تصمیمات جدیدی برای اجاره بهای مسکن اتخاذ می‌شود
 

سرویس اقتصادی: تصمیماتی در رابطه با بازار اجاره بهای مسکن بزودی اتخاذ و اطلاع‌رسانی لازم در مورد آن انجام می‌شود.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه معاون شهرسازی و معماری با اشاره به سخنان وزیر نیرو در ارتباط با اختلاس ۱۲ هزار میلیارد تومانی در یک پروژه بزرگ ریلی گفت: هیچ اختلاس در راه‌آهن گرگان ـ بجنورد ـ مشهد رخ نداده است.

وی در مورد تعیین تکلیف واحدهای مسکن مهر و افرادی که در این پروژه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند، افزود: همانطور که بارها گفته‌ام به تمامی تعهدات قبلی مسکن مهر پایبند هستیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین طی سخنانی در مراسم تودیع و معارفه معاون شهرسازی و معماری گفت: به دلیل تسلط دولت بر اقتصاد توسعه شهری ایران دولت‌محور است و لازم است تغییر رویکرد در شهرسازی را از دولت‌محور به شهروندمحور آغاز کنیم.

وی با اشاره به این که برای تمامی توسعه‌ها در کشور توسط دولت تصمیم‌گیری می‌شود، گفت: از طراحی طرح جامع و تفصیلی شهرها و اجرای آن، هدایت اقتصادی اجتماعی شهرها و تعیین نوع خدمات شهری همه توسط دولت تصمیم‌گیری می‌شود و در این خصوص باید یک تغییر اساسی در رویکرد شهرسازی از دولت‌محور به شهروندمحور را آغاز کنیم.

وی افزود: این که ما در تهران بنشینیم و در شورای عالی شهرسازی و معماری برای فلان شهر تصمیم بگیریم، تا چه حد می‌تواند درست باشد؟ البته در تمامی دنیا بحث بر سر این که باید نهادهای محلی برای شهر تصمیم بگیرند یا دولت مرکزی وجود دارد و ما باید بکوشیم نقطه تعادل را در این دو رویکرد پیدا کنیم.

آخوندی ادامه داد: تلاش‌هایی در کشور برای واگذاری امور به نهادهای محلی از جمله تشکیل شوراها و انتخاب شهرداران توسط آنها انجام شده، ولی نتیجه اقدامات نشان می‌هد که قدرت اصلی همچنان در دست دولت مرکزی است.

وی اضافه کرد: تاکنون در کشور سلسله مراتب منافع محلی به رسمیت شناخته نشده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: مثلاً در تهران شهرداری، ۲۲ منطقه تعریف کرده، اما از سوی دیگر مخابرات، آموزش و پرورش، آب و فاضلاب و برق منطقه‌بندی خود را دارند و این تفرق در سیستم خدمات‌رسانی باعث می‌شود که نتوانیم یک فرایند واقعی برای مشارکت محلی و شهروندان تعریف کنیم.

وی با اشاره به این که دلیل پائین بودن کیفیت زندگی در شهرهای ایران، وجود همین تفرق‌هاست، اظهار داشت: این تصمیمات باید همراه‌سازی شود تا بتوان امکان ایجاد عدالت جغرافیایی و توزیع منابع در سطح سرزمین را عملی کرد.

وی از دکتر حناچی معاون جدید شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی خواست که اقدامات لازم را برای واگذاری حداکثری امور به شهرداریها، نهادهای محلی و شوراها فراهم کند.

در ادامه این مراسم پیروز حناچی اظهار داشت: شهرسازی نادرست در میان و بلندمدت عارضه‌های جبران‌ناپذیری می‌تواند ایجاد کند.

وی یکپارچگی طرحها و اهداف شهرسازی را از جمله اولویت‌های این معاونت برشمرد و گفت: مشارکت شهروندان را در امور شهری با جدیت دنبال خواهیم کرد.

حناچی با اشاره به این که رفع مشکلات کلانشهرها از وظایف اصلی ما است، افزود: در زمان فعالیت خود در وزارت مسکن در دوره پیشین موفق به مهار کرج نشدیم به طوریکه جمعیت آن از یک میلیارد و ۷۰۰ هزار نفر به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده و امیدواریم بتوانیم در این دوره آن را عملی کنیم.

در این نشست همچنین محمد غراوی معاون سابق شهرسازی و معماری وزارت راه با اشاره به این که از عملکرد خود راضی نیستم، گفت: به دلیل تعدد مراجع تصمیم‌گیری در شهرسازی و معماری و اتخاذ تصمیمات آنی نتوانستیم روند مطلوب را در این حوزه ایجاد کنیم.

وی افزود: ۵۳۶ شهر در کشور دارای طرح جامع مصوب هستند که در ۵۸ شهر افق طرحها به پایان رسیده و نیاز به بازنگری دارد.

غراوی روند شکل‌گیری شهرها براساس تقسیمات جدید را مشکل‌ساز خواند و اضافه کرد: تعیین معیار جمعیت برای شهر شدن یک منطقه سبب می‌شود به معیارهای اصلی کمتر توجه شود. همچنین در گذشته معیار جمعیتی برای شهر شدن یک روستا ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر بود که اکنون ۳۵۰۰ نفر تعریف شده است.

وی تنقیح قوانین شهرسازی و معماری و تهیه قانون جامع این حوزه را از جمله اقدامات در دست انجام این معاونت ذکر کرد که هنوز به اتمام نرسیده است.

نسخه مناسب چاپ