انتقاد سرپرست حجاج از حذف سهمیه عمره زوج ‌های جوان
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن ابراز تاسف از قطع سهمیه حج زوج‌ های جوان گفت: امسال سهمیه این گروه را برای عمره قطع کردند که این کار درستی نبود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در جمع حجاج استان تهران، افزود:‌ امروز هزینه ‌های ازدواج کمرشکن شده و ما باید این زمینه را فراهم کنیم تا این زوج‌ ها به این سفر معنوی مشرف شوند وهزینه ‌های ازدواج کاهش یابد.

سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: متاسفانه سال گذشته مسائلی رخ داد که واکنش بیرونی آن خوب نبود و در سال‌ های گذشته تلاشمان این بوده که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به دور از غوغاسالاری با تمام وجود در خدمت مردم باشند.

نماینده ولی فقیه در امور حج درباره قیمت گذاری حج تمتع امسال هم افزود: مسائلی رخ داد که مهم‌ترین آن ها افزایش قیمت ارز بود که به یکباره جهش عظیمی در قیمت‌ها ایجاد کرد. این مساله سبب رنجش زائران شد و من هم بیش از خود شما رنج برده و می‌برم و چون این امر دست ما نبود طبیعتا هیچ کاری نمی‌توانستیم انجام دهیم.

وی افزود: در سال جاری برخلاف سال‌های گذشته کارشناسان بعثه مقام معظم رهبری در قیمت گذاری حج حضور نداشتند و شاید حدود سه ماه قبل در جلسه ای که با سازمان حج داشتم به آن ها گفتم نظر کارشناسان ما این است که مقداری از قیمت حج کاسته شود.

وی یادآور شد: جلسات بسیاری تشکیل و قیمت مسکن، تدارکات و حمل و نقل چندین بار بازنگری شد و آخرین تصمیم گرفته شده این بود که ۹۰۰ هزار تومان از قیمت حج کاسته شود.

قاضی عسکر به طرح پیشنهادی خود در همایش حج و اقتصاد در دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: در گذشته حدود ۱۰۰ هزار نفر به تمتع، ۸۰۰ هزار نفر به عمره، یک و نیم میلیون نفر به عتبات عالیات و حدود ۸۰۰ هزار نفرهم به سوریه سفر کرده اند.

وی ادامه داد: پول حاصل از این کار در بانک‌ها سپرده شده و عملا چیزی در اختیار حج و زیارت قرار نداشت که در آن زمان اعلام کردیم سودی که از سوی بانک ها به زائران داده می‌شود سود واقعی نیست و ما هم هیچ وظیفه ای برای اینکه نقدینگی مردم را جمع کنیم و پول بانک ها را افزایش دهیم، نداریم.

قاضی عسکر هرگونه دلال بازی در امور حج و زیارت را رد کرد و افزود: به عنوان نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت باید مدافع حقوق زائر باشم.

وی یادآور شد: یک میلیون تومانی که مردم چند سال قبل بابت خرید فیش حج پرداخت کرده اند به مراتب در زمان خود بیش از الان قدرت خرید داشته و متاسفانه در آن زمان کسی با این ایده همراهی نکرد، لذا نامه ای خدمت مقام معظم رهبری نوشتم و مطلب را منعکس کردم. مقام معظم رهبری درباره گرانی فیش حج در سال جاری، مسئولیت پیگری این مساله را به من واگذار کردند تا هر چقدر می‌توانیم در کاهش هزینه‌‌های حج تلاش کنیم.

وی افزود: موضوع را به طور جدی بررسی و پیگیری کردم و جلساتی با دیوان محاسبات تشکیل شد و آن ها هم نظر ما را قبول داشتند.قاضی عسکر گفت: در نهایت به رئیس سازمان حج و زیارت نامه نوشتم که باید مبلغ دیگری از بانک‌ها بگیریم و حدود دو میلیون تومان را به مردم بازگردانیم.

نسخه مناسب چاپ