چهل سال پیش…
تمامی مطالب از روزنامه اطلاعات روز یکشنبه اول مهر ۱۳۵۲ (برابر با ۲۵ شعبان ۱۳۹۳ و بیست و سوم سپتامبر ۱۹۷۳) نقل شده است
دانشگاه تهران چهل ساله شد
امروز دانشگاه تهران چهلمین سال خدمت آموزشی و علمی خویش را آغاز می‌کند.
به مناسبت آغاز چهلمین سال فعالیت آموزشی و علمی دانشگاه تهران گفتگوی اختصاصی با دکتر نهاوندی رئیس دانشگاه تهران درباره گذشته و حال و آینده این دانشگاه داشتیم:
دکتر نهاوندی در ابتدای این گفتگو ضمن اشاره به تاریخچه تأسیس این مرکز علمی گفت: دانشگاه تهران در آغاز کار دارای ۶ دانشکده بود که نزدیک به ۷۰ نفر کادر آموزشی و علمی آن را تشکیل میدادند.
دانشگاه تهران بتدریج توسعه یافت به طوری که هم‌اکنون دارای ۱۷ دانشکده با کادر علمی و آموزشی حدود ۱۶۰۰ نفر میباشد.در حال حاضر بودجه دانشگاه نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان می‌باشد که بزرگترین بودجه دانشگاه تهران در طول تاریخ آنست در حال حاضر ۳۵ مؤسسه علمی و آموزشی وابسته به این دانشگاه میباشند.دکتر نهاوندی افزود: دانشگاه تهران دارای بیمارستان‌های وابسته متعددی میباشد، این بیمارستانها حدود ۲۰۰۰ تخت دارند و دو سال آینده دو بیمارستان با ۷۵۰ تخت شروع بکار میکند.در طول ۳۹ سال خدمت از این دانشگاه ۵۵۰۰۰ نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند. از این عده نزدیک به ۷۰۰۰ نفر پزشک بوده‌اند.

۶ میلیون دانش‌آموز به مدرسه رفتند
ساعت ۸ امروز سال تحصیلی ۵۲ـ۵۳ آغاز شد و با به صدا درآمدن زنگ ۱۲۵ ساله دبیرستان دارالفنون زنگهای بیش از ۳۵ هزار مدرسه در سراسر کشور به صدا درآمد و حدود شش میلیون دانش‌آموز وارد کلاسها شدند.از اختصاصات سال تحصیلی جدید، دایر شدن کلاس سوم راهنمایی تحصیلی و انحلال کلاس هشتم است.

از امسال «بهکار» تربیت میشود
برای تأمین نیازهای درمانی کشور از امسال گروهی تربیت میشوند تا در امور درمانی به فعالیت بپردازند.دکتر عبدالحسین طبا رئیس ایرانی سازمان بهداشت جهانی منطقه مدیترانه شرقی که به ایران آمده ضمن اعلام مطلب فوق یادآور شد سازمان جهانی بهداشت بمنظور تأمین کادر درمانی به کلیه کشورهای عضو توصیه کرده است علاوه بر افزایش حجم پذیرش دانشجوی طب در دوره‌های کوتاه‌مدت نسبت به تربیت کادر پزشکی و پیراپزشکی اقدام کنند.دکتر طبا افزود ایران از امسال دست به تربیت گروهی بنام «بهکار» خواهد زد که پس از طی دوره چهار ساله در امر درمان به پزشکان کمک خواهند کرد.

آب دامغان، آلوده به نفت است!
دامغان ـ بهداری دامغان، آب آشامیدنی این شهر را غیرقابل شرب اعلام کرد و در پی آزمایشی که از مقداری آب حاصله از چاه عمیق شهر نمود، این مطلب را تأیید کرد که آب شهر آمیخته به نفت میباشد و مصرف آن بدون ضرر نیست. طعم این آب تلخ است. وضع آب لوله‌کشی شده دامغان، از دو، سه هفته پیش مطلوب نیست و بویژه در دو سه روز اخیر، بوضوح میتوان قشری از مواد روغنی و نفتی را در سطح آب بچشم دید.

آغاز مذاکرات اقتصادی ایران و آلمان‌شرقی
آقای «هورست زوله» وزیر روابط اقتصادی خارجی دموکراتیک آلمان بعدازظهر دیروز در رأس یک هیأت ۱۵ نفری وارد تهران شد و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال هوشنگ انصاری وزیر اقتصاد و چند تن از مقامات این وزارتخانه قرار گرفت. هیأت اقتصادی آلمان شرقی مذاکرات خود را از ساعت چهار و نیم امروز در وزارت اقتصاد آغاز کرد.
آقای «هورست زوله» هنگام اقامت در ایران، با آقای امیر عباس هویدا نخست‌وزیر، دکتر منوچهر اقبال رئیس هیأت‌مدیره و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مهندس منصور روحانی وزیر کشاورزی و منابع طبیعی و مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه ملاقات و مذاکره خواهد کرد.وزیر روابط اقتصادی خارجی جمهوری دموکراتیک آلمان طی جلساتی با آقای هوشنگ انصاری وزیر اقتصاد پیرامون توسعه روابط بازرگانی بین دو کشور مذاکره و تبادل نظر خواهد کرد.

code

نسخه مناسب چاپ