ذخایر قطعی سنگآهن کشور اکنون ۷ر۲ تا ۳ میلیارد تن است که پیشبینی میشود با نتایج حاصل از اکتشافات در دست اجرا و با رشد حدود ۵۰ درصدی، به ۴ تا ۵ر۴ میلیارد تن افزایش یابد.
دکترمهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان این مطلب گفت: ارزش هر تن سنگ آهن با استفاده از انرژی فراوان گاز در کشور، در چند مرحله فرآوری با تبدیل به کنسانتره، گندله و ورود به کوره های ذوب از ۴۰ تا ۵۰ دلار فعلی تا حدود ۴۰۰ دلار افزایش می یابد.
وی با اشاره به شعار امسال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی فقط مربوط به امسال نیست، بلکه از سال ها قبل مورد تاکید بوده به طوری که در شعار انقلاب به عنوان استقلال هم به آن تاکید شده و استقلال در حوزه اقتصادی بیشتر به خودباوری اشاره دارد؛ این در حالی است که بخش معدن و صنایع معدنی مصداق عملی اقتصاد مقاومتی است و در صورت حمایت از این بخش علاوه بر ایجاد اشتغال فراوان، مسیر توسعه اقتصادی با سرعت بیشتری طی میشود.
مدیر عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه ایران اکنون پانزدهمین کشور معدنی جهان است، گفت: با نتایج خوبی که از اکتشافات ایمیدرو در سطح ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع به دست آمده است، جزو ۱۰ کشور برتر دنیا از لحاظ ذخایر معدنی قرار خواهیم گرفت. همچنین چنانچه ذخایر کشف شده را در کنار انرژی نفت و گاز که تکمیل کننده صنایع معدنی هستند و ارزش افزوده ایجاد میکنند، قرار دهیم، می توانیم یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی را حوزه معدن و صنایع معدنی در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی ظرفیت رشد بالایی در حوزه معدن و صنایع معدنی وجود دارد، اظهار کرد: اکنون سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی ایران شش درصد است،در حالی که در سایر کشورهای معدنی این رقم تا حدود ۱۶ درصد است
خبر دیگری حاکیست همچنین عملکرد فولادسازان بخش خصوصی در نخستین ماه امسال در مقایسه با عملکرد ماه مشابه سال گذشته رشد ۵ر۱۴ درصدی را ثبت کرد و این در حالی است که فولادسازان جهان با توجه به شرایط بازارها تولید خود را کاهش داده اند.
بررسی جدول آماری عملکرد بخش خصوصی در فروردین ۱۳۹۵ نشان می دهد مجموع کل تولیدات فولادی کشور در این ماه ۴۹۱ هزار و ۹۰۰ تن بود، درحالی که تولیدکنندگان این بخش در ماه مشابه پارسال ۴۲۹ هزار و ۵۰۰ تن تولید کردند که امسال افزایش ۶۲ هزار و ۴۰۰تنی را نشان می دهد.
همچنین حجم شمش فولادی تولید شده توسط بخش خصوصی در فروردین امسال به ۳۰۰ هزار و ۷۰۰ تن رسید که در مقایسه با عملکرد ماه مشابه در سال ۱۳۹۴ رشد ۵ر۷۸درصدی را ثبت کرد. مجموع تولیدات فولادی بخش خصوصی در فروردین سال گذشته ۱۶۸ هزار و ۴۰۰ تن بود.
به گزارش ایرنا، آمارهای عملکرد بخش یاد شده در زمینه تیرآهن، میلگرد و ورق فولادی در فروردین ماه امسال به ترتیب ۱۷ هزار و ۴۰۰ تن، ۳۴۴ هزار و ۷۰۰ تن و ۱۰۵ هزار و ۶۰۰ تن ثبت شد که در مقایسه با عملکرد پارسال در ماه مشابه که ارقام ۳۳هزار و ۹۰۰ تن، ۲۴۹ هزار و ۶۰۰ تن و ۱۰۳ هزار تن بود، به ترتیب افت ۶ر۴۸ درصدی، رشد ۱ر۳۸درصدی و افزایش ۵ر۲درصدی را نشان می دهد.
همچنین حجم سایر تولیدات فولادی ( نبشی، سپری، ناودانی، تسمه و …) در فروردین امسال توسط بخش خصوصی به رقم ۲۴ هزار و ۲۰۰ تن رسید که نسبت به عملکرد ماه مشابه در پارسال افت ۷ر۴۳درصدی داشت . در فروردین ۱۳۹۴ حجم تولیدات فولادی مزبور در بخش خصوصی ۴۳ هزار تن بود.
آمارها نشان می دهد میزان تولید فولاد خام ایران (دولتی و بخش خصوصی ) از ابتدای ژانویه (۱۲دی۱۳۹۴ ) تا پایان فوریه(۱۰ اسفند) سال ۲۰۱۶ میلادی به ۵ر۵ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ر۱ درصد افزایش داشته است.
همچنین ایران ( بخش دولتی و خصوصی ) در ماه آوریل ۲۰۱۶ (۱۳ فروردین تا ۱۱ اردیبهشتامسال) ۵ر۱میلیون تن فولاد خام تولید کرد که نسبت به رقم مدت مشابه سال قبل، با رشد ۸ر۷درصدی همراه شد.
شرایط فعلی بازار جهانی نشان می دهد فولادسازان همچنان سیر کاهشی تولیدات خود را دنبال می کنند.
گزارش ها نشان می دهد چین در چهار ماهه نخست ۲۰۱۶ تولید فولاد خود را به ۲۶۱ میلیون تن رساند، درحالی که در چهارماهه نخست سال ۲۰۱۵ این کشور ۲۶۷ میلیون تن فولاد خام تولید کرده بود که کاهش ۳ر۲ درصدی داشت. علاوه براین کشورهای ژاپن و کره جنوبی هم با ۳ر۲ درصد کاهش تولید فولاد نسبت به عملکرد سال ۲۰۱۵ به ترتیب ۳۴ و ۲۲ میلیون تن تولید داشته اند.
کل تولید فولاد خام در خاورمیانه در چهارماهه سال ۲۰۱۶ با کاهش ۶ر۳ درصدی به ۹ر۸ میلیون تن رسید.همچنین در چهارماهه نخست سال ۲۰۱۶ میزان تولید فولاد خام ۶۶ کشور عضو انجمن جهانی فولاد با ۸ر۲درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵ به ۵۲۱ میلیون تن رسید.
به گزارش ایرنا، ایران چهاردهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود که برای ۱۰ سال آینده (افق چشم انداز ۱۴۰۴) دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد خام را هدف گذاری کرده است که از این رقم حدود ۱۵ میلیون تن باید راهی بازارهای صادراتی شود .