حمایت دولت از پروژه‌های تاثیرگذار فرهنگی در استان فارس
 

شیراز ـ خبرنگار اطلاعات: دولت تدبیر و امید حمایت از پروژه‌های تاثیر گذار فرهنگی که برای اعتلای فرهنگی درفارس و شهر شیراز مورد نیاز است، حمایت جدی می‌کند. ‏

محمد باقر نوبخت معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوردر حاشیه آیین یادروز سعدی در شیرازدر جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب که فارس مهد تمدن و زادگاه مفاخر بزرگ ادبی ایران‌اسلامی است براختصاص‌اعتبارات ویژه به فارس با هدف تکمیل پروژه‌های فرهنگی در دست اجرا در این استان تاکید کرد و افزود: زیربناهای فرهنگی فارس خاصه شهر شیراز شهر حافظ و سعدی و سومین حرم اهل بیت (ع) تقویت خواهند شد.

وی با یادآوری همزمانی دو رویداد بزرگ در تاریخ ایرانی و اسلامی که مقارن شده با یادروز سعدی و میلاد مبارک امام علی(ع) افزود: بدون شک این مناسبت‌ها فرصت مغتنمی است که به اندیشه‌های ژرف این بزرگان که راهگشا است نیز توجه عمیق تری انجام بگیرد.

نوبخت تاکید کرد: امام علی(ع) با جا گذاشتن نهج البلاغه درس انسانیت را آموخت و شاعران بلند آوازه‌ای چون سعدی و حافظ هم با آثار گرانبهای خود راه بهتر زیستن و زندگی کردن در کنار یکدیگر را به جامعه بشری ارزانی داشتند.

او اضافه کرد: در برهه کنونی بیش از هر زمان دیگر برای رجوع به فرهنگ ایرانی و اسلامی نیازمند اسوه‌هایی است تا از آثار آنها برای اعتلای زندگی استفاده کرد.

وی گفت: تلفیق فرهنگ ایرانی اسلامی نشانگر چهره‌ای از مباحث فرهنگی این سرزمین است که در این راستا استفاده از آموزه‌های بزرگان فرهنگی و دینی می‌تواند تاثیر فراوانی بر زندگی ما داشته باشد.

*روحیه سعدی عملگرایی بود

آیت الله اسدالله ایمانی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در آیین ویژه یادروز سعدی در جوار آرامگاه سعدی در شیراز با اشاره به این مطلب که سخن سعدی تنها از سر سخنوری و سخندانی نیست بلکه حاصل تجربه مردی عملگراست، گفت: در زمانی که اندیشه سعدی متاثر از حمله مغول در جامعه گریزی و اندیشه ستیزی فرو رفته و امواج عرفان، عزلت گزینی و گوشه گیری جامعه ایران را دربرگرفته بود، سعدی رویکرد عملگرا را برگزید.

او اظهار داشت: عملگرایی در اندیشه و زندگی سعدی، ویژگی بارزی است که او را از عصر خود جدا و وی را شخصیتی تاریخ ساز کرده است.‏

وی با تاکید بر این مطلب که سعدی با انتخاب این اندیشه راهبردی، به همگان نشان می‌دهد که جهان جای تن آسایی نیست، افزود: سعدی شیرازی در مقابل اندیشه گریزی عرفانی، درس و مدرسه را برای خدمت به خلق مطرح می‌کند و باتوجه به این‌که اهل خانقاه خدمت به خلق را به فراموشی سپرده اند، صاحبدلان را بیرون از خانقاه می‌جوید.

آیت الله ایمانی یادآور شد: سعدی شیرازی دانش را با کوشش و علم را با عمل می‌خواهد و هرگز مروج خرد گرایی و فلسفه دانی صرف نیست.امام جمعه شیراز گفت: تذکر سعدی به اهالی درس و مدرسه بیانگر پیوند علم وعمل است و او معتقد است که علم را باید برای خدمت به خلق به کار گرفت و از آن ابزاری برای بهبود حیات انسانی استفاده کرد.

