همه معتادان متجاهر تهران تا ۱۰ اردیبهشت جمع‌‌آوری می شوند
‏سرویس حوادث: دادستان تهران گفت: تا ۱۰ اردیبهشت تمام کسانی که در شهر تهران در معابر، خیابان‌ها و اماکن عمومی متجاهر و معتاد هستند جمع‌آوری می شوند.

عباس جعفری‌دولت‌آبادی در حاشیه نشست مشترک آسیب‌های اجتماعی در جمع خبرنگاران افزود: رسیدگی به آسیب‌های مهم همچون معتادان متجاهر، طلاق، حاشیه‌نشینی، جرائم و آسیب‌های ضد اخلاقی و اجتماعی در دستور کار قرار دارد و دراین جلسه به بحث معتادان متجاهر اختصاص یافت که مصوبات خوبی داشت و همه دستگاه‌ها مکلف شدند تادهم اردیبهشت همکاری‌ها را افزایش دهند و تمام کسانی که در شهر تهران در معابر، خیابان‌ها و اماکن عمومی متجاهر و معتاد هستند جمع‌آوری شوند.‏

دادستان تهران تاکید کرد: چرخه بازگشت معتاد پس از ترک اعتیاد نباید چرخه باطل باشد، یعنی کسانی که جمع آوری می‌شوند و به کمپ‌ها می‌آیند بعد از دوره درمان به مراکزی بروند تا بتوانند مقدمه برای حضور در جامعه داشته باشند.‏

جعفری دولت آبادی اضافه کرد: اقدامات و چرخه خوبی طراحی شده است و اگر به همین منوال عمل شود که معتادان از اعتیاد پاک شوند و در مجموعه‌هایی باشند که برای بازگشت به زندگی آماده شوند، چرخه اعتیاد تکرار نمی‌شود.‏

‏*ایجاد کمپ‌های نگهداری معتادان ‏

سردار ساجدی‌نیا فرمانده انتظامی تهران هم از جمع‌آوری ۵۰۰۰ معتاد متجاهر از شهر تهران خبر داد و افزود: دراین جلسه مقرر شد که نهادهای دست اندرکار برنامه‌ریزی کنند تا کمپ‌های لازم برای نگهداری معتادان ایجاد شود.

وی افزود: با مشخص شدن کمپ‌ها، پلیس پس از جمع‌آوری معتادان از شهر آنان را به این کمپ‌ها ارجاع خواهد داد.

او با اشاره به مساله کودکان کار و متکدیان تاکید کرد: با برنامه‌ریزی انجام گرفته مقرر شده هر حوزه‌ای که متولی این مساله است طرح های خود را تا جلسه بعدی آماده کند.‏

‏* مرگ معتادان زیر پل‌ها

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره وقوع چند مرگ در مرکز شفق گفت: بخشی از معتادان متجاهر که در خیابان و زیرپل‌ها زندگی می‌کنند، دچار اوردوز شده و می‌میرند و با آمار مرگ و میر سالانه ۳۰۰۰ معتاد مواجهیم حال عده ای از این افراد به مراکز اقامتی آمده‌اند و ممکن است فوت کنند.

پرویز افشار در جمع خبرنگاران با بیان این‌که از مجموع ۵۰۰ معتاد منتقل شده به شفق ۵ نفر فوت کرده‌اند، افزود: از این عده ۲ نفر در شفق نبوده‌اند و به علت بیماری‌های عفونی در بیمارستان فوت کرده‌اند. ‏

او اظهار داشت: یک مورد اور دوز اتفاق افتاده است و علت ۲ مورد مرگ توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است و نتیجه آن اعلام خواهد شد.

بدرفتاری با زنان باردار در مرکز شفق ازدیگر بحث‌های نشست خبری بودکه سخنگوی ستاد مبارزه با مود مخدر درباره آن گفت: اخبار متناقضی به دست ما رسید که در آن آمده بود چند زن باردار در شفق نگهداری می‌شوند که به علت بی توجهی فوت کرده‌اند که بنده باید بگویم اینها کذب محض است و واقعیت ندارد.

