علی جنتی در بندرعباس افزود:این بنیاد می تواند به مرکز و پایگاه اصلی جمع آوری و انتشار داده ها و مستندات فرهنگی ،تاریخی ،سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی تبدیل شود.
وی ادامه داد:موسیقی ،گویش ،آداب و سنن و اسناد تاریخی از جمله مواردی است که باید در کانون توجه چنین بنیادی قرار گیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حمایت های لازم را در این زمینه خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رویکرد مردمی و تنوع فرهنگی و هنری را مهمترین ویژگی جشنواره بین المللی خلیج فارس دانست و اضافه کرد:با گذشت پنج دوره از این جشنواره ،مردم به متولی اصلی این برنامه تبدیل شدهاند و به حرکتی ملی و فرابخشی تبدیل شده است.
جنتی اضافه کرد:این جشنواره در عالی ترین سطح در نقاط مختلف کشور از جمله تهران برگزار می شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور است مرکزیت جشنواره بین المللی خلیج فارس باید در بندرعباس باشد که دبیرخانه دائمی نیز بر اساس همین نگاه در این شهر راه اندازی شده است.
* افتتاح موزه دائمی نقشههای تاریخی خلیج فارس
موزه دائمی نقشه های تاریخی خلیج فارس با حضور وزیر ارشاد در گلزار شهدای گمنام جزیره هرمز افتتاح شد.
در موزه دائمی نقشههای تاریخی خلیج فارس،بیش از ۱۰نقشه ارزشمند و تاریخی خلیج فارس از منابع معتبر جهانی با مشارکت مؤسسه جغرافیایی و نقشه برداری “سحاب”تهیه و برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.
علی جنتی در حاشیه افتتاح موزه دائمی نقشه های خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس دارای تمدن بسیار کهن و وسیعی است که نه فقط سرزمین پارس بلکه بخش اعظمی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را نیز شامل میشود.
وی در ادامه ایرانیان را میراث دار این تمدن معرفی کرد و گفت: وظیفه سنگین حفظ و نگهداری و معرفی درست این میراث کهن بر عهده تک تک مردم ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ،فلسفه افتتاح موزه دائمی خلیج فارس در جزیره هرمز را محوریت نام این جزیره از خلیج فارس برشمرد و افزود: نام خلیج فارس برگرفته از جزایر مهم و استراتژیکی چون هرمز است.
جنتی، برپایی موزه و برگزاری جشنوارهها را یکی از راههای اثبات حقانیت نام خلیج فارس اعلام کرد و گفت: این وزارتخانه تلاش دارد تا با راه اندازی بنیاد ملی خلیج فارس در بندرعباس گام مهمی را در جهت صیانت از نام و عنوان این آبراه تاریخی بردارد.
وی با بیان این که راه اندازی این بنیاد یکی از اولویتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اضافه کرد: روز ملی خلیج فارس باید با تلاش و مشارکت تمامی دستگاهها و نهادها برگزار شود زیرا این روز فقط متعلق به جامعه فرهنگ و هنر نیست و تمام ایرانیان در آن سهیم هستند.
* خلیج فارس بخشی از هویت تمدنی ایران است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خلیج فارس که در همه نقشه های تاریخی با همین اسم آمده، بخشی از هویت تمدنی ایران اسلامی است.
وی افزود: به واسطه سرمایه های معنوی، انسانی و فرهنگی حوزه خلیج فارس، امروز بسیاری از مردم این مناطق ایرانی تبار هستند که لازم است با برنامه های فرهنگی برای معرفی خلیج فارس در این مناطق اقدام کرد.
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه کشورمان در چند سال اخیر به طور گسترده اقدام به جمع آوری اسناد مربوط به خلیج فارس بویژه جزایر سه گانه کرده که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
جنتی ، ادامه داد: از گذشته دور در همه نقشه ها از این آبراه به عنوان خلیج فارس یاد شده و حتی جزایر سهگانه با رنگ سرزمین اصلی نشان داده شده اند.
وی اضافه کرد: در نقشه هایی که توسط اروپاییها
از ۵۰۰ سال قبل به این سو کشیده شده است نام خلیج فارس ذکر شده که همزمان با روز ملی خلیج فارس تعدادی از این نقشه ها در موزه نقشه خلیج فارس جزیره هرمز رونمایی شد.
وی اضافه کرد: در این موزه ۳۲ نقشه تاریخی بسیار معتبر در معرض دید علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران قرار گرفته و افزون بر نقشه های خلیج فارس آثار شهدای خلیج فارس نیز در این موزه قرار دارد.
*پرچم ایران بر فراز قلعه پرتقالی ها
همزمان با دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس ، پرچم ایران بر فراز قلعه پرتقالی ها با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جزیره هرمز برافراشته شد.
علی جنتی دیروز با حضور در جزیره هرمز به گلزار شهدای این جزیره رفت و با نثار فاتحه و شاخه گل یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت و پس از آن با حضور در قلعه هرمز پرچم ایران برفراز نماد
استکبار ستیزی برافراشته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از قلعه هرمز توضیحاتی در خصوص این قلعه ارائه کرد.
محسن ضیایی اظهارداشت: قدمت این مجموعه به حدود ۵۰۰ سال می رسد که به دستور شاه عباس صفوی ،پرتقالی ها از آن قلعه خارج شدند.
*یک روز با چهره ماندگار معماری ایران
به مناسبت روز ملی خلیج فارس و برگزاری ششمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس،نشست یک روز با چهره ماندگار معماری ایران، دکتر جهانگیر درویش ، با حضور علاقه مندان و مسئولان در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد.
به مناسبت روز ملی خلیج فارس و برگزاری ششمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس جشنواره موسیقی اقوام خلیج فارس پنجشنبه شب در محل پارک غدیر بندرعباس برگزار شد.
این جشنواره با حضور گروه های موسیقی از استان های خوزستان، بوشهر و هرمزگان برگزار شد ، در ابتدای این جشنواره، گروه های موسیقی اقوام عرب و بختیاری از خوزستان و بوشهر به اجرا پرداختند که مورد استقبال مردم قرار گرفت ودر ادامه ، گروه های موسیقی هرمزگان به اجرای برنامه پرداختند و موسیقیهای متنوعی همچون بندری ، بستکی ، جزیره ای را اجرا کردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در اهمیت این برنامه گفت : اجرای این حجم از موسیقی رایج در خلیج فارس به صورت یک جا بی سابقه بوده و مردم توانستند در فضای آزاد و دلنشین در کنار ساحل خلیج فارس از این ظرفیت هنری استفاده کنند.