دیابت بیماری خاموش قرن
شیراز ـ خبرنگار اطلاعات: دیابت بیماری وحشتناک و خاموش قرن کنونی است که به دلیل زندگی پیشرفته، ابتلا به آن در ایران نیز افزایش یافته است، اما اصلاح سبک زندگی می‌تواند پیشگیری از آن را ممکن سازد.

این مطلب را دکتر محمدهادی ایمانیه رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز اعلام کرد و افزود: هدف دانشگاه اطلاع‌رسانی در مورد دیابت با تکیه بر پیشگیری و درمان است. او گفت: مردم با چند کار ساده می‌توانند جلو ابتلا به دیابت را بگیرند با توجه به این‌که کنترل میزان کالری غذا نزد شهروندان به سادگی امکانپذیر است، لذا با رعایت در مصرف قندهای ساده از جمله شکر می‌توان آن را ممکن ساخت.

وی با دعوت از مردم به مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها در برنامه غذایی روزانه خود، مصرف نان در فارس را نیازمند استفاده بیشتر از آرد سبوسدار دانست و گفت: عرضه نان سبوسدار همچنین می‌تواند از شیوع ۱۱ گونه سرطان جلوگیری کند و این در حالیست که استفاده از برنج قهوه‌ای و سبوسدار به جای برنج‌های سفید شده می‌تواند از شیوع بیماری‌ها جلوگیری کند. ایمانیه یادآور شد: هر یک از شهروندان، نیازمند انجام ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود هیچ‌یک از درمانگاه‌های طب سنتی و گیاهی به جز یک مورد را در شیراز مورد تایید ندانست و گفت: فقط یک سلامتکده از دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارای مجوز است که خدمات‌رسانی سنتی و گیاهی ارائه می‌کند البته دومین سلامتکده در شهر شیراز به زودی با توجه به قابلیت‌های گردشگری بولوار شهید چمران در این بخش از شهر گشایش می‌یابد.

ایمانیه درباره سرنوشت شهر سلامت در شمال غرب شیراز نیز گفت: با پیگیری‌های جدی دانشگاه علوم پزشکی و منطقه ویژه پیمانکار پروژه انتخاب و پیش‌نویس قرارداد امضا شد که هفته آینده قرارداد نهایی آن با حضور استاندار فارس امضا و نهایی می‌شود. وی شهر سلامت را در دو مرحله راهسازی و دیوارکشی دانست و افزود: پیشرفت فیزیکی و مراحل ساخت این شهر محسوس است و گردشگرانی که به این منطقه مراجعه می‌کنند آن‌را به خوبی می‌بینند. ایمانیه ایجاد مرکز جامع توانبخشی را در بوستان جنت شیراز از دیگر برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز برشمرد و افزود: این مرکز با همکاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی به ارائه خدمات توانبخشی می‌پردازد.

خوراکی‌های مشکل‌دار

متخصص علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این‌که مشکلات تغذیه‌ای جامعه را به سمت دیابت سوق داده و متاسفانه دیابت با رژیم نامناسب غذایی تشدید شده و به مرحله بحرانی رسیده است، گفت: خوراکی که می‌خوریم لزوماً به معنی ناسالم بودن آن یا غیر استاندارد بودن آن نیست بلکه به این‌معناست که اندک اندک جامعه را به سمت بیماری‌های متابولیک سوق می‌دهد و دیابت را که از جمله این بیماری‌هاست در جامعه زیاد می‌کند. دکتر موسی صالحی مردم را به مصرف مواد غذایی بدون قند دعوت کرد و افزود: برخی از صنایع تولیدکننده مواد غذایی بدون قند وجود دارند که مواد مضر قند را کنترل کرده‌اند، مصرف این محصولات می‌تواند انسان را از شرایط بحرانی فراگیر شدن دیابت برهاند. او با تاکید بر این مطلب که بر اساس آمارهای موجود ۱۱درصد از جمعیت ایران به سمت دیابت پیش می‌روند، گفت: این آمار قدری نگران‌کننده و زنگ خطری برای تصمیم‌گیران در جامعه است که با وسواس و حساسیت بیشتر برنامه غذایی مردم را تنظیم کنند چرا که مردم ایران ۶ برابر بیشتر از مردم جهان شکر و ۴ر۲ برابر آنها نوشابه می‌خورند که در این زمینه باید به مردم اطلاعات بیشتر داد و آنها را آگاه کرد که نوشابه‌های بدون قند مصرف کنند.

علی سرشوقی مدیرعامل شرکت تولیدی محصولات رژیمی بدون قند و کارآفرین برتر نیز با اشاره به این‌که خوردن شیرینی لذت‌بخش است و مردم معمولاً با حرص و ولع بیشتر شیرینی می‌خورند، افزود: اگر قرار باشد خوردن قند برای مردم محدود شود باید جایگزینی شیرین تر به آنها معرفی شود که مضرات قند را نداشته باشد. وی استفاده از ایزومالت به جای شکر در برخی از محصولات رژیمی و بدون قند را از مهمترین برنامه‌ها در حل این مشکل دانست و گفت: این محصولات با آن‌که مضرات قند را ندارد، چیزی از شیرینی و خوشمزگی محصول نیز نمی‌کاهد و با ذائقه‌های ایرانی سازگاری دارد.

او گفت: ۶۰۰ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند، این آمار در کشور ما ۱۱ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهد، دیابت با رژیم غذایی سالم قابل پیشگیری است.

وی با بیان این‌که از ایزومالت به جای شکر در محصولات رژیمی زیر نظر کارشناسان و مورد تایید وزارت بهداشت است، افزود: این ماده از چغندر قند استحصال می‌شود و مضرات قند را ندارد و در عین حال درصد شیرینی آن بیشتر از شکر و قند است، ایزومالت آرام آرام وارد خون می‌شود و از بالا رفتن یکباره قند خون جلوگیری می‌کند.

نسخه مناسب چاپ