افشار ادامه داد: شفق یک مرکز درمان اعتیاد است و اولویت در آن درمان اعتیاد خواهد بود و اگر شخصی به عنوان مثال مبتلا به ‏HIV‏ باشد به هیچ عنوان نباید به مرکز شفق منتقل شود بنابراین برای زن باردار نیز اولویت بارداری است و باید در سیستم های حمایتگر اجتماعی زیر پوشش قرار بگیرد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ستاد مکلف شده است اگر در مراکز اقامتی اتفاقی افتاده برخورد کند، اما اگر ادعاها حقیقت نداشته باشد، این حق برای ما محفوظ است که پیگیری حقوقی و قضایی برای منتشر کنندگان این اخبار را انجام دهیم.

افشار در پاسخ به این پرسش که برخی اعضای شورای شهر نسبت به اتفافات و بدرفتاری‌ها در شفق واکنش نشان داده و اظهار نظرهایی داشته‌اند، گفت: شکایت ستاد فقط معطوف به کسانی نیست که اخبار را منتشر کرده‌اند بلکه به کسانی که بدون اطلاع به این اخبار دامن زده باشند ولی ادعاها صحت نداشته باشد نیز مربوط می‌شود و ما در این زمینه پیگیری حقوقی خواهیم کرد.او همچنین به طرح ساماندهی معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: به رغم تعهد شهرداری برای ایجاد ۴۴ مرکز توانمندسازی، تا کنون فقط ۷ مرکزباعنوان خانه بهاران ایجاد شده است.

افشار افزود: نوروز سال ۹۴، ۱۰ تن و ۴۰۰ کیلوگرم کشفیات مواد مخدر داشتیم که نوروز ۹۵ با ۲۱ درصد افزایش به ۱۶ تن و ۱۶۰ کیلوگرم رسید.او در ادامه سخنانش با اشاره به این که یک درصد دانش‌آموزان معتاد هستند، گفت: ۴دهم درصد آنان شیشه مصرف می‌کنند.

جزینی: سالانه باید ۵ درصد از آمار اعتیاد در جامعه کاهش یابد

سرویس شهرستانها: قائم مقام رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: فعالیت‌های فرهنگی و هنری برای پیشگیری و مقابله با اعتیاد در کشور در ابعاد گوناگون گسترش می‌یابد.‏

‏ علیرضا جزینی در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری میان دفتر تبلیغات اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در قم افزود: این ستاد با مشارکت نهادهای مختلف، گام‌های جدی در راستای توسعه فرهنگ مقابله با اعتیاد برداشته است.

وی با اشاره به آسیب‌های گوناگون اعتیاد درجامعه، ۴۵ درصد تخلفات را مستقیما با معضل اعتیاد مرتبط دانست و گفت: نخستین اولویت و استراتژی در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، مساله پیشگیری است که بسیار آسان‌تر و با اهمیت است و باید سالانه ۵ درصد از آمار اعتیاد در جامعه کاسته شود.

او بر ضرورت مبارزه با قاچاقچیان داخلی و بین المللی مواد مخدر تأکید کرد و گفت: متاسفانه این افراد برای به دست آوردن سودهای هنگفت مالی، با ترویج باورهای نادرست همچون پیشرفت درسی میان جوانان و نوجوانان، نسل آینده ساز کشورمان را نابود می‌کنند.

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در مراسمی در سالن همایش‌های غدیر قم تفاهمنامه همکاری با موضوع انجام فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی مشترک امضا کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در جلسه امضای این تفاهمنامه گفت: ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مناسبی میان دو مجموعه برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی مشترک وجود دارد.

وی با اشاره به آسیب‌های گسترده اعتیاد در ابعاد گوناگون، مقابله با این معضل خانمانسوز را یک وظیفه و مسئولیت همگانی دانست و افزود: تلاش می‌کنیم تا در جهت مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در جامعه، برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

نسخه مناسب چاپ