برای خود جعبه نگرانی بسازید
 

ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. موضوعی موجب بروز ناراحتی می‌شود و بعد نگرانی درباره آن در ذهن افراد ریشه می‌دواند. ریشه ها به سرعت چنان عمیق می‌شوند و گسترش می‌یابند که دیگر فضای محدودی برای رشد دیگر چیزها در ذهن باقی می‌ماند، نگرانی از آینده، جستجو برای یافتن یک راه حل، پیش بینی و دغدغه یافتن یک شغل جدید، …. چنین شرایطی باید هرچه زودتر خاتمه یابد.
گاه استرس پاسخ مناسب و لازمی‌است که به ما برای مقابله با چالش های جسمی‌و روحی کمک می‌کند اما استرس بیش از حد می‌تواند مشکلات نگران کننده ای برای سلامت فرد ایجاد کند. از سردرد و سوزش معده گرفته تا افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی.
در بسیاری از کشور ها به جای انواع دارو های آرام بخش، از تکنیک های بسیار مفید و ساده برای حل مشکل بیماران استفاده می‌کنند که یکی از این راهکارها، جعبه نگرانی است.
به گزارش سلامت نیوز، مجید ابهری، رفتارشناس، با بیان این مطلب می‌گوید: ساخت جعبه نگرانی یکی از راهکار هایی است که در ابتدا پیش پا افتاده به نظر می‌آید؛ اما در عمل بسیار مفید و
کارآمد خواهد بود.
ابهری با اشاره به چگونگی ساخت و استفاده از این جعبه
می‌افزاید: یک جعبه مقوایی مانند یک جعبه کفش تهیه کنید و در آن را با چسب نواری محکم ببندید. در قسمت بالایی آن شکاف کوچکی مانند صندوق رای گیری ایجاد کنید. حال می‌توانید با پایان کار، نگرانی هایتان را نسبت به موضوعات مختلف روی یک تکه کاغذ بنویسید و داخل جعبه بیندازید.
این رفتارشناس ادامه می‌دهد: هر روز نگرانی ها و استرس های روزانه تان را بنویسید و ساعت و تاریخ آن را در زیر صفحه یادداشت کنید. بعد از سه یا شش ماه جعبه را باز کنید و تمام نگرانی ها و
استرس های گذشته تان را دوباره بخوانید. در این صورت مشاهده خواهید کرد که ۹۰ درصد آن استرس ها و نگرانی ها هیچ وقت اتفاق نیفتاده است و آن ها هم که اتفاق افتاده، به آن شدت و غلظتی که فکر می‌کرده اید، نبوده اند.
ابهری می‌گوید: این شیوه موجب ایجاد عادت خوب در درونتان می‌شود و مغزتان تعلیم می‌بیند که به سادگی از مسائل کوچک و جزئی مضطرب نشود. از این رو شما خواهید دید که در آینده به ساختن جعبه نگرانی دیگری نیاز نخواهید داشت.

code

نسخه مناسب چاپ