سیدمحمد بهشتی گفت: برای رسیدن به صلح، باید از منزل اول آن عبور و با «صلح» صلح کنیم.
به گزارش ایسنا، رییس ایکوم ایران در روز جهانی صلح، اظهار کرد: همه ما به صلح امیدواریم و از آن، پیامهای مختلفی را مانند خردورزی و عشقورزی میگیریم، راههایی که نهایتا به صلح میرسند.
مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در امور میراث فرهنگی با بیان اینکه امیدوارم زمانی برسد که در همهروزهایش، سالروز صلح را جشن بگیریم، گفت: معتقدم اول باید با «صلح» صلح و با «آشتی» آشتی کنیم. وقتی با «صلح» آشتی کردیم، جهان پیرامون ما هم روشن میشود. زمانی که صلح میکنیم، همهچیز در جای خود قرار دارد، چون ما هم در جای خود هستیم؛ اما وقتی اهل صلح و آشتی نیستیم، فکر میکنیم هیچچیز در جای خود نیست.
در ادامه این مراسم، کودکانی سه تا پنج ساله، سرود همبستگی انسانها را از سمفونی شمارهی ۹ بتهوون اجرا کردند.
به گزارش ایسنا، در مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح که در موزهی «صلح» در تهران برگزار شد، هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در تهران در سخنانی، اظهار کرد: ما مردم ملل متحد، مصمم هستیم تا نسلهای آینده را که از دو جنگی جهانی که قبلا رخ داده است، مصون نگه داریم.
گری لوییس ادامه داد: سازمان ملل متحد باید تلاش کند تا عدالت و حقوق بشر را رعایت کند و به آن منزلت ببخشد. از سال ۱۹۴۵ میلادی صدها جنگ در دنیا اتفاق افتاده است که یکی از آنها، بهگونهای بسیار بد در ایران رخ داد و این کشور را تحت تأثیر قرار داد.
هماهنگکنندهی مقیم سازمان ملل در تهران اظهار کرد: باید با فقر، بیکاری، جنایت و تروریسم مبارزه کنیم، این موارد جنبههای امنیتی هستند که صرفا سبب تقویت قوای نظامی نمیشوند. اینگونه موارد پایه و اساس امنیتاند و باید آنها را در روز جهانی صلح پاس بداریم.
او با اشاره به حضورش در بسیاری از موزههای جنگ در دنیا، افزود: بیشتر این موزهها روی بحث جنگ تمرکز دارند، ولی موزهصلح در تهران تنها موزهای است که با وجود موضوعش در زمینهی جنگ، بر صلح تمرکز دارد.
وی در ادامه، پیام دبیرکل سازمان ملل متحد بان کی مون را خواند. سپس حاضران در این جلسه یک دقیقه سکوت کردند و برای شهیدان جنگ تحمیلی و قربانیهای همهی جنگها فاتحه خواندند.
به گزارش ایسنا، در ادامه مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح، محمدرضا سعیدآبادی – دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تهران – در سخنانی اظهار کرد: امروز با واقعیتی به نام جنگ مواجهه هستیم، اگر بخواهیم دو موهبت برای دستیابی به صلح و آرامش داشته باشیم، باید به خرد و عشق اشاره کنیم.
سعیدآبادی در ادامه، پیام دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو – ایرینا بوکووا – را خواند. در این پیام که به نامگذاری امسال با نام «آموزش صلح» اشاره دارد، آمده است: «این پیام، بیانگر ارزشهایی است که در زمان بنیانگذاری یونسکو مطرح بود؛ از آنجا که جنگها در اذهان زنان و مردان آغاز میشود، تدافعات صلح نیز باید ابتدا در اذهان زنان و مردان ساخته شود.
آموزش، بنیان و اساس هرگونه صلح پایدار است. آموزش، نیروی محرکهی تحقق آزادی و بردباری است. آموزش، جهالت و نبود تفاهم متقابل یعنی عامل زایش خشونت از اختلاف نظرها را از میان میبرد. به همین دلیل است که یونسکو به قدمی فراتر از فقط آموزش مهارتهای پایهی خواندن و نوشتن میاندیشد و خواهان آموزش کیفی برای همه است….
…با این امید در ذهن، من از همه کشورهای عضو یونسکو، دولتها و نهادهای جامعهی مدنی میخواهم تا تشریک مساعی کنند، همتوان و همکار شوند تا آموزش را به نیروی محرکهای برای استقرار صلح مبدل کنند. آنچه ما باید به نسلهای آینده بدهیم، فرهنگ گفتوگو است و باید بتوانیم به کمک آموزش برای آنها جهانی بسازیم که نهتنها مرتبط تر و بههم پیوستهتر باشد، بلکه مهربانتر هم باشد.
در ادامهاین مراسم، احمد سلیمی، از اعضای داوطلب موزهی صلح که در هشت سال دفاع مقدس با استشمام گاز خردل از سه ناحیه ریه، چشم و پوست جانباز شده، سنتورنوازی کرد، سپس محمدرضا تقیپور مقدم – مدیر موزهی صلح تهران – نیز که از جانبازان هشت سال دفاع مقدس است، پیام موزه صلح تهران را بهمناسبت روز جهانی صلح (۲۱ سپتامبر) خواند.
وی گفت: امسال مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح را در حالی برگزار میکنیم که میلیونها نفر در جهان از جنگ و ستیزهجویی و پیامدهای آن در رنج هستند. این به آن معنا نیست که تلاش ما برای صلح بیمعنا است و صلح دستنیافتنی است. همزیستی در صلح دستیافتنی است و امروز بیش از هر زمان، به ترویج فرهنگ صلح نیازمندیم.
او ادامه داد: برای همین در این روز، یعنی روز جهانی صلح، گرد هم میآییم، باشد تا به خاطر بیاوریم که فارغ از مرزهای سیاسی که ملتها را از هم جدا میکند، ما انسانها به یکدیگر تعلق داریم و آنچه سعدی فرمود، همه اعضای یک پیکریم و در آفرینش ز یک گوهریم. باشد تا به جای تفاوتها، از شباهتها و به جای نفرت، از دوستی و به جای انتقام، از بخشش و به جای جنگ و خشونت، از گفتوگو سخن گوییم و به صلح نیز فرصتی دهیم برای نمود.
در پایان این مراسم، حاضران به یاد شهدا و مجروحان جنگهای دنیا، شمع روشن کردند.