به گزارش خبرنگار ما، سعید متصدی در نشست خبری خود که به مناسبت روز جهانی زمین پاک برگزار شد با اشاره به این که در شعار روز زمین پاک امسال بر حفظ منابع گیاهی زمین تاکید بیشتری شده است، گفت: در کشور ما به جای کاشت درخت، پلاستیک کاشته میشود ! و امروز در همه جای کشور بیشترین چیزی که به وضوح ما را آزار میدهد، انباشت پلاستیک است چراکه این مواد بدون علت و به میزان زیاد مصرف میشود. به همین دلیل به جای جنگلهای درختان سبز ، جنگلهای پلاستیک توسعه
می یابد!
وی با بیان این که سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، افزود: در روز زمین پاک باید همگی در کنار هم فعالیتهایی را درتحقق شعار «درختان برای زمین و زمین برای زندگی» آغاز کنیم تا آیندگانمان شاهد فجایع تخریب زمین نباشند. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این که دولت تدبیر و امید در برنامهریزی، اجرای برنامهها و دستیابی به اهداف موفق عمل کرده است به برنامه کاهش آلودگی هوا به عنوان یکی از برنامه های موفق اشاره کرد و گفت: بر این اساس در سال گذشته با وجود وارونگی دما و توفانهای گرد و غبار در تهران شاهد ۵۰ روز بهتر و سالمتر از سال ۹۳ بودیم و در اکثر استانها هم روند کاهش آلودگی را تجربه کردیم.
متصدی به اقدامات دو سال گذشته درزمینه پسماندها اشاره و تاکید کرد: بحث مدیریت پسماند شهری در دستور کار دولت قرار دارد و سند مربوط به آن در قالب لایحه مدیریت شهری و آییننامه مدیریت پسماندها تصویب شده است. علاوه بر آن ضوابط کار آمدی هم برای برخی از عوامل آلاینده از جمله پلاستیکها تدوین شده است.
وی حذف کیسههای پلاستیکی از چرخه مصرف کشور و ساماندهی پسماندهای استانهای شمالی اهداف مهم سازمان محیط زیست در سال ۹۵ اعلام کرد و افزود:
نتیجه تحقیقات در زمینه استفاده از پلاستیک نشاندهنده آن است که در کشور ماهم می توان مانند بسیاری از کشورها کیسههای پلاستیکی را از چرخه مصرف حذف کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که تغییر نگرش شهروندان نسبت به پسماند می تواند کمک زیادی به حذف کیسههای پلاستیکی کند، گفت: باید مانند پدران خود به کیسههای پارچهای دائمی روی آوریم.
متصدی سیاستگذاری دولت را برای کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی ضروری دانست و افزود: سازمان محیط زیست اقدامات مربوط را اصلاح و بخشهای مربوط به تولید و مصرف کیسههای پلاستیک را کنترل خواهد کرد. بیش از ۶۰ درصد کیسههای پلاستیک مصرف شده ضرورتی به استفاده ندارند، بنابراین سازمان محیط زیست باید دستورالعمل کیسههای تاثیرپذیر را برای تولیدکنندگان و صنعتگران تدوین کند.
به گفته معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ، شعار سازمان محیط زیست حذف پلاستیک از مصارف کشور است و هماهنگیهایی در این زمینه با وزارتخانههای صنعت، نفت و کشور خواهد داشت و در آینده اقدامات تشویقی و تنبیهی را به اطلاع عموم میرسانیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره مدیریت پسماندهای استانهای شمالی کشور هم گفت: در هر استان برنامه جامع مدیریت پسماند وجود دارد، اما به دلیل انباشت بیش از اندازه پسماند گردشگران ،سیستمهای موجود ظرفیت مدیریت پسماندها را در این استانها ندارند.استان های شمالی در برخی
بازه های زمانی پذیرای ۵ میلیون گردشگر است.
متصدی با بیان این که اولین جلسههای هماهنگی ساماندهی پسماندهای استانهای شمالی آن یکشنبهگذشته با مشارکت استانداریها، وزارت کشور و محیط زیست برگزار شد، افزود: تا دو هفته آینده برنامه اجرایی مقابله با حجم فزاینده پسماند در استانهای شمالی ارائه خواهد شد. این برنامه کوتاه مدت اجرایی با مشارکت استانهای گیلان، مازندران و گلستان است و کاهش میزان مصرف مواد، کاهش میزان تولید زباله و تفکیک زباله از مهمترین بخشهای آن خواهد بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از تولید روزانه ۳۸ هزار تن پسماند شهری و ۱۱ هزار تن پسماند روستایی در استانهای شمالی خبر داد و گفت: جمعیت استانهای شمالی نزدیک به ۷٫۳ میلیون نفر است و سرانه تولید شده زباله نسبت به سرانه کشور در این استانها بیشتر و نرخ تولید پسماند ۵۳۹۱ تن در روز پیشبینی شده است.
متصدی در ادامه اظهارداشت: مدیریت و کاهش میزان پسماند، قابل تحقق است، اما باید مشارکت همگانی برای این امر وجود داشته باشد و دستگاههای تصمیمگیرنده و حاکمیتی برنامه مشخصی برای آن داشته باشند.
وی درباره پسماندهای بیمارستانی هم گفت: در سال های گذشته
پسماند های بیمارستانی با ضدعفونی در اتوکلاوها تبدیل به پسماندهای عادی می شدند، اما اکنون براساس بررسیهای صورت گرفته، پسماند ناشی از اتوکلاوها پسماند عادی نیست بلکه شبه عادی است و مدیریت ویژه ای برای جمعآوری، حمل و دفن می طلبد که این برنامه در حال نهایی شدن است و مقدمات آن با همکاری شهرداری تهران صورت گرفته است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به ماده ۱۲ آییننامه اجرایی مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: هر تولیدکننده و وارد کننده محصول باید نسبت به بازیافت و دفع مناسب پسماندهای خود اقدام کند و در غیر این صورت باید ۵ در ۱۰۰۰ ارزش کالا را به حساب صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا این صندوق نسبت به بازچرخانی پسماند محصولات اقدام کند که همکاری با وزارت صنایع و گمرکات انجام شده است.
متصدی با اشاره به این که در سال های اخیر توانایی بازیافت بخش عمده پسماندهای ویژه را نداشتیم و برای این کار آنها را به کشورهای دیگر صادر می کردیم، افزود: ۲ مرکز پسماند ویژه در قزوین و اصفهان راهاندازی شده است. علاوه بر این اقدامات خوبی در زمینه انتقال انرژی و تبدیل زباله به انرژی با همکاری کشورهای اتریش و ژاپن صورت گرفته است و امیدواریم شاهد ورود تکنولوژیهای به روز و غیرآلاینده به کشور باشیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم رعایت استانداردهای روز دنیا برای ورود هر تکنولوژی به کشور اظهار داشت: به هیچ واحد صنعتی که با استانداردهای روز فعالیت نکند اجازه ورود نمیدهیم ؛ به همین دلیل بسیاری از قراردادهایی که بر اساس سالهای قبل بوده، اصلاح شده است.
وی بابیان اینکه اعتبار مقابله با گرد و غبار از بند ش ماده ۲۲۴ مربوط به بحران تامین می شود گفت: سال گذشته مبلغ آن ۶۰۰ میلیارد ریال بود و امسال هم این میزان اعتبار درنظرگرفتیم و منتظر تصویب مجلس هستیم .