توصیه‌های کارشناسی به سرمایه‌گذاران غیرحرفه‌ای
 

کاربران تالار مجازی بورس از ۱۵۵ هزار نفر گذشت، در نظرسنجی از ۲۳۰۰ کاربر، بیش از ۷۵ درصد تأثیر بورس مجازی در ارتقای آگاهی و شیوه‌های سرمایه‌گذاری را عالی و یا بسیار خوب ارزیابی کردند.
مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه هم اکنون، پروژه‌ای ملی در راستای پایش سطح سواد مالی در کشور به‌منظور توسعه راهکارهای بهینه ارتقای فرهنگ سهامداری در حال انجام است، به سرمایه‌گذاران غیرمتخصص توصیه کرد قبل از شروع فعالیت در بورس، خرید و فروش سهام از طریق تالار مجازی بورس را تجربه کننـد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه ایران (سنـا)، سعید مستشار با بیان اینکه تالار مجازی بورس ایران با گذشت حدود دو سال و نیم از عمر فعالیت خود، به یکی از پرمخاطب‌ترین ابزارهای آموزشی در حوزه بازار سرمایه تبدیل شده است، افزود: ارائه رایگان بیش‌از ۴ هزار دقیقه برنامه متنوع آموزشی در کنار فراهم‌ آوردن محیط شبیه‌سازی شده برای خرید و فروش سهام در فضای مجازی، تالار مجازی بورس ایران را با اقبال گسترده علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در بورس مواجه کرده است، به نحوی که شاهد رشد فزاینده تعداد کاربران بورس مجازی هستیم.وی به افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بورس، بویژه افراد مبتدی و تازه‌وارد توصیه کرد قبل از ورود به بازار سرمایه، عضو تالار مجازی بورس شوند تا شرایط واقعی سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را ازطریق فضای شبیه‌سازی شده، بدون کمترین ریسک و یا نیاز به صرف هزینه، تجربه کنند.وی افزود: درحال حاضر، حجم قابل قبولی محصولات آموزشی عمومی درخصوص اصول و مفاهیم سرمایه‌گذاری در بورس، در قالب فیلم، صوت، تصویر و متن تولید و در بخش آموزش تالار مجازی بورس بارگذاری شده است و بزودی برنامه‌های آموزشی تخصصی بصورت چند‌رسانه‌ای با هدف معرفی هرچه بیشتر شیوه‌های تحلیل در بازار سرمایه، ابزارها و نهادهای مالی و همچنین قوانین و مقررات کلیدی بازار ازطریق تالار مجازی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهـد گرفت.
وی همچنین به تولید مجموعه برنامه‌های آموزشی الفبای بورس اشاره کرد و گفت: با تولید و پخش مجموعه ۸۰ قسمتی الفبای بورس ازطریق شبکه‌های دوم سیما، شبکه آموزش، شبکه مستند و شبکه بازار، برای نخستین‌بار مفاهیم پایه‌ای بورس و اصول سرمایه‌گذاری در آن بصورت جامـع و در عین حال با بیان و شیوه‌ای ساده و جذاب، به عموم مردم معرفی می‌شـود.
مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس همچنین از راه‌اندازی مرکز تماس بورس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این مرکز با هدف پاسخگویی به سوالات سرمایه‌گذاران و همچنین علاقه‌مندان به ورود به بورس، راه‌اندازی و از این طریق، پاسخگویی درخصوص مواردی همچون توقف و بازگشایی نمادها، سازوکار رسیدگی به دعاوی حقوقی سرمایه‌گذاران، اصول و مبانی اولیه سرمایه‌گذاری در بورس و سایر موارد مورد نیاز سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به ورود به این بازار، نظام‌مند خواهد شد، به علاوه زمینه مناسبی برای تعامل دو سویه مسئولان بازار سرمایه با فعالان و سرمایه‌گذاران فراهم می‌شود.
وی در ادامه به تصویب دستورالعمل برگزاری دوره‌های آموزشی در بازار سرمایه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: براساس دستورالعمل مصوب هیئت مدیره سازمان بورس، دبیرخانه کمیته راهبری آموزشی بازار سرمایه سال ۹۱ با حضور نمایندگان بورس‌ها و کانون‌ها در شرکت اطلاع‌رسانی راه‌اندازی شد که تاکنون موافقت اصولی برای ۳۷ موسسه صادر و ۲۰۰ دوره آموزشی نیز مجوز برگزاری از کمیته راهبری آموزش دریافت کرده‌انـد.
وی طراحی و راه‌اندازی دوره MBAبازار سرمایـه و همچنین دوره‌های کاردانی و کارشناسی بورس در دانشگاه جامع علمی – کاربردی را از دیگر اقدامات شرکت اطلاع‌رسانی برشمرد و گفت: خوشبختانه استقبال خوبـی از دوره‌های MBAبازار سرمایه صورت گرفته است، به نحوی که علاوه‌بر دانشگاه علوم اقتصادی و سازمان مدیریت صنعتی، هم‌اکنون برخی دانشگاه‌های دیگر برای برگزاری این دوره، درخواست خود را به شرکت ارائه کرده‌اند که این موضوع، در حال بررسی است.
مستشار به تأسیس انتشارات بورس (وابسته به شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس) هم اشاره و خاطرنشان کرد: انتشارات بورس در مدت یکسال و نیم فعالیت رسمی خود، ۳۵ کتاب تخصصی در زمینه مالی و سرمایه‌گذاری منتشر کرده است و هم‌اکنون نیز بیش‌از ۲۰ اثر فرآیند انتشار را طی می‌کنند که بزودی عرضه خواهند شد.
