استقبال گسترده مردمی از انتخابات پارلمانی سوریه
 

سرویس خارجی: انتخابات پارلمانی سوریه با مشارکت ۳۵۰۰ نامزد برای انتخاب ۲۵۰ نماینده دومین پارلمان پس از تعدیل قانون اساسی در سال ۲۰۱۲ ، دیروز برگزار شد.

بر اساس اعلام مسئولان کمیته برگزاری انتخابات سوریه، تعداد واجدان شرایط رأی حدود ۱۴ میلیون نفر اعلام شد که تقریبا همه آنها در انتخابات شرکت کردند. درهای تمامی حوزه‌های اخذ رأی از ساعت هفت صبح دیروز به‌وقت محلی به‌روی شهروندان باز شد و رأی‌گیری تا ساعت ۱۹ به‌وقت محلی ادامه داشت که با تصمیم کمیته عالی قضایی انتخابات برای چند ساعت تمدید شد. خبرها از حضور گسترده مردم و صفوف فشرده و طولانی رأی دهندگان در پای صندوق‌های رأی حکایت داشت.

خبرگزاری ها همچنین از حضور پرشور جوانان و رأی‌اولی‌ها در پای صندوق های رای خبر دادند. بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و همسرش نیز با حضور در پای صندوق رأی در نهاد ریاست جمهوری، رأی خود را به صندوق انداختند.دیروز همچنین گفته شد که هیچ‌یک از نامزدهای انتخابات پارلمانی سوریه حق هیچ‌گونه فعالیت تبلیغاتی به هیچ شکلی را نداشتند. تعداد دقیق مراکز اخذ رأی ۷۳۰۰ مرکز اعلام شد. برای شرکت در انتخابات پارلمانی، ۱۱ هزار نامزد ثبت‌نام کردند اما با کناره‌گیری ۷۵۰۰ نفر، رقابت نهایی میان ۳۵۰۰ نفر برگزار شد.

انتخابات پارلمانی در تمامی سوریه به‌ استثنای رقه، ادلب، بخش‌هایی از دیرالزور و بخش‌هایی از حومه حلب که در اشغال گروه‌های تروریستی تکفیری است برگزار شد، با این حال برای تمامی این مناطق تحت اشغال، مراکز انتخاباتی ویژه در دیگر استان‌های سوریه در نظر گرفته شد به‌طوری که مثلاً ساکنان شهر رقه می‌توانستند در مرکز اختصاص یافته برای آنها در دمشق رأی خود را به صندوق بیندازند.

از طرفی رئیس جمهوری سوریه ضمن شرکت در انتخابات پارلمانی گفت: تروریسم در رسیدن به هدف اصلی خود که ریشه کن کردن زیرساخت‌های اجتماعی و هویت ملی سوریه بود، شکست خورده است. بشار اسد گفت: تروریسم بعد از آنکه نتوانست هویت ملی سوریه را از بین ببرد، خون‌های زیادی را ریخت. وی بعد از آنکه رأی خود را به صندوق انداخت، گفت: ملت سوریه طی پنج سال گذشته آگاه بود و برای همین تمایل و استقبال شهروندان سوری از مشارکت در انتخابات را چه در انتخابات قانون اساسی سابق وچه در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به عینه دیدیم. وی افزود: مشارکت مردم سوریه در این انتخابات در مقایسه با انتخابات های گذشته بی‌سابقه بود.

وزیر اطلاع رسانی سوریه هم با بیان اینکه انتخابات مجلس احترام به قانون اساسی است افزود: انتخابات نماد تحقق خواست مردم سوریه است. «عمران الزعبی» گفت: برگزاری انتخابات پارلمانی دیروز تحقق قانون اساسی بود و شرکت در انتخابات پیامی مهم برای داخل و خارج از سوریه دارد. وی گفت: دیروز یک روز استثنایی برای حیات سیاسی سوریه و همه شهروندان و فرصتی برای بیان موضع آنها پس از گذشت پنج سال از جنگ بود. الزعبی گفت: مردم سوریه امروز می دانند چه کسی علیه آنها توطئه چینی می کند و روز حسابرسی از کسانی که مردم سوریه را محاصره و تحریم اقتصادی کرده اند و با محاصره و ایجاد شرایط طاقت فرسای معیشتی در حق آنها سوء استفاده می کنند فرا خواهد رسید.

از سرگیری مذاکرات صلح ژنو

همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی، مذاکرات صلح سوریه نیز از دیروز در ژنو از سر گرفته شد. مذاکرات صلح سوریه در حالی از سر گرفته شد که احتمال نقض آتش‌بس موقت وجود دارد. دور جدید مذاکرات میان گروه های سوری که ۱۰ روز به طول خواهد انجامید سه هفته پس از نخستین نشستی برگزار می شود که پیشرفت قابل توجهی را به همراه نداشت. مذاکرات اخیر صلح سوریه در ۲۴ مارس بدون هیچ پیشرفت واقعی برای رسیدن به یک راه حل سیاسی در ارتباط با جنگ ویرانگر سوریه که از پنج سال پیش ادامه دارد، پایان یافت. «استفان دی میستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کرد: این مرحله از مذاکرات ژنو تعیین کننده است چرا که به مساله انتقال سیاسی، حکومت و اصول قانون اساسی اختصاص دارد.

در چنین شرایطی نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد: ترکیه مذاکرات حل بحران سوریه را تهدید می کند. «ویتالی چورکین» با بیان اینکه دی میستورا اعلام کرده که قصد ندارد در شرایط کنونی کردها را در مذاکرات حل بحران سوریه در ژنو شرکت دهد گفت: ترکیه تهدید کرده در صورت مشارکت کردها در مذاکرات حل بحران سوریه، این مذاکرات را به شکست خواهد کشاند و اوضاع را منفجر خواهد کرد. معاون وزیر خارجه روسیه هم گفت: مبارزه با تروریسم حق دولت سوریه است و تحت هیچ شرایطی نمی‌توان اقدامات دمشق در این رابطه را نقض آتش‌بس به حساب آورد. «سرگئی ریابکوف» تأکید کرد، دولت سوریه این حق را دارد که به اقدامات تروریستی که در این کشور رخ می‌دهد واکنش نشان دهد و این کار به هیچ عنوان نقض مفاد آتش‌بس و به معنای شکست توافقنامه آتش‌بس نیست.

این درحالی است که وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله جویانه گفت تغییرات سیاسی در سوریه به حل بحران پناهجویان می انجامد! جان کری گفت: مأموریت ما این است که برای تغییر دولت در سوریه با درایت و هوشیاری بیشتری تلاش کنیم؛ چراکه احتمالا این مسئله به برقراری صلح می‌انجامد و به آوارگان اجازه می‌دهد به مناطق خود بازگردند.

خبر دیگر اینکه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از مقامات این کشور درباره طرح جایگزین واشنگتن برای سوریه نوشت که در صورت شکست مذاکرات صلح و آتش‌بس، احتمال ارسال تسلیحات ضد هوایی برای مخالفان سوری وجود دارد. در تحولی دیگر ترکیه بار دیگر مواضع داعش را در شمال سوریه بمباران کرد.

نسخه مناسب چاپ