گرگان ـ خبرنگار اطلاعات: دبیر ستاد احیای بافتهای فرسوده گلستان از سکونت ۴ر۳۰ درصد جمعیت شهری این استان در محلهها و محدودههای هدف بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر از جمعیت شهری استان گلستان در این محدودهها ساکن هستند که بیشترین درصد آنها شامل شهرهای گرگان و گنبدکاووس میشود.
مهندس ابراهیم مبارک قدم در نشست مقدماتی کارگروه پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافت ناکارآمد در استان گلستان، افزود: بیتوجهی به مشکلات موجود در این محدودهها موجب استقرار نامتعادل جمعیت در مراکز شهری و شکلگیری عرصههای نابسامان شده است.
وی با اعلام این که افزایش جمعیت شهری ساکن در محدودههای هدف بازآفرینی، واقعیتی انکارناپذیر است، افزود: مدیریت شهری و دستگاههای اجرایی متولی با پذیرش این موضوع میتوانند سیاستهای کنترلی و راهبردی در جهت پیشگیری از این معضل اتخاذ کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با اشاره به اینکه در مشروح قوانین و مقررات بر لزوم جلوگیری از گسترش حاشیهنشینی در شهرها و ساماندهی بافتهای حاشیهای و نامناسب موجود و پیشگیری و کنترل ناهنجاریهای عمومی ناشی از آن تأکید شده است، افزود: این سکونتگاهها ضمن آنکه سیمای آشفته و بینظم در بخشهایی از شهرها بوجود میآورند، لطمات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گستردهای را بر کل مجموعه شهر تحمیل میکنند.
وی، وجه مشترک این مناطق را، نداشتن اسناد رسمی و برنامههای شهرسازی اعلام کرد و گفت: به دلیل شکلگیری این مناطق در خارج از محدودههای قانونی، ساخت و سازهای آنها غیررسمی است و با مصالح غیراستاندارد و بدون رعایت مقررات ملی ساختمان و نظارت است.
او افزود: اغلب ساکنین این مناطق مهاجرین شهرهای کوچک و روستاها هستند و تصویب و شکلگیری کارگروه پیشبینی و پیشگیری، یکی از اقدامهای موثر برای پیشگیری از رشد این آسیب اجتماعی و توسعه و گسترش روند مهاجرت به این مناطق است.
دبیر ستاد احیای بافتهای فرسوده گلستان گفت: این کارگروه از کارگروههای ذیل ستاد بازآفرینی شهری پایدار است که شامل ۱۷ دستگاه اجرایی میشود و هدف آن جلوگیری از هدر رفت منابع و تأمین امنیت در ناحیه شهری بوده و موجب وفاق و همگرایی دستگاههای متولی میشود.
حسین شعبانی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل گلستان نیز در این نشست گفت: حضور مستمر مدیران و تصمیمگیران در این بافتها و نظارت آنان زمینهساز تصمیمگیری و انجام اقدامهای خوب در این مناطق خواهد بود.
وی حاشیهنشینی را یکی از آسیبهای اجتماعی مهم دانست و افزود: با ساماندهی حاشیهنشینی از طریق فعالسازی این کارگروه، امکاناتی برای ساکنان این مناطق فراهم میشود و از رشد آن جلوگیری خواهد شد.