زاهدان – خبرنگار اطلاعات:رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته اکنون کشور در شرایط و مسیر پیشرفت قرار گرفته است، گرچه در گذشته مشکلاتی داشتیم اما باید از فضایی که در بحث هسته ای به وجود آمده برای توسعه و پیشرفت کشور به شایستگی استفاده کنیم.
دکتر علی لاریجانی عصر پنجشنبه در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان افزود: با وجودی که آمریکا در برنامه هسته ای شیطنت هایی میکند، اما ایران با دقت کار را به جلو می برد و از این فضا برای پیشرفت کشور بهره میگیرد.
وی اضافه کرد: همه نظرات مختلف در این مساله به یک برآیند رسیده و رهبر معظم انقلاب نیز آن را مورد عنایت قرار داده اند، باید مراقبت کنیم که آمریکایی ها سوءاستفاده نکنند و تا جایی که ممکن است شرایط را به سمتی سوق دهیم که سبب رونق کسب و کار در کشور شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب امسال را به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری کردند بایداز این شرایط برای رونق تولید در کشور بهره گیریم، اکنون که بسیاری از تحریم هابرداشته شده و مشکلات بانکی نیز تاحدودی حل شده است و صادرات نفت به یک میلیون و ۷۰۰هزار بشکه که با میعانات گازی به دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه می رسد یک فهمی را در کشور ایجاد کرده که به توسعه و رونق تولید روی آوریم.
وی افزود: دولت و مجلس هم به این نتیجه رسیده اند که برای توسعه کشور سرمایه گذاری ها به سمت تولید و اقتصاد بومی سوق پیدا کند.
دکتر لاریجانی با اشاره به طرح مشکلات و مسائل سیستان و بلوچستان از سوی مسئولان این استان گفت: افق های مشترکی در بیانات مسئولان این استان وجود دارد ما نیز برای امنیت و سرمایه گذاری ویژه در این استان اولویت قائلیم .
وی اظهار داشت: با توجه به مسائل موجود داخلی و صحنه های
بین المللی نگاه ما گام برداشتن در حوزه اقتصاد است و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اولویت نخست کشور اقتصاد است.
رئیس مجلس با بیان این که در چند سال گذشته دچار ضعف در منابع بودیم گفت: پارسال نسبت بودجه جاری با عمرانی اندک بود و نبودن توازن در کلیت بودجه کشور وجود دارد چون بخش اداری ما هزینه بر است.
وی اضافه کرد: درست است که بودجه عمرانی سال ۹۵ تقویت شده اگر قرار است شرایط به سمت فضای رونق تولید پیش برود باید شرایط را فراهم کنیم.
رئیس مجلس اظهار داشت: سیستان و بلوچستان مزیت های خوبی دارد باید روی آنها دست گذاشت، راه آبی و دسترسی به آبهای آزاد یکی از مزیت های بزرگ این استان است و برخی کشورها مانند چین و هندوستان تمایل به سرمایه گذاری دارند و امنیت خیلی خوبی در این استان حاکم است که جا دارد از نیروهای امنیتی و انتظامی به ویژه سپاه پاسداران قدردانی کنم.
وی ادامه داد: همسایگی با چند کشور از دیگر مزیت های سیستان و بلوچستان است باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که صادرات بر این منطقه سایه بیندازد زیرا کشورهای همسایه نیاز به کالاهای تولیدی ما دارند و باید به این سمت حرکت و شرایط را برای صادرات فراهم کنید.
لاریجانی ادامه داد: تلاش همه این است که گاز رسانی به سیستان و بلوچستان انجام شود قبول داریم که تاخیر بوده است اما همه همت دارند که این طرح به سرانجام برسد.
وی افزود: موضوع آب از دیگر مسائلی است که کل کشور در شرایط خاصی از این لحاظ قرار دارد به همین سبب بودجه قابل توجهی برای آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شده و باید این بخش تقویت شود برای مهار آبهای مرزی نیز بودجه کلانی گذاشته شده است.
* ساماندهی راهبرد امنیت ساز ایران
رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین روز از برگزاری رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) در جنوب شرق کشور و در تجمع بزرگ وحدت و امنیت که با حضور رزمندگان بسیجی بلوچ و پاسداران قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فرماندهی عالی رتبه نظامی، انتظامی، فرمانداران و استاندار سیستان و بلوچستان، روحانیون شیعه و مولوی و بزرگان اهل سنت در مصلی قدس زاهدان برگزار شد، تاکید کرد: نقش فرمانده کل قوا و رهبر معظم انقلاب اسلامی در ساماندهی راهبرد امنیت ساز برای ایران و منطقه بی بدیل است.
