زاهدان ـ خبرنگار اطلاعات: سیستان و بلوچستان با داشتن ۱۷۰۰ اثر تاریخی و باستانی ثبت شده در ۱۹ شهرستان به اندازه یک کشور جاذبه تاریخی و گردشگری دارد.
مازیار مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: ظرفیتهای مهم گردشگری و تاریخی در سیستان و بلوچستان آن قدر زیاد است که اگر این فرصت در کشور دیگری بود آن منطقه متحول و درآمد کلانی کسب میکرد.
وی گفت: راه اندازی تورهای گردشگری میتوانند با فعالیت در این خطه از ایران اسلامی به جذب گردشگر کمک کند.
مشتاق گوهری یادآور شد: رسانهها وظیفه سنگینی در معرفی چهره واقعی سیستان و بلوچستان دارند و باید از هیچ کوششی برای اطلاع رسانی شفاف از مناطق تفریحی و گردشگری دریغ نکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، افزود: آثار تاریخی در شمال، مرکز و جنوب استان منحصر به فرد و برای هر گردشگری جذاب و دیدنی هستند.
وی اعلام کرد: سواحل زیبای ماسهای و صخره ای، آثار تاریخی شهر سوخته و قلعههای باستانی، آب و هوای سرد و گرم، آبشارها و چشمههای آب گرم، باغهای میوههای سردسیری و گرمسیری، نخیلات و مرکبات، غارها، رودخانههای سرسبز و پرآب، سنگ نگاهها، محوطههای تمدنی و تاریخی بخشی از جاذبههای تاریخی و گردشگری در سطح استان سیستان و بلوچستان است.
او تأکید کرد: همه باید در شرایط پساتحریم به دنبال جذب گردشگر خارجی در این استان باشیم تا ارزآوری خوبی برای این منطقه داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: بندر زیبای چابهار با داشتن موقعیت راهبردی و آب و هوای مساعد مهمترین قطب گردشگری در استان است و نقش برجستهای در توسعه گردشگری دارد.
وی گفت: چابهار با آب و هوای چهارفصل و طبیعت زیبا و بندر راهبردی سالانه میزبان بیش از دو میلیون مسافر و مهمانان داخلی و خارجی است.
مشتاق گوهری با اشاره به این که چابهار بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده دارد، اعلام کرد: برنامه ریزی برای توسعه امکانات پذیرایی، مرمت و بهسازی آثار تاریخی در این شهرستان انجام شده است تا بتوان گردشگر بیشتری را به این منطقه جذب کرد.
وی گفت: روستای مهم تیس با داشتن قلعه پرتغالیها، غارهای بان مسیتی و چندین محوطه باستانی مهمترین مکان تاریخی در شهرستان چابهار است.
وی از تلاشهای استاندار سیستان و بلوچستان و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور قدردانی کرد و افزود: این استان در سال ۹۶ مقصد گردشگری ایرانیان تعریف شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: سال ۹۶ با برنامه ریزیهای درحال انجام میتوانیم استان را بهتر به کشور و جهان معرفی کنیم و درآمدهای گردشگری را افزایش دهیم.
مشتاق گوهری یادآور شد: زیرساختهای گردشگری مانند اقامتگاهها، رستورانها و مکانهای تاریخی و دیدنی در استان توسعه مییابد تا زمینه جذب گردشگران را در فصول مختلف سال فراهم شود.
وی برگزاری جشنوارهها را یکی از راههای مهم معرفی سیستان و بلوچستان دانست و تأکید کرد: همه مسئولان و قشرهای مختلف مردم باید برای معرفی استان تلاش کنند.