زاهدان- خبرنگار اطلاعات: وزیر آموزش و پرورش گفت: مرحوم گنگوزهی به عنوان معلم فداکار ایران اسلامی با عمل خود و نثار جانش در راه کمک به شاگردانش، راه شجاعت، ایثار و فداکاری را به همه نشان داد.
علی اصغر فانی پنجشنبه بر مزار معلم ایثارگر و فداکار حمیدرضا گنگوزهی درخاش حاضر شد و با قرائت فاتحه به کار بزرگ این معلم ادای احترام کرد. وی پس از ورود به زاهدان با حضور در گلزار شهدای بهشت مصطفی (ص) این شهر به مقام شامخ شهیدان هم ادای احترام کرد.
وی در جمع پرشور مردم خاش و مقامات کشوری، استانی و محلی در مسجد جامع گزو بخش مرکزی این شهرستان افزود: کار در آموزش و پرورش بر مبنای آموختن برای زیستن و آموختن برای دیگران زیستن استوار است بر این اساس افتخار می کنیم از بدنه معلمان ما اهمیت ایثارگری متجلی گشت.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره حمیدرضا گنگوزهی و تجلیل از ایثارگری عبدالرئوف شهنوازی به عنوان معلمان فداکار خاشی افزود: همکاران عزیز ما راه ایثار، محبت و از خود گذشتگی را رفتند و در سنگر تعلیم، تربیت و خدمت به وظیفه خود به نحو احسن عمل کردند.
وی ادامه داد: برای آن عزیز سفر کرده آرزوی درجات بلند رحمت و مغفرت و برای شهنوازی همکار دیگرمان آرزوی سلامتی و موفقیت بیشتر در امور را داریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: از همسر گنگوزهی که امروز با کمال افتخار اعلام کرد می تواند راه این معلم ایثارگر را ادامه دهد، حمایت می کنیم و وی به عنوان همسر معلم فداکار می تواند در تربیت فرزندان صالح و ایثارگر کمک کند.فانی گفت: در مجموعه دولت و وزارت آموزش و پرورش تلاش می کنیم مشکلات از دوش خانواده حمیدرضا گنگوزهی معلم ایثارگر و فداکار ایران اسلامی برداشته شود.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست از ایثارگری های معلمان خاش برای کمک به دانش آموزان تجلیل کرد و اظهار داشت: این فداکاری، از خودگذشتگی و تلاش برای نجات جان انسان ها بسیار ارزشمند و کاری تاریخی و جاودانه است که یاد آن در دل ها باقی خواهد ماند.علی اوسط هاشمی افزود: تلاش برای نجات همنوع با به خطر انداختن جان خود حسی زیبا و پر از درک معنوی است که این ۲ معلم بلوچ در منطقه مرزی خاش توانستند شجاعانه و از سر خیرخواهی و دلسوزی از خود بروز دهند و ما قدردان این ایثار و گذشت هستیم.
وی از ابراز لطف مردم و مسئولان ایران اسلامی از جمله رئیس جمهور ی و نمایندگان مجلس، دولتمردان، علما و بزرگان جامعه به خانواده این معلم فداکار قدردانی کرد.
محمداکبر چاکرزهی فرماندار خاش نیز در این نشست با بیان ویژگی های مردم منطقه گفت: ساکنان بلوچ در این شهرستان مرزی وفادار به اسلام، کشور و بهترین حافظان برای مرزهای ایران اسلامی هستند.
وی اظهار داشت: فدا کردن جان توسط معلم ایثارگر بلوچ نشان از حس نوعدوستی و کمک به همنوع در این منطقه دارد.
فرماندار خاش ابراز امیدواری کرد: ایثارگری معلمان فداکار برای حفظ ارزش ها و ترویج فرهنگ ایثار در متون درسی گنجانده شود.
عبدالمجید تمندانی شهردار خاش هم گفت: همزمان با سفر وزیر آموزش و پرورش و استاندار سیستان و بلوچستان و هیات همراه، کلنگ ساخت میدان معلم فداکار حمیدرضا گنگوزهی در این شهر به زمین زده شد و به زودی در این محل المان ایثار و یادمان این معلم ایثارگر نصب می شود.
*هدیه به خانواده معلم فداکار
علیاصغر فانی در دیدار با خانواده معلم فداکار حمیدرضا گنگوزهی و جمعی از فرهنگیان شهرستان خاش در مسجد روستای گزو خاش اظهار داشت : اقدام فداکارانه حمیدرضا گنگوزهی نشان از تعهد و مسئولیتپذیری جامعه فرهنگیان است.
وی اضافه کرد: اینگونه انسانها زمینه رشد و بالندگی جامعه را فراهم میکنند.فانی با تاکید بر حمایت از خانواده معلم فداکار سیستان و بلوچستانی، افزود: با توجه به اینکه همسر حمیدرضا گنگوزهی تمایل دارد راه همسرش را ادامه دهد، به زودی در آموزش و پرورش جذب میشود.حمیدرضا گنگوزهی دارای ۲ فرزند دختر است که یکی از آنها به بیماری سندروم مبتلا است.محمودرضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این راستا قول مساعد برای درمان هرگونه بیماری اعضای خانواده معلم فداکار داد.به گفته شهردار خاش، میدانی در شهرستان خاش به نام این معلم فداکار نامگذاری خواهد شد.