دکتر لاریجانی گفت: برگزاری این رزمایش بزرگ امنیتی یک پیام داشت و آن ایجاد وحدت و امنیت در منطقه جنوب شرق کشور بود.
رئیس مجلس ادامه داد: اکنون در منطقه یک نوع بیماری از نظر امنیتی به وجود آمده است که ما باید تلاش کنیم این بیماری مزمن نشود، چرا که دست هایی در کار هستند که این بیماری را در منطقه نگه دارند.
لاریجانی اضافه کرد: ما در مقابل آمریکا و سایر قدرتهای استعماری دیگر می ایستیم چرا که دارای یک آرمان بزرگ و رهایی بخش برای مسلمانان جهان هستیم.
وی با بیان اینکه در این جهت از فرمایشات و تدابیر رهبری فرهیخته استفاده می کنیم که سنگر ثبات ایران و منطقه است، گفت: در زمان حاضر یک جریان افراطی و تروریستی در منطقه ایجاد شده که می خواهد با ایجاد تفرقه و بدبینی بین فرق و مذاهب به دنبال ضربه زدن به اسلام و مسلمانان باشد.
وی گفت: در این میان استعمارگران به دنبال این هستند که با ایجاد تفرقه و بدبینی بین مسلمانان اتحاد آنان را بر هم زنند چرا که اتحاد مسلمانان یک منفعت برای امت اسلامی و یک شکست برای آمریکایی ها دارد.
رئیس مجلس تاکید کرد: دشمنان نظام اسلامی می خواهند کشورهای مسلمان دچار عقب افتادگی باشند و این عقب افتادگی سبب شود که کشورهای اسلامی صاحب قدرت و امنیت نباشند، آنها نمی خواهند کشورهای اسلامی متحد باشند و از این ظرفیتهای مهم و راهبردی برای آبادانی و استقلال خود استفاده کنند.
دکتر لاریجانی اضافه کرد: امنیتی که امروز در ایران شاهد هستیم با چشمی باز بر روی آن سرمایه گذاری شده است و اینکه امروز شاهدیم سپاه در سیستان و بلوچستان حضور دارد بیانگر این است که امنیت این استان برای ما دارای اهمیت است.
* همفکری، بصیرت و وحدت
وی اضافه کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیروهایی مجاهد و آبدیده هستند که در عرصه های مختلف دفاعی، امنیت، سازندگی و غیره امتحان خود را پس دادند.
لاریجانی گفت: در برقراری امنیت پایدار در منطقه جنوب شرق کشور هم فکری، بصیرت و وحدت در بین مردم استانهای جنوب شرق کشور یک بستر مناسب را برای فراهم کردن امنیت در این منطقه بوجود آورده است.
دکتر لاریجانی گفت: امنیت سیستان و بلوچستان آنقدر برای ما اهمیت دارد که اکنون نیروی زمینی سپاه و رزمندگان قرارگاه قدس نزاسا برای استقرار امنیت پایدار در این استان حضور پیدا کرده و در حال نقش آفرینی هستند.
رئیس مجلس ادامه داد: در این میان نباید از نقش تمامی نیروهای بومی بویژه برادران بسیجی اهل سنت و سایر مردم منطقه غافل شد چرا که حضور آنان یک حضور کلیدی و حائز اهمیت برای برقراری امنیت در این استان بوده است.
دکتر لاریجانی گفت : در این رهگذر مساله توسعه سیستان و بلوچستان نیز مطرح است و هم موضوع ساماندهی یک راه و روش برای آبادانی این استان و هم برخی پیشنهادات از سوی مسئولان استان برای ایجاد منطقه آزاد در استان که لایحه آن در مجلس شورای اسلامی مطرح است که من موافق آن هستم که این منطقه در سیستان و بلوچستان ایجاد شود.
وی افزود:: مهمتر از این دو موضوع این است که ما باید یک نقشه راه را برای آبادانی استان فراهم کنیم یعنی باید زیربناهای اساسی در این استان تشکیل شود و در مساله گاز نیز سرمایه گذاری شود که این مهم در اولویت قرار گرفته و امسال و یا سال آینده انجام می شود.
