با توجه به تنوع زیاد چاپگرها انتخاب یک چاپگر مناسب که چند ویژگی و کارکرد مورد نظر کاربر را یک جا داشته باشد کار سختی است. در اینجا توصیه های مفیدی برای انتخاب چاپگری مناسب با ویژگی هایی که مد نظر بیشتر افراد هستند را از نظر می گذرانیم.
به چه نوع چاپگری احتیاج داریم؟
سه معیار عالی برای طبقه بندی چاپگرها وجود دارد: هدف (خاص یا عام)، نوع کاربر (شخصی یا اداری) و فناوری. باید نیازی که به چاپگر داریم را با سه معیار نام برده محک بزنیم تا انتخاب درستی انجام دهیم. بیشتر چاپگرها، از جمله بیشتر چاپگرهای جوهرافشان که سازندگان آن ها را چاپگرهای عکس معرفی
می کنند، مدل هایی هستند که برای اهداف عمومی مانند چاپ متن، نقشه و نمودار و عکس ساخته می شوند. چاپگرهایی که برای اهداف خاص ساخته می شوند شامل چاپگرهای قابل حمل، چاپگرهای اختصاصی و نیمه اختصاصی چاپ عکس و چاپگرهای برچسب (لیبل) هستند.
حتی در میان چاپگرهای اختصاصی هم چاپگرهای سه بعدی خود نوع اختصاصی دیگری هستند که در این دسته قرار نمیگیرند. اگر به دنبال مدلی برای چاپ عکس هستیم باید در نظر داشته باشیم که آیا می خواهیم فقط عکس چاپ کنیم یا چاپگری نیاز داریم که علاوه بر عکس موارد دیگری را نیز چاپ کند.
چاپگرهای چند منظوره (MFP) اگر برای کاربرد خانگی باشند برای چاپ عکس و اگر برای کاربرد اداری باشند برای چاپ متن طراحی می شوند. بسیاری از چاپگرهای MFPهر دو نقش خانگی و اداری را ایفا می کنند، ولی به طور معمول سازنده آن ها روی یکی از آن دو کاربرد تأکید بیشتری داشته است.
متداول ترین فناوری های چاپگرها یعنی نوع جوهر افشان و نوع لیزری قابلیت های مشترکی دارند، اما تفاوت های آن ها را نباید نادیده گرفت. مهم ترین این تفاوت ها این است که تقریباً همه چاپگرهای لیزری متن ها را با کیفیت بهتری نسبت به چاپگرهای جوهرافشان چاپ می کنند. به همین ترتیب چاپگرهای جوهرافشان در مقایسه با چاپگرهای لیزری با کیفیت بالاتری عکس ها را چاپ می کنند. باید بدانیم که کدام یک برای ما در اولویت هستند، عکس یا متن و نسبت به نیازمان چاپگر را خریداری کنیم.
آیا به یک چاپگر تک کاره نیاز داریم یا یک چاپگر چندکاره؟
اگر فردی می خواهد چاپگری داشته باشد که کارکردهای دیگری غیر از چاپ عکس داشته باشد باید یک چاپگر چند منظوره (MFP) که به آن AIOنیز می گویند را انتخاب کند. کاربردهای دیگر چنین چاپگری شامل عمل اسکن کردن، کپی گرفتن و فکس کردن از رایانه و دستگاه فکس و اسکن به ایمیل هستند. چاپگرهای اداری نیز به طور اتوماتیک یک تغذیه کننده اسناد ADFرا برای اسکن کردن، کپی گرفتن یا فکس کردن متون چند صفحه ای اضافه می کنند. برخی از ADFها میتوانند روی اسناد دو رویه عملیات انجام دهند، بدین معنی که یک روی کاغذ را اسکن میکنند، برگه را بر می گردانند و روی دیگر را اسکن می کنند یا این که از دو حسگر برای اسکن کردن هر دو رویه به طور هم زمان استفاده می کنند.
چاپگرهایی که قابل اتصال به شبکه اینترنت هستند، چه خانگی باشند و چه اداری را می توان به طور مستقیم از طریق Wi-Fiبه اینترنت وصل کرد تا بدون نیاز به استفاده از رایانه به طور مستقیم مطلب یا تصویری را چاپ کرد. بسیاری از چاپگرهای چند کاره قابل اتصال به Wi-Fiبه کاربر این امکان را می دهند که اسناد و تصاویر را از طریق دستگاه قابل حمل خود مانند تلفن همراه چاپ کند. به وسیله برخی مدل ها می توان اسناد را به چاپگر ایمیل کرده و سپس آنها را چاپ کرد.
آیا باید صفحات رنگی چاپ کنیم؟
در مورد یک چاپگر خانگی معمولاً به چاپ رنگی نیاز داریم، ولی در مورد یک چاپگر اداری اگر فقط قصد چاپ کردن اسناد و نوشته را داریم دلیلی ندارد که هزینه بیشتری برای داشتن صفحات رنگی بپردازیم. به هر حال باید به یاد داشته باشیم که بسیاری از چاپگرهای لیزری رنگی می توانند با کیفیتی خوب بروشورها و برگه های تبلیغاتی را که به صورت شخصی تهیه می کنیم را چاپ کند که در مقایسه با عکس هایی که به مغازه چاپ عکس در نزدیکی منزلمان می بریم کم هزینه تر خواهد بود.