وی گفت: توصیه سعدی فقط به اهل علم نیست واو مردم عامی را نیز فراموش نکرده است به طوری که سعدی ضمن فراخواندن مردم به کار و کوشش زندگی فقیرانه همراه با تلاش را برتر از خدمتگزاری ذلیلانه می‌داند.آیت‌الله ایمانی افزود: سعدی بر اساس تجربیات سفرهای خود، نوعی فلسفه عملگرایانه را پیش روی همگان قرار می‌دهد و این ویژگی است که سخن وی را علیرغم فراز و نشیب‌های تاریخی الهام بخش و ماندگار کرده است.

وی تاکید کرد: تجارب سعدی و پیوند او میان علم و عمل خود عامل پایایی اندیشه سعدی در فراز و فرود زمان است به طوری که اندیشه او تا امروز پس از حدود ۸۰۰ سال قابلیت شنیده شدن دارد.‏

‏*راهگشای وحدت‏

همچنین در این آیین حسین نوش آبادی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیشه‌های سعدی را راهگشای وحدت وهمگرایی جهان اسلام دانست و گفت: سعدی در تکریم و تجلیل مذهب شیعه موجب همگرایی شد و با درایت به اینکه چه اندیشه‌ای بر جامعه حاکم است این همگرایی و نزدیکی میان مسلمانان را رقم زد و پیش برد.

وی یادآور شد: تا پیش از ظهور دولت‌های استعمارگر اندیشه همگرایی در جامعه جاری بوده است و حتی شاعران دیگری چون حافظ و فردوسی هم این اندیشه را داشتند.

نوش آبادی با بیان این‌که نفود اندیشه‌های استعماری باعث تفرقه در فرق اسلامی شد، افزود: در این راستا باید دوباره از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری مانند اندیشه‌های سعدی بهره برد تا این افتراق و دوری مسلمانان از میان برداشته شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درادامه تکریم شعر و ادب وانسان‌های بزرگ و تحول آفرین مانند سعدی را نیاز کنونی جامعه بشری دانست و افزود: شاید از میان شعرای گذشته این کشور علت این‌که نام سعدی نسبت به دیگر شعرا ماندگار و آثار او جاودانه و ماندگار شد، یگانگی این شخصیت است.

نوش آبادی پندهای سعدی را علاوه بر اخلاقی بودن اجتماعی نیز دانست و گفت:سعدی نگاهی تیزبین وچشمی بینا داشت که مسایل روزگار خودرا تبیین می‌کرد.

سید علی افشانی استاندار فارس نیز در این آیین اندیشه سعدی را برگرفته از معارف قرآنی و سیره بزرگان دین و فرهنگ کهن ایرانی دانست و گفت: سعدی به تبعیت از سفارش حضرت علی(ع) به مالک اشتر مبنی بر این‌که فرماندهان و حاکمان باید پناهگاه استواررعیت باشند و رضایت مردم را فراهم کنند می‌گوید که ملوک از بهر پاس رعیت هستند نه رعیت از بهر طاعت ملوک.

وی افزود: امیرالمومنین(ع) باز به مالک می‌فرمایند که کارگزاران دولتی را از میان مردمی باتجربه و با حیا و از خاندانی پاکیزه و با تقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند برگزین و بازرسانی راستگو و وفادار بر کارگزاران بگمار که سبب مهربانی آنها با رعیت خواهد بود وسعدی باز به تبعیت از این سخن، خداترسی و پرهیزگاری و عمل صالح را از شروط مدیران و حاکمان روزگار می‌داند.

استاندار فارس گفت: سعدی شاعر بلندآوازه ایران که همگان او را استاد سخن می‌نامند، عظمت و بزرگی امام علی (ع) را چنان درک کرد که شجاعت وصف شیر خدا و صفدر میدان و بحر جود را در هیچ کس نمی‌بیند، همان امامی که خصائل نیک او نظیر جوانمردی و فتوت و مدارا و مروت نیاز امروز و پیروی او تضمین فردای ماست.

وی افزود: گستردگی اطلاعات و معارف شیخ، کثرت تجارب و عشق بی پایان او به ساحت پاک آفریدگار و محبت به خلق باعث شد تا سعدی عالیترین مباحث توحید و عرفان و پندهای فردی و اجتماعی را در موجزترین و زیباترین شکل بیان کند. ‏

نسخه مناسب چاپ