رئیس مجلس گفت: راه آهن شمال به جنوب نیز جزو اولویت ها و برنامه های
مهم کشور است که در کنار مساله سرمایه گذاری صنعتی سبب می شود سرمایه گذاری در این استان افزایش یابد.
لاریجانی اضافه کرد: در بحث سرمایه گذاری خارجی در استان سیستان و بلوچستان نیز کارهایی در حال انجام است و قرار شده یک شرکت خارجی یک نیروگاه سیکل حرارتی را در این استان احداث کند، اینکه سیستان و بلوچستان از یک مرز آبی بی نظیر و سواحل مکران برخوردار است نیز یک مزیت است و ما باید با انجام یک فعالیت منسجم و ایجاد شرایط مناسب وضعیت اقتصادی این استان را با توجه به دسترسی به آبهای بین المللی تغییر دهیم.
*وحدت شیعه و سنی
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری
جمع بندی نتایج رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) که در قرارگاه امنیتی منطقه ای قدس نیروی زمینی نزاسا سپاه موقعیت سردار سرلشکر شهید نورعلی شوشتری برگزار شد گفت: وحدت برادران شیعه و سنی در دفاع از کشور مهمترین پیام رزمایش امنیتی پیامبراعظم(ص) در جنوب شرق کشور بود.
سردار محمد پاکپور درتشریح مهمترین اهداف رزمایش ۳ روزه افزود: رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) که با اهداف مختلفی ازجمله حفظ آمادگی رزمی در یگان های منطقه ای، نمایش اقتدار نیروهای مسلح مستقر در منطقه، هویت بخشی و امنیت سازی مبتنی بر بومی و مردمی کردن امنیت در منطقه و عملیاتی کردن برخی تاکتیک ها و روش های مختلف عملیاتی در متون درسی انجام شده با دستیابی به تمامی اهداف از پیش تعیین شده روز پنجشنبه به کار خود خاتمه داد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه ادامه داد: ما در اجرا و برگزاری این رزمایش بزرگ امنیتی عملیات کمین در مسیر حرکت گروههای معاند، آتش باری با استفاده از قبضه های کاتیوشا و ادوات مختلف، اجرای آتش های هوایی، عملیات تعاقب، عملیات رهایی گروگان، عملیات هلی برد، عملیات پاکسازی جنگل و نخلستان، عملیات ترابری هوایی و زمینی، عملیات قرارگاه طوایف، عملیات مقابله با
راه بندان، عملیات بر روی مواضع استقراری دشمن و یا باز پس گیری پاسگاه از اشغال دشمن فرضی با موفقیت اجرا شده است.
سردار پاکپور گفت: در اجرا و برگزاری این رزمایش ۳ روزه هیچ نوع حرکت نمایشی از سوی رزمندگان شرکت کننده در این رزمایش نداشتیم و تمامی نیروهای بومی تیپ ها و لشکرهای حاضر در این رزمایش از مهمات و سلاح های واقعی جنگی استفاده کردند که جدیدترین دستآوردهای نیروی زمینی سپاه در این رزمایش به کار گیری و آزمایش شد.
وی اضافه کرد: در دو روز برگزاری رزمایش عملی در منطقه جنوب شرق کشور به تمامی اهداف آموزش، عملیاتی و وحدت بخش خود در منطقه یاد شده دست یافتیم.
فرمانده نزاسا از جمله ویژگی های رزمایش امنیتی را هماهنگی و همکاری با نهادهای امنیتی استان سیستان و بلوچستان از جمله نیروهای انتظامی، پلیس مرزبانی، اداره اطلاعات و نظایر آن بیان کرد وگفت: یکپارچگی مدیریت امنیتی استان که با قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بود به بهترین شکل و اشراف کامل اطلاعاتی و عملیاتی انجام شد.
پاکپور مشارکت طوایف و مولوی های اهل سنت را در اجرا و برگزاری این رزمایش بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و از مشارکت سازنده آنها قدردانی کرد.
وی بکارگیری و استفاده نیروهای واکنش سریع و واحد تازه تاسیس هوا نیروز سپاه را از دیگر ویژگی های برگزاری این رزمایش اعلام کرد.
وی آزمایش برخی سلاح های الکترونیکی جدید به منظور حراست و حفاظت از پاسگاه ها خبر داد و افزود: این سلاح های جدید به شایستگی کارایی مثبت و عملیاتی خود را در این رزمایش به همگان نشان دادند.