وی تبدیل شدن به مرجع انتشار کتب مالی را هدف انتشارات بورس عنوان کرد و گفت: از همه اساتید دانشگاه و صاحبان قلم در زمینه مالی و سرمایه‌گذاری دعوت می‌کنیم درصورت تمایل، آثار خود را مطابق با اولویت‌های انتشارات بورس که در سایت انتشارات بورس به نشانی
www.bourseshop.irمنتشر شده است، در اختیار انتشارات بورس قرار دهند تا منتشر شود.
مستشار پخش روزانه یک ساعت برنامه زنده تحت عنوان استودیو بورس از رادیو اقتصاد اشاره کرد و گفت: برنامه رادیویی استودیو بورس که هر روز از ساعت ۱۰ الی ۱۱ در رادیو اقتصاد پخش می‌شود، بعد از گذشت بیش ‌از دو سال و نیم فعالیت مستمر، به رسانه شنیداری فعالان بازار تبدیل شده و به دلیل ساختـار جذاب، متنوع، به‌روز، یکی‌از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های رادیو اقتصاد از دید شنوندگان به شمار می‌رود که توانسته است در پاسخگویی به نیازهای آموزشی و اطلاع‌رسانی مخاطبان، بسیار موفق ظاهر شود.
مستشار از اجرای طرح سنجش میزان سواد مالی در شهرهای مختلف کشور خبر داد و گفت: براساس این طرح ملی که از ابتدای سال آغاز شده است، ضمن ارزیابی جامع میزان آشنایی قشرهای مختلف مردم در شهرهای کشور با مفاهیم مالی و سرمایه‌گذاری، راهکارهای ارتقاء دانش مالـی با محوریت بازار سرمایه و همچنین ابزارهای آموزشی و فرهنگ‌سازی مناسب در این خصوص شناسایـی خواهد شد تا تداوم برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی سازمان براساس نتایج حاصل از این طرح پیگیری شود.
وی اقدامات صورت‌گرفته توسط سازمان بورس در راستای ارتقاء سواد مالی در کشور را گسترده و بسیار موثر دانست و گفت: کومسک (COMCEC) که زیرمجموعه اقتصادی سازمان کنفرانس اسلامی است، با ارزیابـی برنامه‌های متنوع آموزشی و فرهنگ‌سازی که در سال‌های اخیر توسط سازمان بورس اجرا شده، سازمان را به‌عنوان رئیس کارگروه سواد مالی انتخاب کرد که این موضوع، حاکی از اثربخشی برنامه‌های فرهنگ‌سازی سازمان دارد، به‌علاوه امروز شاهد افزایش بسیار چشمگیر تعداد سهامداران در بورس هستیم که توسعه برنامه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در کنار ارتقاء زیرساخت‌های مقرراتی، نرم‌افزاری و ایجاد ابزارها و نهادهای مالی جدید، بدون شک در افزایش چشمگیر اقبال مردم به بورس موثر بوده است.
از سوی دیگر معاون سازمان بورس و اوراق بهادار ابزارهای بورس برای شفاف سازی اطلاعات شرکت‌ها را در چهار بخش توجیه مدیران، ضمانت‌های اجرایی، ارجاع به محاکم قضایی و تنزل جایگاه شرکت در تابلوهای بورس و فرابورس اعلام کرد و گفت: تلاش می کنیم در این زمینه از ابزارهای قهری استفاده نکنیم.
به گزارش مهر، سیدعلی حسینی در مورد توقف نماد معاملاتی شرکت های پالایشی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار علاوه بر سهامداران فعلی شرکت ها، همزمان به سهام داران بالقوه توجه دارد تا اطلاعات شفافی را برای آنها فراهم کند.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: عمده مشکل در بحث نمادهای پالایشی این است که شرکت های فعال در این صنعت باید قبل از ورود به بازار سرمایه، یکسری روابط مالی، فنی و مدیریتی توسط مقامات وزارت نفت مدون می شد تا این شرکت ها آماده ورود به بازار سرمایه شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه در این زمینه، کار زیادی انجام نشد و پس از ورود آنها به بازار سرمایه، این مشکلات نمود بیشتری پیدا کرد، از جمله روابط مالی آنها با شرکت ملی پالایش و پخش با مسایلی روبرو است.
وی با اشاره به اینکه قبول و تائید اعلامیه ها و نحوه گرفتن این اعلامیه ها و همچنین رعایت الزامات و مقررات مربوط به نفت و این صنایع است، تصریح کرد: بعضا میان این شرکت ها و شرکت ملی پالایش و پخش اختلاف نظرهایی وجود دارد. معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: سازمان سعی کرده است هرجا این اختلاف نظرها به یک مکاتبه منجر یا رسمیت پیدا می کند، از پتانسیل موجود برای رفع این اختلاف ها استفاده کند و به نوعی حقوق سهام داران را بیشتر مدنظر قرار دهد. البته حل این مسایل به زمان، مذاکره و برگزاری جلسات نیاز داشت.
وی تاکید کرد: در این بین سازمان بورس بر موضوع شفافیت اطلاعاتی هم تاکید داشت، چراکه متضمن رعایت حقوق سهام داران فعلی و آتی شرکت است.
دکتر حسینی ابراز داشت: در نهایت سازمان بورس مطابق با رویه خودش، اگر شرکت اطلاعات مالی حسابرسی شده داشته باشد و به اتکای گزارش های حسابرس، نماد را بازگشایی می کند. اگر هم ابهاماتی وجود داشته باشد، با تهیه اطلاعیه شفاف سازی و همچنین استفاده از اطلاعات مالی حسابرسی شده، نمادها را باز کرده است.

نسخه مناسب چاپ