سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد
افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری خارجی در کشور
سرویس سیاسی – اجتماعی: سخنگوی دولت از افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و رونق نسبی بازار مسکن در فروردین و اردیبهشت‌ امسال خبر داد.

محمدباقر نوبخت در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این که پیش از این سه میلیارد و ۴۱۸ میلیون دلار برای ۴۱ طرح سرمایه مستقیم خارجی جذب شده بود، افزود: چهارشنبه گذشته قرارداد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به مبلغ ۴٫۲ میلیارد دلار امضا و عملیات اجرایی آن هم آغاز شد.

وی گفت: این سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌هایی در اهواز، دهلران، زاهدان، ساوه، صوفیان و بناب انجام شده است و دولت ایران در این سرمایه‌گذاری‌ها هیچ تعهد و تضمینی ندارد. یکی از کشورهایی که در این طرح سرمایه‌گذاری کرد،‌ اروپایی است.

سخنگوی‌دولت با اعلام خبر رونق نسبی در بازار مسکن چه از جهت تعداد معاملات و چه از نظر ارزش معاملات اظهار داشت: امسال تعداد معاملات ۱۹ درصد و در اردیبهشت‌ماه ۰٫۷ درصد رشد داشته است. همچنین ارزش معاملات در فروردین‌ماه ۳۳٫۴ درصد و در اردیبهشت ۵٫۱ درصد رشد داشته است و در مجموع برای واحدهای مسکونی آپارتمانی در دو ماه یاد شده شاهد ۱۲ درصد رشد بودیم. وی افزود: سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی نشانگر آن است که تحریم‌های بانکی لغو شده و این اقدامات باید سرعت بیشتری بگیرد. نگاه دولتمردان آمریکا به مقوله غیر‌هسته‌ای ایران اعتباری ندارد ولی در‌خصوص موضوع برجام اتفاقات صورت گرفته به صورت عدد و رقم مشهود است.

نوبخت در ادامه با بیان این که علاوه بر پرداخت یارانه‌های نقدی به همه خانواده‌های مشمول، یارانه‌های غیرنقدی هم به طور سبد غذایی به خانواده‌های نیازمند پرداخت می‌شود، افزود: با دستور رئیس‌جمهوری ۱۶۰ میلیارد تومان برای ماه رمضان به وزارت تعاون پرداخت شد تا به طور سبد غذایی در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار بگیرد. البته هیچ فرد یا خانوار نیازمندی از لیست سبد غذایی حذف نشده است. وی همچنین با اشاره به نارضایتی رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگ، تاکید کرد: همه ما نسبت به نارضایتی ایشان احساس مسئولیت و تلاش می‌کنیم که شاهد رشد و ارتقاء فرهنگی جامعه باشیم. پارسال بالغ بر ۵۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات فرهنگی از سوی دولت در نظر گرفته و ۷۵ درصد این مبلغ به نهادهای دولتی پرداخت شد ولی دولت بر این نهادها هیچ کنترلی ندارد. باید نسبت به آن نهادهای غیردولتی که از اعتبارات دولتی استفاده می‌کنند و برو‌نداد فعالیت‌های آن رضایت نداشتن رهبری را به همراه دارد توجه بیشتری کرد و نظارت دقیق‌تری بر آنها انجام شود.

سخنگوی‌دولت در واکنش به اظهارات یکی از مقامات آمریکایی درباره باقی‌ماندن تحریم‌های ایران اظهار داشت: تحریم‌های نفتی و بانکی مربوط به مسائل هسته‌ای لغو شده است اما باید با سرعت بیشتری اجرا شود. ما قبل از رفع تحریم یک میلیون بشکه بیشتر نمی‌توانستیم صادر کنیم اکنون صادرات ما به بیش از ۲ میلیون بشکه رسیده است. مذاکرات ما در مقوله هسته‌ای بوده و تحریم‌های هسته‌ای هم رفع شده است.

