این مطلب را سیدمحمدعلی افشانی استاندار فارس در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان که با حضور مسئولان و کارشناسان حوزههای قضایی، انتظامی و اجتماعی کشوری برگزار شد اعلام کرد.او با اشاره به نقش شادی در کاهش افسردگی در جامعه، کمبود نشاط و شادی را از دلایل محکم بروز افسردگی نام برد و بر شناسایی زمینههای بروز افسردگی در جامعه تاکید کرد و گفت: وقتی جوان میخواهد شاد باشد و این شادی او هم هیچ ناهنجاری اجتماعی ایجاد نمیکند. اگر جلو شادی او گرفته شود رنج و خشمی در او ایجاد خواهد شد که کم کم در قالبهای مختلف آسیبهای اجتماعی بروز پیدا میکند و بخشی از خشونتهایی که در جامعه وجود دارد و در زندگی مشترک زوجین نیز ظاهر میشود ناشی از نبود شادی در جوانان است.
او با تاکید بر این مطلب که تحمل و بردباری لازمه زندگی مشترک است و انسانهایی که با دیدگاههای متفاوت میخواهند در کنار یکدیگر زندگی کنند باید همدیگر را تحمل کنند، افزود: هدف از بحث و بررسی درباره طلاق در نشست شورای فرهنگ عمومی در حقیقت بحث پیرامون راههای تحکیم خانواده و ارتقای سطح آگاهی و زندگی مشترک است؛ به گونهای که افراد بتوانند یکدیگر را تحمل کنند با توجه به این که طلاق یک معلول اجتماعی است که علتهای آن باید شناسایی شده و ریشههایش خشکانده شود. استاندار فارس همچنین نبود سلامتی، اعتیاد، ناآشنایی با حقوق زوجین و موضوع اشتغال و درآمد را در وقوع طلاق موثر است.
او با اشاره به این که آمارها حکایت از این دارد که استانهای برخوردارتر به نسبت استانهای کمتر برخوردار، شهرهای برخوردارتر به نسبت شهرهای کمتر برخوردار و محلات برخوردارتر به نسبت محلات کمتر برخوردار شاهد میزان طلاق بالاتری هستند، افزود: معنای این موضوع توصیه به عدم پیشرفت نیست؛ بلکه باید تلاش کرد تا هم در مسیر توسعه و رفاه اجتماعی قدم برداشته شود و هم میزان طلاق را کاهش داد.
مهندس افشانی با تاکید بر اینکه بخشی از اختلافها و طلاقهایی که به وقوع میپیوندد به دلیل نبود آشنایی زوجین با حقوق یکدیگر است، گفت: اگر دفترخانهها موظف شوند از زوجین امتحانی در زمینه میزان آشنایی با حقوق زوجین به عمل آورند، بخش زیادی از معضلات جامعه رفع خواهد شد.
او با تاکید بر این که بسیاری از مردم به صدا و سیما علاقهمند بوده و برنامههای سازنده آن را تماشا میکنند، افزود: صدا و سیما وظیفه دارد نیازها و خواستههای مردم را تشخیص دهد و بر اساس آن برنامهسازی کند؛ نباید تصور کند که میتواند مردم را همانگونه که میخواهد شکل دهد و تربیت کند.