مشاور وزیر بهداشت ضمن اشاره به عیادت وزیر بهداشت از “عباس کیارستمی” آخرین وضعیت درمانی وی را توضیح داد.
دکتر عباس زارعنژاد، رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پیگیریهای انجام شده درباره روند درمانی کیارستمی، گفت: پس از اطلاع از بیماری و بستری این کارگردان ارزنده کشورمان در یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران، وزیر بهداشت به عیادت وی رفت و از نزدیک در جریان روند درمانی وی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه عباس کیارستمی از سرطان دستگاه گوارش رنج میبرد، افزود: به دستور وزیر بهداشت، تیمی از اساتید مجرب به سرپرستی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، مسئول رسیدگی به درمان وی شدند. البته پیش از آن هم اقدامات درمانی لازم برای کیارستمی انجام شده بود.
زارعنژاد افزود: در هر حال علیرغم اینکه امکان انتقال وی از این مرکز درمانی به مرکزی دیگر وجود ندارد، تمامی اقدامات درمانی لازم برای کیارستمی فراهم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
*اتمام حجت
وزیر بهداشت در سال “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” حجت را بر واردکنندگان و تولیدکنندگان عرصه سلامت تمام کرد و ضمن تاکید چندباره بر حمایت از تولید داخل، گفت: پای سلامت مردم ایستادهایم و به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد به اسم تولید داخل، محصولات دسته چندم خارجی را وارد کشور کرده و با تعویض برچسب یا جعبه آن را وارد بازار کنند؛ اتفاقی که متاسفانه در گذشته شاهد آن بودهایم.
دکتر سیدحسن هاشمی تاکید کرد: به صراحت میگویم آنچه که ما در مورد دارو و تجهیزات پزشکی انجام خواهیم داد و در طول دو سال گذشته نیز آن را پیگیر بودهایم، حمایت جدی از تولید داخل به معنی واقعی کلمه است. البته همواره یک سری افراد سودجو هستند که ممکن است فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری، رییس جمهوری یا مصوبات مجلس را برای سودجویی بیشتر، بهانه کنند. اما تاکید میکنم که در این حوزه ما از سلامت مردم دفاع خواهیم کرد.وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده طی حدود دو سال گذشته برای حمایت از تولید داخل، افزود: در سالی که گذشت حدود ۳۰هزار تخت بیمارستانی را خریداری کردیم و تمامی این تختها تولید داخل بود. مانیتورها و تجهیزات و تختهای اتاق عمل را نیز از تولید داخل خریداری کردیم. در عین حال ممکن است در آینده یا همین فردا، افرادی مدعی تامین دستگاه رادیولوژی و سی تی اسکن و امثال آن با تولید داخل شوند. تاکید میکنم، آن محصولی تولید داخل تلقی میشود که حداقل ۸۰ درصد آن در داخل ساخته شده باشد. آنچه که معظم له نیز انتظار دارند رسیدن واقعی به این هدف است نه ادعاهای بیجا.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت حتما در راستای اقتصاد مقاومتی تلاش خواهد کرد، افزود: به دنبال اقدامات انجام شده طی حدود دو سال گذشته، یک سوم وارداتمان در حوزه سلامت کاهش یافت و در عین حال صادراتمان نیز دو برابر شد؛ بیتردید این موضوع به معنای توجه به اقتصاد مقاومتی است .
هاشمی در این باره ادامه داد: البته این نکته را نیز متذکر شوم که ما باید تراز داروییمان مثبت باشد؛ به این معنی که در صورت نوسازی صنعت دارویی کشور در آینده و در اختیار گرفتن بازارهای صادراتی بیشتر، طبعا ممکن است واردات مواد اولیه دارویی، چندین برابر رقم امروز شود. به همین دلیل نباید تنها به ارقام وارداتی توجه کرد بلکه باید صادرات را نیز در کنار آن دید. در این مقوله “تراز مثبت” و همچنین “صیانت از مردم” بسیار مهم است و نباید هیچ تعارفی در این زمینه داشته باشیم .وی در عین حال گفت: البته در این مقوله باید به یک نکته توجه کرد و آن اینکه زیرساختهای ما درست نیست و متاسفانه تحریمها نیز آنچه که بوده را تخریب کرده است. بر همین اساس باید راههای جدیدی پیدا کرد. در طول ۱۲ سال گذشته قوانین بینالمللی متفاوت شده، گروههایی که رقیبمان بودند، بازار را از ما گرفتهاند و در عین حال ذائقه بازار هم متفاوت است.
*لغو سفر اتریش
دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت همچنین در یادداشتی با عنوان«در باره لغو سفر اتریش» نوشت: با اطلاع دقیق از جزئیات رویداد، اعلام میکنم که رئیس جمهوری شجاعانه و از موضع «عزت، حکمت و مصلحت» یک تصمیم انقلابی گرفت .
در این یادداشت آمده است: قرار بود روز سهشنبه بعد ازظهر، رئیس جمهوری را به همراه تنی چند از وزرا و مشاورین در سفر به اتریش همراهی کنم. در واپسین ساعات سفر از سوی دکتر روحانی لغو و به زمان مناسب موکول شد. دفتر رئیسجمهور علت تعویق سفر را «ملاحظات امنیتی و تامین شرایط مطلوبتر در خصوص برنامه و توافقات مورد نظر دو کشور» اعلام کرد.
اینکه رسانههای خارجی، شبکههای بیگانه و ضدانقلاب، چه گفته و چه تفسیر کرده و میکنند؛ اهمیتی ندارد. اما آنچه رسانههای ما میگویند، قاعدتا مهم است. بویژه انتظار میرود که رسانه ملی مسیر آنها را نرود.
در همین حد و با اطلاع دقیق از جزئیات رویداد، اعلام میکنم که رئیس جمهوری شجاعانه و از موضع «عزت، حکمت و مصلحت» یک تصمیم انقلابی گرفت. تا از این پس، همه میزبانان نماینده ملت رشید و عزیزمان بدانند که «عزت و اقتدار ایران و ایرانی» از چه درجه اهمیتی برخوردار است. این تصمیم، مستحق تکریم و قدرشناسی است یا تخریب؟! و آیا شایسته است که بدلیل عدم امکان بیان خیلی از مسایل (بخاطر مصلحت و منافع کشور)، بهره برداری سیاسی شود و افراد و تریبون ها حقوق مردم را نادیده بگیرند؟
من دیپلماسی بلد نیستم ولی غرور دینی و ملی آقای روحانی و استواری و سختگیری ایشان در برخورد با تروریستها و آدمکشها را میستایم. و به این تصمیم انقلابی، شجاعانه و هوشیارانه، که عزت و منافع پایدار کشور را بدنبال دارد؛ علیرغم هر خسارت احتمالی و کوتاه مدت، از صمیم قلب احترام میگذارم. معتقدم که او یک انقلابی با تدبیر ،شاگرد امام، مطیع و یار رهبری است.