برنج آلوده دستاویز دلالان برای افزایش قیمت برنج داخلی بوده است
معاون شرکت بازرگانی دولتی با رد وجود برنج آلوده در انبارهای این شرکت گفت: این کار اقدام دلالان برنج داخلی در کشور بود که با کمک سایرین به هدفشان رسیدند، برنج را گران کردند و اکنون با قیمت ۱۰تا ۱۵هزار تومان می‌فروشند.

حسن‌عباس معروفان در گفتگو با فارس ‌گفت: مطرح کردن وجود برنج آلوده در جامعه التهاب ایجاد می‌کند چرا که شرکت بازرگانی دولتی هیچ چیزی که آلوده باشد، نداشته، ندارد و نخواهد داشت.

معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: برنج‌هایی که سال گذشته در مورد آن صحبت می‌شد و در رسانه‌ها درباره آن نوشته می‌شد، آزمایش شده و به فروش رفته و هیچکدام از آن برنج‌ها آلوده نبود.

وی تصریح کرد: اما با توجه به جو سیاسی که در مورد برنج‌های شرکت بازرگانی دولتی در سال گذشته به وجود آمد، قوه قضائیه در برخی از استان‌ها آن برنج‌ها را تا تعیین تکلیف توقیف کرد.

معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: اما شرکت بازرگانی دولتی ایران به دلیل اینکه برنج‌های توقیفی جزء بیت‌المال بوده است، موضوع را پیگیری کرد و درخواست کردیم تا تکلیف برنج‌های توقیفی به لحاظ سلامت مشخص شود و اگر مشکلی ندارد عرضه شود، در غیر این صورت در مورد آن تصمیم دیگری گرفته شود.

وی تصریح کرد: پیرو درخواست شرکت بازرگانی دولتی ایران در آخرین جلسه کمیته تنظیم بازار، آقای شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهوری مصوب کردند که یک تیم از سازمان غذا و دارو و همچنین نماینده دادستانی برنج‌های توقیف شده را مجدد آزمایش کنند و اگر مشکلی ندارد، برنج‌ها در بازار عرضه شود و اگر هم مشکلی وجود دارد، گزارش آن تهیه و ارائه شود. فعلاً برنج‌ها در مرحله کارشناسی است و در صورت آزمایش اگر مشخص شود که قابلیت مصرف انسانی،‌صنعتی یا غذای دام را ندارد، آنوقت در مورد معدوم‌سازی آن تصمیم‌گیری می‌شود.

معروفان با بیان اینکه سازمان غذا و دارو برای واردات مواد خوراکی از جمله برنج گواهی بهداشتی صادر می‌کند و بر اساس آن کالاهای خوراکی وارد کشور می‌شود، گفت:‌ در حال حاضر استاندارد جهانی آرسنیک در رابطه با برنج ارتقاء یافته است و بنابر این کالاهایی که در سال‌های ۹۱ و ۹۲ با مقدار مجاز آرسنیک آن دوره به کشور وارد می‌شد، دیگر امکان ورود به کشور را ندارد.وی بیان داشت: در مورد این برنج‌ها هم بحث فلزات سنگین و آرسنیک مطرح شد که میزان آرسنیک آن بالا است و نباید به فروش رود، در حالی که این موضوع یک ظلم مسلم بود. چرا که واردات این برنج‌ها بر اساس گواهی بهداشتی صورت گرفته بود. معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران در مورد میزان آرسنیک برنج‌های شرکت بازرگانی دولتی که در انبار مانده است، اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: این برنج‌ها در سال‌های ۹۱ و ۹۲ توسط دولت قبلی و با استاندارد آن زمان وارد شده و برای مشخص شدن میزان آرسنیک آن به آزمایش نیاز دارد.وی میزان برنج‌های باقی مانده در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی را کمتر از ۵ هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت:‌تمام برنج‌ها بازرسی شد و به فروش رفت و الان بحث در مورد ته مانده انبارها است.

نسخه مناسب چاپ