چه اندازه فضا برای قرار دادن چاپگر خود داریم؟
باید از اندازه چاپگری که می خریم اطمینان حاصل کنیم. حتی برخی مدل های خانگی نیز به قدری بزرگ هستند که به خوبی روی یک میز جا نمی گیرند یا علی رغم قاعده کوچک ارتفاع زیادی دارند و این باعث می شود که کاربر احساس کند که هر آن ممکن است مانند برجی به سمت او سقوط کند! از سوی دیگر هم شاهد ورود چاپگرهای فشرده و کوچکی هستیم که میتوان آنها را به راحتی در فضاهای تنگ و باریک در آپارتمانها، اداره ها و خوابگاه ها جا داد.
از چه طریقی چاپگر را به شبکه اینترنت وصل کنیم؟
علاوه بر پورت USB، بیشتر چاپگرهای اداری و انواع متعددی از چاپگرهای خانگی دارای پورت Ethernet هستند، بنابراین می توان به راحتی آنها را به اینترنت وصل کرد. بسیاری از چاپگرها هم مجهز به Wi-Fiهستند. حتی اگر هم چنین قابلیتی نداشته باشند اگر سیستم دسترسی به اینترنت وایرلس در اختیار داشته باشیم می توانیم با هر چاپگری به طور وایرلس به اینترنت وصل شویم و محتوای مورد نظرمان را چاپ کنیم. چاپگرهایی که Wi-Fi Directیا مشابه آن را پشتیبانی می کنند می توانند به طور مستقیم به بیشتر ابزارهای مجهز به Wi-Fiمتصل شوند؛ حتی اگر رایانه یا تلفن یا تبلت ما طوری طراحی شده باشد که Wi-Fi Directرا پشتیبانی نکند. همچنین چاپگرهایی به بازار آمده اند که به تلفن موبایل یا تبلت متصل می شوند و با استفاده از NFCتصویر و متن از آن چاپ می کنند.
تصاویر یا مطالب را با چه کیفیتی می خواهیم چاپ کنیم؟
کیفیت چاپ چاپگرها با هم متفاوت است. باید ابتدا متن، نمودار، نقشه، جدول و عکس مورد نظرمان را بررسی کنیم، زیرا تصویری چاپ شده با یک چاپگر خاص که با کیفیت در نظر گرفته می شود اگر با چاپگر دیگری گرفته شود نسبت به نوع آن چاپگر با کیفیت در نظر گرفته نمی شود.
آیا سرعت چاپ برای ما مهم است؟
اگر آن چه که چاپ می کنیم در بیشتر مواقع یک یا دو صفحه ای است نیازی به چاپگر پرسرعت نداریم. ولی اگر اغلب صفحات بیشتری را چاپ می کنیم سرعت چاپ کردن اهمیت دارد که این بدان معنی است که به یک چاپگر لیزری نیاز داریم. طبق کارکرد اصلی چاپگرهای لیزری که برای چاپ متون استفاده می شود به سرعتی که از آنها انتظار می رود نزدیک هستند زیرا چاپ نوشته به زمان زیادی نیاز ندارد. کاربرها انتظار دارند که سرعت یک چاپگر جوهرافشان از یک چاپگر لیزری گران قیمت بیشتر باشد، ولی چنین انتظاری تا حدی برآورده نمی شود. با این حال، چاپگرهای جوهرافشان پرسرعت تری ساخته شده اند و مدل هایی که به تازگی به بازار عرضه شده اند قابلیت رقابت با نمونه لیزری با همان قیمت را دارند.
چه تعداد صفحه در روز چاپ می کنیم؟
اگر روزانه فقط چند صفحه چاپ می کنیم نباید نگران این باشیم که چاپگر ما تا چه تعداد صفحه را طبق ظرفیت و طول عمر آن در یک ماه می تواند چاپ کند. اگر تعداد صفحاتی که چاپ می کنیم از تعداد مشخصی در ماه تجاوز نمی کند نیازی نیست که چاپگری بخریم که حداکثر صفحات برای چاپ را تعیین می کند. پیش از خرید یک چاپگر باید بدانیم میزان چاپ ما و حجم کاغذی که ماهانه می خریم چقدر است تا چاپگری تهیه کنیم که میزان استفاده ای که در ماه از آن می کنیم با ظرفیت و دوام آن متناسب باشد.
چاپگر مورد نظرمان چقدر هزینه خواهد داشت؟
آخرین نکته این است که هزینه کلی چاپگرمان را مد نظر داشته باشیم. بیشتر سازندگان چاپگرها هزینه را بر حسب هر برگه یا عکس چاپ شده برآورد می کنند. برای این که میزان هزینه کلی را برآورد کنیم باید آن چه چاپ می کنیم را جداگانه در نظر بگیریم (تک رنگ، تصویر رنگی، عکس) و هزینه هر کدام از این سه نوع صفجه چاپی را در تعداد صفحات آن در طول سال ضرب کنیم. سپس مقادیر به دست آمده را با هم جمع می کنیم تا هزینه کلی سالانه به دست آید. سپس این عدد را در تعداد سال هایی که انتظار داریم از چاپگر استفاده کنیم ضرب می کنیم و قیمت خود چاپگر را به آن اضافه می کنیم. این کار را در مورد چندین مدل چاپگر انتخابی انجام می دهیم تا برآورد کنیم که کدام یک ارزان قیمت تر خواهد بود.
منابع :
– The 10 Best Printers of 2016; M. David Stone, Laarni Almendrala Ragaza; pcmag.com; February 16, 2016.
– Best printers of 2016; Justin Yu; CNET; February 25, 2016.
عکس از: pcworld و techradar
code