آزمایش‌های تشخیصی، از تولد سالانه ۳۰ هزار کودک معلول پیشگیری می‌کند
سرویس شهرستانها ـ سالانه ۳۰ هزار کودک معلول در کشور متولد می‌شود که اجباری شدن آزمایش‌های تشخیصی و ژنتیکی به خصوص در ازدواج‌های فامیلی مهمترین راهکار برای پیشگیری از این معلولیت‌ها است.
انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در آیین تکریم و معارفه مدیر کل بهزیستی استان همدان افزود: این آزمایش‌ها برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) رایگان خواهد بود.
وی ادامه داد: در ۲ سال گذشته از تولد ۹۰۰ جنین مبتلا به معلولیت شدید در کشور جلوگیری شد که ۱۷ مورد در استان همدان بود.محسنی بندپی با بیان اینکه این افراد پس از این ختم حامگی مورد حمایت مشاوره‌ای برای بارداری‌های بعدی قرار می‌گیرند، افزود: انجام آزمایش‌های ژنتیکی و مشاوره برای این افراد رایگان انجام می‌شود تا با علم وارد بارداری بعدی شوند.
شناسایی ۲۵۰۰ کودک اوتیسم ‏
محسنی بند پی از شناسایی ۲۵۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در ۲ سال گذشته خبر داد و گفت: شناخت و تشخیص زودهنگام این کودکان می‌تواند برگشت پذیری در این افراد را افزایش دهد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: در ۱۹۰ شهرستان دارای شبکه اجتماعی هستیم که ۶ مورد از این شبکه‌ها در استان همدان قرار دارد.‏
محسنی بندپی با بیان اینکه استان همدان به زودی زیر پوشش کامل این سامانه مشاوره‌ای ۱۴۸۰ قرار خواهد گرفت، افزود: ۶۰۰۰ مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه‌های مختلف با بهزیستی همکاری می‌کنند.
وی با بیان اینکه رئیس‌جمهوری اعلام کرده است که باید شرایطی فراهم شود تا معلولی در کشور نباشد که وسیله توانبخشی نداشته باشد، افزود: به این دلیل و با وجود مشکلات اقتصادی، اعتبارات در این حوزه ۵ر۲ برابر افزایش یافته است که با تامین آن در بودجه ۹۵ می‌توان این هدف را عملی کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: سال ۹۳ بیش از ۹۰۰ هزار کودک متولد شده در کشور مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که این رقم سال گذشته به یک میلیون و ۱۰۰ هزارنفر رسید.

نسخه مناسب چاپ