معاون اول رئیس جمهوری گفت: جمعیت هلال احمر از جمله سازمان هایی است که به دلیل ماهیت ذاتی خود در ارائه خدمات عام المنفعه و بشر دوستانه به آسیب دیدگان و افراد محروم و کم برخوردار جامعه، دارای تمامی خوبی ها ست.
به گزارش مهر، اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم وجدید جمعیت هلال احمر افزود: کسانی که در انواع حوادث حضور داشتند، مشاهده کردند ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری این نهاد به حادثه دیدگان بی نظیر است.
وی افزود: هلال احمر ایران از قدرت و توانمندی ویژه ای بر خوردار است و امدادگران و نجاتگران هلال احمر باید پیام صلح و دوستی که برازنده نظام اسلامی است را با ارائه درست فعالیت های بشر دوستانه در منطقه منتقل کنند.
جهانگیری با بیان این که ایران اسلامی با گذشت هر روز از عمر خود قدرتمند تر از دیروز در تمامی عرصه ها حضور داشته است، افزود: خدمات در عرصه بشر دوستانه و فعالیت هایی که هلال احمر انجام می دهد جزو ارزشمند ترین خدماتی است که در پیشگاه خداوند اجر بزرگی دارد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به این که ایران کشور پر حادثهای است، افزود: حضور جمعیت هلال احمر همواره در تمامی حوادث تعیین کننده بوده است .
وی گفت: دولت آمادگی هر گونه همکاری در زمینه رفع موانع پیشرفت و جبران کمبودها رادارد.
در ادامه این مراسم ،رئیس جدید جمعیت هلالاحمر احیای پالایشگاه خون در بدنه جمعیت را از کارهایی اعلام کرد که میتوان با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون از ظرفیت آن بهره برداری کرد، در حالی که اکنون برای جمع آوری پلاسما و تولید فرآورده های خونی امکاناتی داریم که باید تقویت شود.
دکترمحمد فرهادی گفت: باید از تغییر و تحول در هلال احمر که موجب آرامش و آسایش شهروندان در هنگام حوادث شده است ، در سطح ملی و بینالمللی استفاده کنیم.
وی افزود: آمار بالای تلفات انسانی در حوادث ایران نشان می دهد که باید تلاش بیشتری داشته باشیم. همچنین از طرفی مخاطرات طبیعی، خشکسالی، قحطی و بحرانهای اقتصادی زندگی انسانها را در دنیا تهدید میکند که نهادهای بینالمللی صلیبسرخ و هلالاحمر با حضور ۱۸۷ کشور جهان میتوانند کمک به افراد آسیبپذیر را فارغ از نگاه سیاسی، قومیتی و مذهبی در دستور کار خود قرار دهند.
فرهادی با اشاره به مرگ ۲۴۱ هزار نفر در حوادث دهه ۸۰ گفت: اکنون هلال احمر آمادگی پاسخگویی و درمان اضطراری یک میلیون نفر را در حوادث دارد. همچنین سالانه بیش از یک میلیون نفر در مراکز بهداشتی جمعیت هلالاحمر واکسینه و چهارمیلیون نفر درمان میشوند که البته این آمار غیر از کارهای درمانی در ۲۷ مرکز درمانی خارج از کشور این جمعیت است.
وی به تدارکات پزشکی در هلال احمر اشاره کرد و گفت: این سازمان موقعیت بسیار خاصی دارد، به ویژه در شرایط بحرانی میتواند در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی مؤثر باشد و در کل با امکاناتی که جمعیت هلالاحمر دارد و بهرهگیری از همکاران و مراجع علمی باید در تولید داروهای نوترکیب به ویژه بیماران صعبالعلاج وارد شویم، چرا که اکنون واردات این داروها بر عهده سازمان تدارکات پزشکی است که میتوان آن را در داخل تولید کرد.