئیسجمهوری از اقدامات دولت در بخشهای مختلف از جمله محیط زیست، حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی سخن به میان آورد و گفت: اقبال شرکتهای بزرگ خارجی برای همکاری و حضور در بازار ایران، نشانه اعتماد آنها به فضای آرام و امنیت سطح بالای موجود در ایران است.
وی اظهار داشت: فراموش نکرده ایم که قبل از این دولت، تخریب روابط قوا تا چه سطحی پیش رفته بود، اما در این دولت نشاط سیاسی و تعامل سازنده قوا و پرهیز از مشاجرات بیهوده حاکم شده است. این دولت فرهنگ پذیرش مسئولیت و عذرخواهی در مواقع لزوم و پاسخگویی را رواج داده است. وی با اشاره به این که بعضا مطرح میکنند که دولت در یکسال اخیر به افتتاح و بهره برداری از طرحها روی آورده است تا برای خود تبلیغ کند، گفت: بالاخره کشاورزی که پاییز بذر افشانده، در همان پاییز که نمیتواند محصولش را درو کند.
انصاری، برداشتن آواری که بر سر اقتصاد کشور خراب شده بود را در فرصت کوتاه ممکن ندانست و گفت: سیستم بانکی کشور زیر آوار دهها هزار میلیارد تومان بدهی دولت به بانکها و بانکها به بانک مرکزی زمینگیر شده بود. دولت بدهیهای سنگینی به پیمانکاران داشت و هزینههای جاری کشور از ۲۳ هزار میلیارد تومان در سال ۸۴ به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ رسیده بود.من هم که عمده سابقه فعالیتم در مناصب اقتصادی بوده، در سالهای ۹۴ و ۹۵ وسوسه شده بودم که باید برای رفع کسری بودجه از بانک مرکزی استقراض کنیم، اما رئیس جمهوری اجازه نداد که تحقق هدف تک رقمیشدن تورم مخدوش شود. ایشان ایستاد و خوشبختانه ۲۹ هزار میلیارد تومان، با تمهیدات خاص عرصههای مختلف بدون این که مجبور به استقراض از بانک مرکزی شویم، تامین شد.
انصاری در ادامه سخنان خود و در تشریح فعالیتهای دولت در مبارزه با فساد، گفت: اصلاح نظام مالیاتی و اصلاح نظام گمرکی با تاکید بر قطع ارتباط مودیان با ممیزین مالیاتی و گمرکی و ایجاد سامانه یکپارچه در عرصه مالیات و گمرک از جمله این برنامهها بود.همچنین اصلاح نظام بانکی مراحل آخر تصویب را در دولت میگذراند.
انصاری، با اشاره به این که موضوع حقوقهای نجومیبا هدف پوشش دادن پروندههای متعدد و عظیم فساد بزرگنمایی شد، افزود: رئیس جمهوری به اعضای دولت گفتند شما این موقعیت را فرصتی برای اصلاح روندها و رویهها و مقررات غلط بدانید. لذا دولت از این فرصت برای اصلاح مقررات و رویههای غلط استفاده کرد و در ضمن همه مبالغ غیرمتعارف دریافت شده، به خزانه بازگشت.
وی با تاکید بر این که دولت در مبارزه با فساد،هیچ خط قرمزی به رسمیت نمیشناسد، گفت: از همه میخواهم هر جا مفاسدی میشناسند، اطلاعاتش را به دولت بدهند، چرا که دولت مصمم به مبارزه با فساد است.
انصاری، استقلال دانشگاهها را از تاکیدات دولت و شخص رئیس جمهوری بیان کرد و افزود: دانشگاه اگر آزاد و مستقل باشد،میتواند پاسدار شعار محوری “استقلال- آزادی – جمهوری اسلامی” باشد. آزادی بیان و عمل باید در دانشگاه نهادینه شود و با امنیت دستوری و امنیت توام با سکوت نمیشود آزادی را تامین کرد. معاون حقوقی رئیس جمهوری نشاط سیاسی و نبض حیات سیاسی جامعه را نشات گرفته از دانشگاه دانست و گفت: سلامت و بیماری فضای سیاسی کشور را می توان از کانون جوشش سیاسی جامعه یعنی دانشگاهها ارزیابی کرد. وی در ادامه سخنان خود به موضوع ممنوع التصویری برخی از شخصیتهای سیاسی کشور پرداخت و افزود: من نمیفهمم که بحث ممنوع التصویری در قرن ۲۱، درعصر ارتباطات و رسانه و اینترنت، در جمهوری اسلامیایران که استقلال، آزادی، جمهوری اسلامیشعارش بوده و هست و رهبر معظم آن، همیشه بر نشاط و فعالیت سیاسی در دانشگاهها تاکید مضاعف دارند، چه معنایی دارد. نمیدانم چرا برخی کاسه داغ تر از آش میشوند. واقعا ممنوع التصویری شخصیت بزرگی مثل خاتمیچه مفهوم و معنایی دارد. این اقدامات تاثیر معکوس دارد. قطعا وقتی در آینده اوراق تاریخ را بخوانند و ببینند در چنین مقطعی پخش تصویر کسی ممنوع بوده، از ما تعجب خواهند کرد.
