همایش بین‌المللی بحران‌های ژئوپلیتیک جهان اسلام برگزار می‌شود
همایش بین‌المللی بحران‌های ژئوپلیتیک جهان اسلام آبان‌ماه برگزار می‌شود.

به گزارش فارس، سردارسرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا بابیان این مطلب در تشریح اهداف برگزاری این همایش گفت: این همایش بزرگ در صدد است با شناخت چالش‌ها و بحران‌های ژئوپلیتیکی جهان اسلام، فهم دقیق و مشترکی از راهکارهای حل آنها را ترسیم کند و در توسعه روابط بین الملل و تولید ادبیات علمی‌و اجتماعی وحدت و همگرایی امت اسلام تأثیرگذار باشد. ما قصد داریم در این همایش پا از مباحث صرفا علمی‌فراتر بگذاریم و به واقعیت‌های منطقه و چالش‌های ژئوپلیتیکی موجود بپردازیم‌.

مولف کتاب برگزیده «وحدت جهان اسلام چشم انداز آینده» با برشماری برخی از بحران‌های ژئوپلیتیکی جهان اسلام افزود: بحران سوریه از جمله یک نزاع ژئوپلیتیکی میان آمریکا و متحدانش با ایران و روسیه است. همچنین جنگ عربستان علیه مردم مظلوم و بی دفاع یمن نیز اهداف ژئوپلیتیکی دارد. اکنون منطقه جنوب غرب آسیا محل نزاع و رقابت‌های ژئوپلیتیکی بازیگران فرامنطقه ای شده است و بسیاری از جنگ افروزی‌ها، ناامنی‌ها، بحران‌ها و تحولات دامنه دار منطقه ناشی از همین رقابت‌هاست.

وی ادامه داد: برای تنظیم محورهای این همایش تا حد امکان واقع بین بوده ایم و تلاش کردیم محورها را طوری تنظیم کنیم که بُعد نظریه پردازی و آینده پژوهی در مسائل حساس جهان اسلام امکان پذیر شود. رئیس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در تشریح محورهای همایش بین‌المللی بحران‌های ژئوپلتیکی جهان اسلام اظهار داشت: نقش دولت‌ها و بازیگران سیاسی درون منطقه ای جهان اسلام و نقش دولت‌ها و بازیگران مداخله گر فرامنطقه ای و همچنین نقش نخبگان مذهبی، سیاسی، فرهنگی به عنوان متغیرهای بحران‌های ژئوپلیتیکی جهان اسلام از جمله محورهای مورد تأکید این همایش است. وی افزود: آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات ۱۵ اردیبهشت ماه و زمان نهایی ارسال اصل مقالات ۱۵ مردادماه امسال خواهد بود و از همه محققان، پژوهشگران و اساتید و مسئولان که نسبت به مشکلات و چالش‌های جهان اسلام احساس تعهد و دغدغه می‌کنند دعوت می‌کنیم تا نظرات خودشان را در قالب مقالات علمی‌و کاربردی از طریق سایت همایش به آدرس WWW.CONF.ISLAMIC-WORLD.IR ارسال کنند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به نشست سازمان همکاری اسلامی‌در ترکیه و روندهای عربستان سعودی در منطقه گفت: هدف ورود جدی عربستان به بحران‌های منطقه‌ای و ایجاد ائتلاف‌های متعدد، ایفای نقش رهبری در میان کشورهای اسلامی‌و تقابل با نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی‌ایران است که در صدد دعوت کشورهای اسلامی‌به وحدت و تقویت محور مقاومت اسلامی‌در منطقه است.

صفوی تأکید کرد: دو قطبی کردن جهان اسلام در پس ائتلاف نظامی‌به اصطلاح کشورهای اسلامی‌ضد تروریسم، خطری بزرگ برای جهان اسلام و تهدیدی برای واگرایی کشورهای اسلامی‌از ایران است و اهتمام عربستان در ایجاد این ائتلاف، به منظور کاهش فشارهای منطقه ای و بین‌المللی علیه این کشور به عنوان خاستگاه تروریسم و گروههای افراطی است.

وی با تشریح اهداف ژئوپلتیکی عربستان سعودی در ورود به بحران‌های منطقه اظهار داشت: عربستان سعودی تحت تأثیر مدیریت راهبردی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و با برخورداری از میلیاردها دلار ثروت نفتی، بعد از ۵ سال مداخله در سوریه و لبنان و عراق و بحرین با شکست مواجه شده است و می‌خواهد نقش جدیدی را به نیابت از آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای مخالفت و رقابت استراتژیک با ایران ایفا کند؛ ولی سیاستمداران ایران با هوشمندی و خردمندی برتر این نقش و توطئه جدید عربستان را نیز در منطقه خنثی خواهند کرد. صفوی با اشاره به نقش مخرب استکبار و صهیونیسم جهانی در منطقه، اقدامات تفرقه افکنانه و جنگ افروزی‌های برخی از دولت‌های عربی را توطئه آمریکایی- صهیونیستی علیه قدرت گیری جهان اسلام دانست و در ریشه یابی این توطئه، اظهار داشت: آمریکایی‌ها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، برای هژمونی خود در مقیاس جهانی و اینکه بتوانند از نظر اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در جهان تسلط پیدا کنند تنها قدرت چالش آفرین فراروی خودشان را قدرت جهان اسلام می‌دیدند.

استاد جغرافیای سیاسی، غلبه بر بحران‌های کنونی جهان اسلام از جمله جنگ‌های نیابتی و فتنه تروریستی گروهک‌های تکفیری و سلفی را مهمترین گام در بی‌اثر سازی سناریوهای دشمنان اسلام معرفی کرد و افزود: هدف آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، واگرایی جهان اسلام و تضعیف دولت‌ها و ملت‌های مسلمان و به طور مشخص مهار نفوذ انقلاب اسلامی‌ایران که پرچمدار وحدت و همگرایی در امت اسلامی‌است می‌باشد.

این همایش بزرگ بین‌المللی با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی می‌شود.

نسخه مناسب چاپ