بخشدار مرکزی خاش نیز اظهار داشت : ۲۷ زمین ورزشی نیز برای گرامیداشت یاد و نام این معلم فداکار نامگذاری میشود.
مجتبی شجاعی گفت: هفته آینده نیز مسابقات استانی والیبال یادواره معلم فداکار حمیدرضا گنگوزهی در خاش برگزار خواهد شد.
*موثرترین روش تربیت
وزیر آموزش و پرورش در همایش گرامیداشت مقام معلمان شهید استان در زاهدان گفت: رفتار معلمان موثرترین روش در تربیت دانش آموزان و شهادت بالاترین نوع ایثار است.فانی اظهار داشت: ۲۰ تا ۲۵ سال قبل حوزه ای به نام مدیریت رفتار سازمانی در دنیا مطرح شد که بر لزوم رفتار فراتر از وظیفه در جامعه با هدف کمک به همنوع تاکید می کرد در حالی که این وظیفه در اسلام عمری هزار و چهارصد ساله دارد.وی ادامه داد: معلمان زیادی در سیستان و بلوچستان برای افزایش شاخص های آموزش نقش آفرین بوده اند و با انواع مختلف ایثار برای افزایش سطح تعلیم و تربیت فرزندان این دیار از هیچ تلاشی دریغ نکردند که این نشان از زنده بودن روحیه ایثار و از خودگذشتی در میان مردمی که با فرهنگ ایرانی و اسلامی تربیت شده اند، دارد.وزیر آموزش و پرورش، گذشت از مال را نوع دیگری از ایثار عنوان کرد و افزود: خیران مدرسه ساز و مدرسه دار از جمله ایثارگرانی هستند که شرایط را برای تعلیم و تربیت مردم این مرز و بوم فراهم می کنند.
فانی گفت: بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی کشور مشغول به تحصیل هستند که خیران مدرسه ساز با کمک های مالی خود دولت را در تامین امکانات این مدارس یاری می دهند.
وی اظهار داشت: معلمان سیستان و بلوچستان که در طبیعت خاص و پراکندگی جمعیت این استان در حال تعلیم و تربیت هستند معنای ایثار را درک کرده اند که نتیجه آن تربیت پایدار است که موجب تحویل معلمانی چون شهید گنگوزهی به جامعه می شود و صحنه را برای رشد فضایل اخلاقی باز می کند.وزیر آموزش و پرورش، نقش رفتار را در تربیت موثرتر از زبان دانست و افزود: یک معلم با حضور به موقع در کلاس درس، داشتن نظم، تدریس بیشتر در ساعات غیرموظف، گذشت از حق و ایثار جان خود، فداکاری را به دانش آموزان تدریس
می کند که این به معنی تربیت ماندگار است.
در این همایش از خانواده و بازماندگان معلمان شهید سیستان و بلوچستان تجلیل شد.
* اعتبار برای پیش دبستانی ها
وزیر آموزش و پرورش در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دولت یازدهم با وجود همه مشکلات توانسته است بیشتر شاخص های آموزش و پرورش را ارتقا دهد، افزود: ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار امسال برای نخستین بار در ردیف بودجه سال ۹۵ برای پیش دبستانی ها پیش بینی شد.
او اظهارداشت: با بررسی های انجام گرفته سال های گذشته مهمترین دلیل افت تحصیلی دوره ابتدایی، دو زبانه بودن کودکان برخی مناطق کشور مشخص شد.
وی با بیان اینکه دو زبانه بودن، افت تحصیلی دانش آموزان به ویژه پایه اول ابتدایی را به دنبال دارد، افزود: وزارت آموزش و پرورش با هدف حل این مشکل امسال برای نخستین بار اعتباری را در این زمینه پیش بینی کرد که امیدواریم با اقدامات صورت گرفته بتوانیم پیش دبستانی ها را در این مناطق گسترش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش مشکل اساسی سیستان و بلوچستان را نیروی انسانی ذکر کرد و گفت: این وزارتخانه در کنار سایر اقدامات سال گذشته ۱۰۰۹ ردیف استخدامی را برای این استان در نظر گرفت که این اقدام در کل کشور بی نظیر بود.وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر انسداد مبادی بیسوادی گفت: در زمینه مبارزه با بیسوادی نیز با همکاری و حمایت همه مسئولان استانی توفیقات خوبی در سیستان و بلوچستان کسب شده است.او با تاکید بر حذف مدارس خشتی و گلی در سیستان و بلوچستان گفت: امسال به میزان اعتبارات استانی در نظر گرفته در این زمینه این وزارتخانه آمادگی دارد ردیف ملی تخصیص دهد.
وی با بیان اینکه این وزارتخانه به دنبال تمرکز زدایی است تاکید کرد: مبنای کار این وزارتخانه در برنامه ششم توسعه اجرای سند تحول است.