نوبخت درباره خرید ۱۱۸ هواپیمای ایرباس و آخرین وضع این قرارداد، اظهار داشت: این موضوع مسیر خود را طی می‌کند و شورای اقتصاد آن را باید تائید کند. قرار نیست در این قرارداد ایران تضمینی پرداخت کند.

نوبخت درباره فعالیت‌های دولت برای خروج از رکود، تاکید کرد: مهمترین شاخص رونق و رکود رشد اقتصادی است. همین که رشد منفی به مثبت تبدیل شده یک موفقیت است. البته برخی تصمیمات در گذشته موجب عمیق‌تر شدن مشکلات شده است ولی ما در گذشته متوقف نشدیم و نگاه ما به آینده است. من در ماه گذشته به چند استان سفر کردم و گزارش اقدامات کوتاه‌مدت درباره فعال‌شدن ۷۰۰۰ واحد نیمه‌راکد را دریافت کردم. ان‌شاءالله تا قبل از پایان سال نتیجه سیاست‌های اقتصادی دولت برای ایجاد رونق اقتصادی مشخص می‌شود.

وی در واکنش به گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: حرف‌های آنها تکراری و موضع ما همچنان قاطع است. ما هیچ‌یک از اظهارات غیرمنطقی و خصمانه آمریکا را به رسمیت نمی‌شماریم و آن را محکوم می‌کنیم و اقدامات خود در عرصه تامین منافع ملی را قاطعانه ادامه می‌دهیم.

سخنگوی‌دولت در ادامه نسبت به نگرانی‌هایی درباره قراردادهای جدید نفتی تاکید کرد: وزارت نفت در ماه‌های گذشته همه انتقادها را شنید و در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هم کارگروهی برای بررسی این قراردادها تشکیل شد تا روی این قراردادها کار ‌کنند .این قراردادها در آینده نزدیک اجرایی می‌شوند و در مجموع وزارت نفت هم به همه نگرانی‌ها توجه کرده و منافع ملی را در این قراردادها تامین کرده است. نوبخت همچنین از پرداخت ۲۰ میلیارد دلار به طور ارزی و ۶ هزار میلیارد تومان به طور تسهیلات ریالی در سال ۹۵ و اوایل ۹۶ به بخش خصوصی از سوی صندوق توسعه‌ملی خبر داد.

نوبخت همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا قانون این اجازه را می‌دهد که برای مسائل معیشتی مردم مثل یارانه ها رفراندوم برگزار شود، گفت: کشور سوییس یک ساز وکار خاصی برای رجوع به آراء مردم دارد اما طبق قانون اساسی ما فقط در مواقع خاصی رفراندوم برگزار می کنیم . ما در حوزه مسائل معیشتی مردم بدون اجازه قانونگذار یعنی نمایندگان مردم، نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. وی درباره موضع دولت نسبت به شلاق کارگران آق‌دره گفت: وزیر تعاون نظر دولت را در این باره بیان و مراتب تاسف خود را اعلام کرد. نوبخت همچنین از نامه اوباما به رئیس جمهوری کشورمان اظهار بی‌اطلاعی کرد.

سخنگوی‌دولت در بخش دیگری از این نشست خبری، درباره اقدامات انجام شده توسط دولت در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی که وزیر کشور پریروز گزارش آن را در صحن مجلس قرائت کرد، افزود: مقرر شده است شورای عالی انقلاب فرهنگی به امور اجتماعی کشور ورود پیدا کند، به همین دلیل هم قرار است اعضای جدیدی به این شورا وارد شود. از سویی شورای اجتماعی وزارت کشور هم به ریاست رئیس‌جمهوری و قائم‌‌مقامی وزیر کشور تشکیل می‌شود و سازمانی هم برای پیگیری سیاست‌های ابلاغی در حوزه اجتماعی تعیین شده است.

نسخه مناسب چاپ