برتری آذربایجان‌شرقی در مکانیزاسیون بخش کشاورزی
 

تبریز ـ خبرنگار اطلاعات: کاهش هزینه‌ها، افزایش میزان تولید در واحد سطح، کاهش ضایعات جانبی، صرفه‌جویی در وقت، کاهش سختی کار و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی از اولویت‌های کاری جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی است.
مسعود محمدیان رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در نشست شورای مدیران این سازمان گفت: سیاست‌های کلان بخش کشاورزی با همسویی و همراهی مسئولان و تشکل‌های صنفی و بهره‌برداران این بخش محقق می‌شود و باتوجه به لزوم نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های بخش کشاورزی به عنوان خصوصی‌ترین بخش در اقتصاد کشور، حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان با هدف بالابردن بهره‌وری و ارتقای توان تکنولوژیکی و قدرت رقابت در بازار جهانی ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.
محمدیان با اعلام این‌که بخش کشاورزی آذربایجان‌شرقی در افزایش ضریب مکانیزاسیون، رتبه نخست کشوری را دارد، یادآور شد: این امر نتیجه تعامل مدیران سازمان با تشکل‌های صنفی و بهره‌برداران بخش‌های باغی و کشاورزی است.
وی ضریب مکانیزاسیون کشور را ۱ر۱ اسب بخار در هکتار اعلام کرد و افزود: با تلاش‌های مجموعه سازمان جهاد کشاورزی، آذربایجان‌شرقی این شاخص در استان به ۵۱ر۱ اسب بخار در هکتار رسیده است.
فرآوری محصول نخود
تلاش سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی برای توسعه صنعت نخودپزی در بخش «ممقان» آذرشهر و تحقق اشتغال مولد برای ۱۰ هزار نفر در این شهرستان، همچنان ادامه دارد.
مسعود محمدیان رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در نشست بررسی مسائل صنعت نخودپزی بخش ممقان اعلام کرد: با ایجاد شهرک نخودپزان، علاوه بر ارتقای کیفیت فرآوری و بسته‌بندی، زمینه تولید و فرآوری ۲۰۰۰ تن محصول نخودچی برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی فراهم خواهد شد که در توسعه اقتصاد کشاورزی استان، نقش مؤثری خواهد داشت.
در ادامه مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: ۹۰ درصد نخودچی آجیل کشور در بخش ممقان تولید می‌شود. به گفته وی فرآوری محصول نخود فقط در ممقان انجام می‌شود و این بخش به تنهایی ۴۰ درصد از کل محصول نخود سفید تولیدی کشور را تبدیل به نخودچی می‌کند.
ایاز برنو افزود: محصول فرآوری شده در منطقه، گاه با نام تجاری کشورهای دیگر در دنیا عرضه می‌شود که باتوجه به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی، برطرف خواهد شد.
وی همچنین از تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن لپه در واحدهای تولیدی آذرشهر خبر داد و گفت: علاوه بر این در ۱۳۰۰ واحد تولیدی نخودپزی فعال در آذرشهر، سالانه ۲۲۰ هزار تن نخودچی تولید و به بازارهای داخل و خارج از کشور عرضه شود.مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خشکبار کشور نیز گفت: جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی زمینه‌های لازم برای توسعه این بخش و ایجاد ارزش افزوده بالای تولید محصولات خشکبار در شمال‌غرب کشور را مهیا ساخته است.
علیرضا ارزانی افزود: ۱۳۰۰?خانوار ممقانی با نخودپزی امرار معاش می‌کنند.

نسخه مناسب چاپ