وی تاکید کرد: نیروی زمینی سپاه اعتقاد دارد توسعه اقتصاد هر استان نیاز به برقراری و ایجاد امنیت پایدار و امنیت سازی مبتنی بر بومی کردن امنیت در منطقه دارد به همین دلیل در این رزمایش از بسیجیان بومی استفاده شد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به اینکه توسعه باز خورد امنیتی و امنیت نیز بازخورد توسعه ای دارد اضافه کرد: دولت باید به منظور تحقق این دو مولفه مهم در مناطق مرزی کشور سرمایه گذاری کند.
پاکپور گفت: ما در برنامه های امسال و پنج ساله ششم توسعه اولویت را بر تجهیز و توسعه هوانیروز و بالگردهای نیروی زمینی سپاه متمرکز کردیم چرا که یکی از تجهیزات مهم و اصل انجام عملیات مختلف در مناطق امنیتی دارا بودن بالگردهای بروز و عملیاتی است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تاثیر رزمایش یاد شده در منطقه چه بوده است، گفت: تاثیر این رزمایش نمایش قدرت دفاعی نیروی زمینی سپاه به عنوان عامل ایجاد بازدارندگی در برابر دشمنان بوده است.
وی توضیح داد: ما تا به حال چنین رزمایش امنیتی با این وسعت و مساحت در کشور برگزار نکردیم و اجرای عملیات پشتیبانی و ترابری و نظایر آن در این رزمایش دارای یک رکورد جدید و مثال زدنی است.
فرمانده نیروی زمینی سپاه یاد آور شد: یکی دیگر از موضوع های اصیل ما در این رزمایش تشکیل قرارگاه عملیاتی روانی بود که این قرارگاه با حضور خبرنگاران رسانه های جمعی وظایف خود را به بهترین شکل در انعکاس و انتشار این رزمایش انجام دادند.
پاکپور گفت: همگان بدانند امروز دیگر استان سیستان و بلوچستان یک استان نا امن در منطقه جنوب شرق کشور نیست بلکه دارای یک امنیت پایدار و مناسب برای زندگی و توسعه می باشد.
*رزمایش امنیت مرهون وحدت بین همه اقوام
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان در تجمع وحدت و امنیت به مناسبت پایان رزمایش پیامبر اعظم(ص) در زاهدان گفت: رزمایش امنیت درجنوب شرق کشور مرهون وحدت بین همه اقوام در این استان است که یک برداشت صحیح اسلامی قلمداد می شود.
آیت الله عباسعلی سلیمانی افزود: هم اینک دو تعریف از امنیت وجود دارد که یکی امنیت از نگاه ایران است که یک تعریف اسلامی و براساس اعتقاد و باور دینی بوده و تعریف دیگر آن امنیتی است که بر اساس حضور آمریکا در منطقه بیان می شود.عضو خبرگان رهبری گفت: برخی کشورهای عربی معتقدند که برای برقراری موازنه قدرت با ایران اسلامی باید نیروهای آمریکایی در منطقه حضور داشته باشند و به آنها پایگاه و امکانات بدهند.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: آمریکا از این طریق می تواند سلاح خود را فروخته و فضای منطقه را رصد کند و همچنین می تواند عنصر امنیتی صهیونیست را در منطقه حفظ کند در حالی که ایران اسلامی امنیت را به معنی دین انجام می دهد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان با اشاره به منطقه آزاد سیستان گفت: منطقه آزاد سیستان طرح جدیدی نیست بلکه مکمل منطقه آزاد چابهار است پس نباید در مجلس شورای اسلامی سایر منطقه با آن جمع بسته شوند که در نهایت منجر به رد آن شود.
سلیمانی ادامه داد: درخواست بیش از هزار خانواده شهید سیستان وبلوچستان تصویب منطقه آزاد سیستان در مجلس شورای اسلامی است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: گرچه از سیستان وبلوچستان به دلیل ظرفیتهای آن به هندوستان کوچک یاد شده ولی از موقعیت مناسب آن به اندازه کافی استفاده نشده است.
سلیمانی با اشاره به اینکه ایران اسلامی سهم کمی درصنعت توریست دارد گفت: توجه به سواحل مکران و چابهار می تواند صنعت توریست را توسعه چشمگیری دهد.