به گزارش ایرنا، در گزارش گفته شده است: روابط و گفتگوهای سیاسی ایران و روسیه در سطوح عالی، عامل برقراری ثبات در مناطق دریای خزر، خاورمیانه و قفقاز و آسیای مرکزی است. همچنین با آغاز لغو تحریمها در مورد ایران در نتیجه اجرای برجام، چشمانداز جدیدی برای همکاری با این کشور گشوده شده است.
وزارت خارجه روسیه با اشاره به سفر پاییز گذشته رئیسجمهوری روسیه به ایران خاطرنشان کرده است: سفر ولادیمیر پوتین به تهران برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز فرصت خوبی را برای دیدار و مذاکره با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در باره همکاریهای دو کشور در عرصههای اقتصادی و تشریک مساعی در عرصه بینالمللی فراهم آورد.دیدار رئیس جمهوری روسیه با آیتالله خامنهای رهبر عالی ایران که تا اندازه زیادی مذاکرات در آن بر مسائل مربوط به مناقشات خاورمیانه متمرکز شده بود وحدت دیدگاههای مسکو و تهران در جلوگیری از تحمیل مواضع خارجی در روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه و لزوم حل این مسائل صرفا از راه سیاسی توسط سوریها را نشان داد.وزارت خارجه روسیه در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرده است: دستور کار دیدار ایگور شووالف معاون نخست وزیر روسیه به تهران در ماه دسامبر سال گذشته و دیمیتری راگوزین معاون امور دفاعی و فضایی نخست وزیر روسیه به ایران در ماه نوامبر سال گذشته بسیار پر بود. در سال ۲۰۱۵ در مسکو دو دور مذاکرات سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی در ماههای ژوئن و اوت انجام گرفت.در ادامه امده است: برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر، وزیر دفاع روسیه به ایران سفر کرد و موافقتنامه دولتی همکاریهای نظامی امضا شد. طرح های مشترک دو کشور در عرصه انرژی هستهای صلحآمیز هم ماهیت راهبردی یافته است.اجرای توافقنامه ساخت دو واحد جدید نیروگاه هستهای در بوشهر هم در سال گذشته ادامه یافت. در ماه نوامبر سال گذشته در مسکو بسته جدیدی از اسناد همکاری به امضا رسید که زمینه برای گسترش همکاریها در این عرصه را برای ۱۰ سال آینده فراهم کرد.در گزارش جمعبندی سالانه فعالیتهای وزارت خارجه روسیه همچنین به برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در ماه نوامبر سال گذشته اشاره و خاطرنشان شده است که نخستین نشست کمیسیون علوم و فناوری در سطح عالی میان دو کشور هم در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ در تهران برگزار شد که بسیار سودمند و نتیجه بخش بود. سورنا ستاری معاون امور فناوری رئیس جمهوری اسلامی ایران هم در همین راستا در ماه اوت سال گذشته به مسکو سفر و با مقامهای ارشد روس دیدار و گفتگو کرد.
ازسوی دیگر، رئیس اداره فدرال همکاری فناوری نظامی روسیه گفت: روسیه ممکن است علاوه بر اس ۳۰۰، دیگر تسلیحات روسی خارج از فهرست تحریمی سازمان ملل را به ایران تحویل دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، الکساندر فومین، رئیس اداره فدرال همکاری فناوری نظامی روسیه تأکید کرد که ممکن است روسیه علاوه بر سامانههای موشکی پدافند هوایی اس۳۰۰ دیگر انواع تسلیحات صادراتی مجاز طبق حقوق بین المللی را به ایران تحویل دهد.خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از الکساندر فومین خاطرنشان کرد: سخن فقط درباره صادرات تسلیحات مجازی است که در فهرست تحریمی سازمان ملل متحد قرار نداشته باشند.
خبردیگراین که سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران که برای شرکت در نشست بینالمللی امنیت به مسکو سفر کرده است با سیران اوهانیان همتای ارمنستانی خود دیدار و مذاکره کرد.وی در این دیدار که با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه برگزار شد، وزیران دفاع دو کشور در باره همکاریهای تهران و ایروان و همچنین شرایط منطقه گفتگو کردند.سیران اوهانیان در این دیدار روابط ارمنستان با ایران را مهم خواند و گفت: سابقه برخورد بسیار خوب ایران با ارمنیها قابل تقدیرو ارزشمند است.
طرفین دراین دیدار با تاکید بر اهمیت ثبات و آرامش در منطقه، همگراییهای کشورهای مختلف را در این زمینه برای کاهش تنشها مهم بر شمردند.
پنجمین همایش بینالمللی امنیت مسکو در دو روز با حضور۵۰۰ شرکتکننده از جمله وزیران و معاونان وزارت خانههای دفاع، روسای ستاد کل نیروهای مسلح و کارشناسان از کشورهای مختلف با حضور هیات ایرانی گشایش یافت.