وزارت علوم اعلام کرد: مشکل اکثر قریب به اتفاق دانشجویان ستاره دار تا سال ۹۰ حل شد.
به گزارش مهر، با استقرار جعفر توفیقی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سرپرست این وزارتخانه، کمیته ای برای پیگیری دانشجویان محروم از تحصیل و استادان بازنشسته و اخراجی تشکیل شد.
بر این اساس، روابط عمومی وزارت علوم با اعلام آخرین وضعیت بازگشت به تحصیل دانشجویان ستاره دار اعلام کرد: همانگونه که سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مصاحبه های خود اعلام کرده است، نتیجه بررسی های کمیته پیگیری مطالبات دانشگاهیان هنوز به طور کامل اعلام نشده و آنچه تا به این مرحله می توان گفت این است که مشکل اکثر قریب به اتفاق دانشجویان تا سال ۹۰ حل شده و در مورد محرومان از تحصیل قبل از سال ۹۰ نیز کمیته در حال پیگیری و یافتن راه حلی برای مشکل آنان است.
اعلام شرایط تبدیل مدرک معادل به مدرک رسمی
مدیر کل دفتر آموزش های غیردولتی وزارت علوم با اشاره به جزئیات ادامه تحصیل دارندگان مدرک معادل در مقاطع ارشد و دکتری، به شرایط تبدیل مدرک معادل به رسمی، اشاره کرد.
غلامعلی نادری در گفتگو با مهرگفت: بر اساس مصوبه سال ۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی، ارائه مدرک معادل ممنوع است و در صورتی که دارندگان مدرک معادل در آزمون های جامع ورودی دانشگاه ها شرکت می کردند میتوانستند در مقطع بالاتر ادامه تحصیل دهند که به این منظور، سه آزمون جامع برای آنان برگزار شد.
وی افزود: در صورتی که برخی متقاضیان پیش از سال ۷۷ در آزمون شرکت کرده و پذیرفته شده باشند امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند اما اگر اتمام درس و دریافت اصل مدرک برای عده ای به بعد از سال ۷۷ موکول شده، مدرکشان معادل باقی می ماند ولی به این دلیل که پیش از سال مذکور پذیرفته شده اند، تحصیلشان منعی ندارد. به گفته مدیر کل دفتر آموزش های غیردولتی وزارت علوم،گروه دیگررا آن دسته از داوطلبانی تشکیل می دهند که بعد از سال ۷۷ در آزمون شرکت کرده، پذیرفته شده اند و مدرک معادل دریافت کرده اند اما نمی توانند در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند و مدرکشان مورد تایید نیست.
مشاور فرهنگی وزارت آموزش وپرورش منصوب شد
طی حکمی از سوی دکتر علی اصغر فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش مهندس محسن چینی فروشان به عنوان مشاور فرهنگی وزارت آموزش و پرورش منصوب شد.
به گزارش ایسنا، در این حکم آمده است: با عنایت به مراتب تعهد، شایستگی و تجارب ارزنده جناب عالی در امور فرهنگی و هنری و تعلیم و تربیت کشور بدینوسیله جناب عالی را به عنوان ‹‹مشاور فرهنگی›› خود منصوب مینمایم. امید است ان شاء الله آموزش و پرورش کشور با بهرهگیری از نظرات ارزنده شما که از صاحب نظران عرصه فرهنگ وهنر و تربیت نسل جوان هستید بتواند راه تعالی و بالندگی را بیش از پیش طی نماید.
فعالیت یک چهارم مدارس در نوبت دوم
رییس آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران ضمن اشاره به مشکلات کمبود فضای آموزشی مدارس شهرستان های استان از فعالیت یک چهارم از مدارس در نوبت دوم خبر داد.
به گزارش ایسنا، رحیم زمانی با بیان اینکه امسال بیش از ۸۰۰ هزار دانشآموز در مدارس شهرستانهای استان تهران تحصیل خواهند کرد، گفت: ۳۷۸۱ مدرسه در این شهرستانها فعالیت آموزشی خواهند داشت که از این تعداد ۱۰۰۱ مدرسه در نوبت دوم و ۲۷۸۰ مدرسه در نوبت صبح فعالیت خواهند کرد. کمبود فضا در شهرستانهای استان به گونهای است که هر ساله ۵۰ تا ۶۰ مدرسه نوساز باید تحویل شهرستانهای استان تهران شود. زمانی گفت: تا پایان مهرماه امسال ۵۰ مدرسه جدیدالتاسیس در اختیار آموزش و پرورش شهرستانهای استان قرار میگیرد که از این تعداد ۵۰ درصد را خیرین و ۵۰ درصد را اداره کل نوسازی، تامین و احداث کرده است که از این مدارس دو مدرسه با سبک ایرانی و اسلامی ساخته شده که یکی در شهر قدس و دیگری در شهریار افتتاح خواهد شد.
جزئیات برنامههای آموزش و پرورش استثنایی
معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: سازمانبندی مناسب نیروها و ساماندهی مدارس قبل از شروع سال تحصیلی جدید و حضور تمامی همکاران در پستهای تعیین شده در کلاسها و مدارس استثنایی صورت گرفته است.
به گزارش فارس، اسماعیل برقی با اشاره به این که در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ هزار دانشآموز زیر پوشش خدمات این سازمان هستند و برنامه و فعالیتهای مختلفی مبتنی بر اساسنامه، اهداف و وظایف مربوطه برای آنها انجام میشود، بر اهمیت نقش انجمن اولیا و مربیان در آموزش و پرورش استثنایی تأکید کرد. وی افزود: مدارس غیر دولتی استثنایی و مراکز غیر دولتی آموزش و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری در حال حاضر در سراسر کشور فعال است و سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز از تأسیس این مراکز حمایت کرده و صدور مجوز مربوطه را از طریق مراجع قانونی پیگیری میکند.
تحصیل ۱۷۵هزار دانشآموز عشایری در ۵۶۷۴ مدرسه
مدیر کل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایری وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود ۱۷۵هزار دانشآموز عشایری در مدارس سیار، نیمه سیار و ثابت عشایر مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش فارس، عبدالرسول شکیبافر با اعلام این مطلب افزود: بیش از ۱۵ هزار پرسنل که شامل معلم و کارکنان آموزش و پرورش عشایری هستند در این قسمت فعالیت دارند. وی در پاسخ به این پرسش که چه استانهایی در کشور بیشترین جمعیت دانشآموزان عشایری را دارند، تصریح کرد: استانهای آذربایجانغربی، کرمان، فارس، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشترین جمعیت دانشآموزی عشایری را دارا هستند.