شهرستان‌های استان تهران هر سال نیازمند ۵۰ مدرسه جدید هستند
 

شهرری ـ خبرنگار اطلاعات: مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران با اشاره به این که امسال ۵۰ فضای آموزشی جدید آماده بهره‌برداری است، تاکید کرد: با تکمیل شدن مسکن مهر، نیاز مبرم به ۶۰ مدرسه دیگر در این مناطق داریم.

رحیم زمانی در همایش استانی ستاد ویژه مهر در جمع رؤسای ادارات، شورای معاونان، اعضای کارگروه‌ها و مدیران روابط عمومی‌ها به مقایسه درصد رشد جمعیت دانش‌آموزی شهرستان‌های استان تهران با دیگر شهرستان‌های کشور پرداخت و گفت، میزان رشد جمعیت دانش‌آموزی در کشور کمتر از یک درصد است و این در حالی است که در شهرستان‌‌های استان تهران ۵ر۲ درصد رشد دانش‌آموزی داریم که ۲۰ هزار نفر می‌شود و این فضاها پاسخگو نیست.

وی گفت: با توجه به ساخت ۲۲۰?هزار مسکن مهر در شهرستان‌های استان تهران اگر ۵۰ درصد مردم در این واحد‌ها ساکن شوند حدود ۱۱۰ هزار خانوار می‌شود که اگر ۵۰ درصد اینها فرزند داشته باشند ۵۰ هزار دانش‌آموز به امکانات و فضای آموزشی نیاز دارند.

وی افزود: من یک چهارم واحدهای مسکونی را در نظر گرفته‌ام و با توجه به این میزان بهره‌برداری مسکن مهر به ۱۳۰۰ کلاس نیاز داریم که با بهره‌برداری از بقیه واحد‌ها تا پایان سال ۹۲ این رقم افزایش می‌یابد و البته سهم خیرین در ساخت مدارس را نمی‌توان نادیده گرفت چرا که حمایت‌های خوبی در این زمینه تاکنون داشته‌اند.

وی تأکید کرد: هر جا مسکن مهر ساخته شده متناسب با تحویل واحدهای مسکونی به فضاهای آموزشی توجه نشده است و باید فکری به حال آن شود بویژه آن که در این میان فاکتورهای دیگر از جمله مهاجرت‌ها را باید به مشکلات آموزشی منطقه اضافه کرد و توقع داریم که سازمان مسکن و شهرسازی این موارد را مدنظر قرار دهد.

وی گفت: براساس قانون انبوه‌سازان باید به ازای ساخت هر ۲۰۰?واحد مسکونی یک واحد آموزشی هم بسازند اما متأسفانه این تبصره حذف شده است و انتظار داریم ماده ۱۸ احیا شود و در این زمینه نیاز به کمک بیشتر استانداری هست زیرا آموزش و پرورش با کسری بودجه‌هایی که دارد نمی‌تواند فضای آموزشی بسازد بنابراین هر کس مسکن ساخت باید فضای آموزشی هم بسازد و به جای ساخت ۱۱۰?هزار واحد ۱۰۰?هزار واحد بسازند و مابه‌التفاوت آن را به فضای آموزشی اختصاص دهند.

وی با اشاره به این که در طول ۲ سال گذشته نیروی انسانی جدید جذب نشده است، اظهار داشت: با توجه به کثرت جمعیت دانش‌آموزی در شهرستان‌های استان، هر سال با کمبود نیروی انسانی مواجه بوده‌ایم و علاوه بر این، انتقال نیرو و انتقال موقت به شهر تهران هم یکی دیگر از عوامل کمبود نیرو است همچنین هر سال حدود ۷۰۰ نفر از همکاران بازنشسته می‌شوند که این مهم نیز بر مشکلات کمبود نیرو افزوده است که از مسئولان تقاضا داریم فکری به حال این کمبودها بکنند.رحیم زمانی از واریز سرانه مدارس تا پایان شهریور خبر داد و گفت: سرانه‌های مدارس ابتدایی، راهنمایی، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش متفاوت است؛ در مرحله نخست سرانه فعلی واریز می‌شود و اواسط سال تحصیلی نیز معادل همین مبلغ واریز خواهد شد.

او دربارة چاپ و توزیع کتب درسی گفت: تولید محتوای دروس و چاپ کتب خیلی خوب و به موقع بوده و همه کتاب‌ها توزیع شده است.

وی همچنین از رؤسا و مسئولان مناطق خواست قبل از آغاز سال تحصیلی کمبودها و کاستی‌ها را برطرف کنند و از لوله‌کشی گاز و آب و برق مدرسه زیرپوشش خود بازدید کنند تا سال جدید تحصیلی بدون هیچ‌گونه حادثه و نقصی آغاز و سپری شود و برای حل و رفع مشکلات قبل از مهر جلساتی با مدیران و معلمان برگزار کنند تا شرایط کاری سهل شود.

نایب رئیس ستاد بازگشایی مدارس استان تهران نیز گفت: همه چیز برای این که مهر خوبی داشته باشیم مهیا شده است. وی افزود: کمیته تعمیر و تجهیز با ۲۰۰۰ نفر ساعت کار از بهمن سال گذشته تلاش‌های زیادی انجام داده است و از ابتدای مهر تا ۲۰?مهر ۵۰ پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

علیرضا جانبزرگی افزود: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها ۵۷۰۰ کلاس درس به فضای آموزشی شهرستان‌های استان تهران افزوده می‌شود که ۲۰ هزار دانش‌آموز از این فضاها بهره‌مند می‌شوند.

وی با اشاره به این که ۸۰ هزار میز و نیمکت در مدارس شهرستان‌های استان تهران توزیع کرده‌ایم، افزود: ۲۵?هزار میز و نیمکت را تعمیر کرده‌ایم که مبلغی حدود یک میلیارد تومان در این بخش صرفه‌جویی شده است.

نسخه مناسب چاپ