صادرات ۲ میلیون دلار حلّال به بازارهای جهانی
در هفته منتهی به ۲۱ شهریور۱۸۷ هزار و ۶۵۰ تن انواع قیر و حلال در تالار صادراتی بورس کالای ایران به ارزش بیش از ۱۱۴ میلیون دلار مورد معامله قرار گرفت که از نظر ارزش و حجم در مقایسه با هفته ماقبل از رشد ۲۸ و ۲۰۶ درصدی برخوردار شد.

به گزارش روابط عمومی بورس کالای ایران، تولیدکنندگان عمده قیر در کشور در هفته ای که گذشت توانستند ۱۸۵ هزار و ۶۵۰ تن انوع قیر را به ارزش بیش از ۱۱۲ میلیون دلار در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش برسانند. لازم به ذکر است ۸۱ درصد عرضه قیر از سوی تولیدکنندگان در این تالار از نوع قیر ۶۰۷۰ و ۱۹ درصد از نوع قیر ۸۵۱۰۰ بود.

این در حالی است که شرکت پالایش نفت اصفهان هم در هفته گذشته توانست ۲ هزار تن حلال ۴۰۲ را به ارزش بیش از ۲ میلیون دلار از طریق این تالار به بازارهای جهانی صادر کند.

بر اساس این گزارش، بیشترین حجم معاملات قیر در تالار صادراتی در هفته مذکور به برخی شرکت‌ها همچون شرکت‌های نفت جی اختصاص داشت.

شرکت نفت پاسارگاد در این هفته حدود ۹۰ هزار و ۱۰۰ تن انواع قیر خود را از طریق تالار صادراتی بورس کالای ایران به بازارهای جهانی صادر و شرکت نفت جی نیز معامله ۸۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع قیر تولیدی خود را در این تالار ثبت کرد.

این گزارش حاکی است، با استقبال روزافزون شرکت های تولید کننده قیر کشور از عرضه کالا در تالار صادراتی بورس کالای ایران و همچنین توجه بازارهای جهانی و منطقه به قیمت کشف شده قیر ایران در این تالار، در هفته ای که گذشت علاوه بر شرکت‌های بزرگ قیرسازی بالغ بر ۱۰ واحد تولیدکننده قیر نسبت به عرضه و معامله قیر در تالار صادراتی بورس کالا اقدام کردند که از جمله آنها می توان به شرکت‌های ایزوگام تبریز، توسعه کروس انرژی، کیهان توسعه البرز، اصفهان قیر، نگین گام پارس، بام گام عایق ارومیه، آذربام عایق کار، توان گستران عایق، تولیدی قیر شرق و پویندگان فن و تجارت بین الملل اشاره کرد.

از سوی دیگر در سومین هفته شهریور (۱۶ الی ۲۲ شهریور) با انعقاد ۷۲ هزار و ۳۹۷ قرارداد آتی، سکه طلای تمام بهار آزادی در ۳۴ هزار و ۴۶۸ نوبت در بورس کالای ایران معامله شد و ارزش معاملات قراردادهای آتی در این بورس به بیش از هشت هزار و ۸۱۳ میلیارد ریال رسید. در هفته گذشته معاملات قراردادهای آتی سکه طلا تحویل آذر ۹۲ با ۳۳ هزار و ۳۳۴ قرارداد در ۱۵ هزار و ۴۷۶ نوبت معاملاتی در صدر قرار گرفت. ارزش معاملات قراردادهای مذکور به بیش از چهار هزار و ۲۱۱ میلیارد ریال بالغ شد.

نسخه مناسب چاپ