عباس آخوندی چهارشنبه گذشته در مراسم افتتاح پیادهراه فرهنگی کلانشهر رشت در میدان شهدای ذهاب با یادآوری آغاز نوسازی ناوگان هوایی ایران از سال گذشته افزود: سالها بود که مردم از کیفیت نازل هواپیماهای ایران رنج میبردند.
وی اظهار داشت: اندیشه نوسازی ناوگان با ۱۳۸ فروند هواپیما، اندیشه بزرگی بود که در فضای سیاسی و مطمئن، باید شکل میگرفت که این اندیشه بعد از برجام مطرح شد.
وزیر راه و شهرسازی تعداد فرودگاههای کشور را ۶۰ فرودگاه اعلام کردو افزود: از این تعداد، ۱۰ فرودگاه فعال و ۵۰ فرودگاه نیمهفعال هستند که در بعضی از آنها حتی در ماه، یک پرواز هم انجام نمیگیرد.
آخوندی اظهار داشت: با تجهیز ناوگان هوایی با هواپیماهای سبک، تمام فرودگاههای کشور به ناوگان مدرن دسترسی پیدا می کنند و موفق خواهیم شد از ایران به تمام نقاط جهان پرواز داشته باشیم.
وی با بیان این که سال گذشته چهار میلیارد دلار بلیت از ناوگان خارجی خریداری شد، یادآور شد: با تجهیز ناوگان هوایی، دوباره موقعیت راهبردی را برای ایران به دست میآوریم.
وزیر راه و شهرسازی به آغاز ساخت دو پایانه مسافری بزرگ اشاره کرد وگفت: این پایانه ها به ظرفیت پنج میلیون و ۲۲ میلیون مسافر، به بهرهبرداری خواهند رسید.آخوندی با اشاره به توسعه ریلی در کشور گفت: مراکز ۶ استان از جمله رشت، به شبکه ریلی ایران وصل می شوند.وی با بیان این که تمام زیرسازی شبکه ریلی از قزوین تا رشت اجرایی شده است، اضافه کرد: خرید ریل به صورت انبوه انجام شده و امسال و حداکثر اوایل سال آینده، ریل را به رشت مرکز استان گیلان میرسانیم.وی نوسازی ناوگان ریلی ایران را از دیگر برنامهها بیان کرد و گفت : بعضی از ناوگانها عمر بالای ۵۰ سال دارند که موظفیم برای نوسازی آنها اقدام کنیم که البته این ایده، در طول سال گذشته آغاز شده است.
آخوندی با بیان اینکه در توسعه راههای شبکه ریلی کشور، نه فقط در ایران بلکه به شبکه ریلی آسیا متصل می شویم، اظهار کرد: ما به راحتی میتوانیم با همت بزرگ، از نجف اشرف و کربلا شبکه ریلی داشته باشیم.وی به موفقیتهای ایران در سال ۹۴ اشاره کردو اظهار داشت: موفقیت ایران در نشستهایی با قدرتهای جهانی در ارتباط با انرژی صلحآمیز هستهای، پیروزی سیاسی بزرگی برای ایران بود.
آخوندی یادآور شد: با این پیروزی، همه دنیا پذیرفتند که امنیت و توسعه در منطقه با محوریت ایران صورت می گیرد و این، افتخار بزرگی برای ما است.وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در سایه این موفقیتها بعد از برجام، توانستهایم پروژهها و اندیشههای بزرگ را در حوزههای مختلف آغاز کنیم.
پروژه پیادهراه فرهنگی کلانشهر رشت به عنوان اولین پروژه بازآفرینی بافت مرکزی در سطح کلانشهرهای کشور است که برای احداث آن حدود ۱۷ هزار مترمربع محوطهسازی انجام گرفته و در بافت مرکزی رشت (میدان شهدای ذهاب) افتتاح شده است.
*افتتاح یک پروژه مشارکتی مدرسهسازی
پروژه مشارکتی ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه تائب در منطقه ساغریسازان شهر رشت، باحضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
این پروژه در راستای تحقق بازآفرینی محلات هدف پیرامون محدوده اطراف حرم خواهر امام رضا(ع) شهر رشت و به منظور آزادسازی عرصه مدرسه قدیمی انقلاب اسلامی و الحاق آن به صحن حرم اجرا شده است.
پروژه احداث مدرسه ۱۲ کلاسه تائب در رشت، با مشارکت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و اداره کل آموزش و پرورش استان طی دو سال اجرا و به بهرهبرداری رسید.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از طرح نوسازی حرم مطهر خواهر امام رضا(ع)رشت و بازآفرینی محدوده خمیران این شهر بازدید کرد. حرم مطهر خواهر امام رضا(ع) در یکی از محلههای قدیمی شهر رشت واقع شده است.
پروژه بازآفرینی محدوده خمیران زاهدان رشت شامل محدوده خواهر امام و مسجد حاج سمیع (گردشگری مذهبی)، محور ساغریسازان (گردشگری تجاری) و گذر فرخ (فرهنگی – تفریحی) دیگر پروژهای بود که توسط وزیر راه و شهرسازی بازدید شد.
هدف از اجرای این پروژه بازسازی هویت، پیادهمحوری، مشارکت مردمی و اقتصاد ماندگار عنوان شده است.