این حمله تروریستی که توسط «عمر متین»، آمریکایی افغان تبار عضو گروه داعش انجام شد، با محکومیت های گسترده جهانی همراه بود. «باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، تیراندازی در این باشگاه را به شدت محکوم کردند. پاپ این اقدام را احمقانه و اقدامی از روی تنفر و انزجار دانست. در این حال،سخنگوی وزارت خارجه ایران عملیات تروریستی در اورلاندو آمریکا را محکوم کرد.حسین جابریانصاری سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به عملیات تروریستی در اورلاندو آمریکا گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست اصولی خود در زمینه محکومیت تروریسم و عزم راسخش برای رویارویی جدی و همه جانبه با این پدیده شوم، حمله تروریستی اخیر در اورلاندوی آمریکا را محکوم میکند. «اشرف غنی»، رئیس جمهوری افغانستان نیز مراتب تسلیت خود را به خانواده قربانیان این تیراندازی ابراز کرد. از سویی، «بان کی مون»، دبیرکل سازمان ملل به شدت تیراندازی مرگبار فلوریدا را محکوم کرد و مراتب همبستگی خود را با دولت آمریکا و مردم این کشور ابراز داشت. «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه نیز در بیانیهای این تیراندازی مرگبار را یک اقدام جنایتکارانه و وحشیانه خواند. از دیگر سو، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: حمله تروریستی اورلاندو فاجعه ای جهانی است. وی افزود، اتحادیه اروپا با خانواده های قربانیان این حمله تروریستی نفرت آمیز ابراز همدردی و همبستگی می کند. از طرفی، «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهوری فرانسه که کشورش سال گذشته میلادی هدف حملات تروریستی داعش قرار گرفت این اقدام را محکوم کرد و حمایت کامل فرانسه و مردم کشورش را از دولت واشنگتن و مردم آمریکا اعلام کرد. همچنین «مانوئل والس»، نخست وزیر فرانسه مراتب همبستگی خود را با مردم آمریکا ابراز داشت. «شارل میشل»، نخست وزیر بلژیک نیز در توئیت خود این حمله را محکوم کرد و گفت: این اقدام دو ماه و نیم پس از دو حمله از سوی تروریستهای داعش به فرودگاه بروکسل و مترو این شهر رخ داد. «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس هم به محکومیتی توییتری بسنده کرد و نوشت، بابت این تیراندازی به شدت وحشت زده شده است. «جاستین ترودو»، نخستوزیر کانادا هم نسبت به این حادثه واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو نیز در پیامی تاکید کرد، تمامی کشورها برای جلوگیری از وقوع چنین حملات تروریستی باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که دولت او دهها اتهام تروریستی در کارنامه خود دارد نیز مطابق معمول از این حادثه سوء استفاده کرد و آن حمله را بسیار وحشتناک خواند.
در چنین شرایطی، «ناهید اواد»، مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکا خواستار اتحاد شد و از سیاستمداران خواست تا از کشتار در باشگاه شبانه فلوریدا سوءاستفاده نکنند. وی افزود، این یک اقدام جنایتکارانه و از روی انزجار است و ما آن را به شدیدترین شکل ممکن محکوم میکنیم. اواد تاکید کرد، این اقدام هم قوانین آمریکا و هم قوانین اسلام را نقض کرده است، بنابراین اجازه بدهید که واضح اعلام کنم ما در مقابل اینگونه اقدامات افراط گرایانه تحمل از خود نشان نمیدهیم. امام جماعت مسجد اورلاندو نیز این حمله را محکوم کرد و گفت: این اقدام غیرقابل باور است.
از سویی، «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد، حمله به اورلاندو یک اقدام تروریستی بود ولی دستگاه قضایی این کشور هنوز به نتیجه قطعی در خصوص انگیزه عامل حمله نرسیده است. اوباما ادامه داد، مردم آمریکا در غصه، عصبانیت و قاطعیت برای دفاع از مردم خود متحد هستند. اوباما افزود، واضح است که روح این فرد با نفرت عجین شده بوده است. اوباما همچنین گفت: حادثه تیراندازی در اورلاندو نتیجه دیگری از سهولت دسترسی به سلاح در آمریکا است که باید فکری به حال آن کرد. وی افزود، این حادثه که مرگبارترین تیراندازی در تاریخ آمریکا بود، نشانه دیگری از سهولت دسترسی به سلاح است. اوباما با بیان اینکه با مدیر «اف.بی.آی» و مشاوران امنیت ملی جلسه داشته است، افزود، دستور دادم که از تمامی منابع دولت فدرال در این تحقیقات استفاده شود.
این حمله همچنین «دونالد ترامپ»، نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری را به واکنش واداشت، وی با انتشار بیانیهای گفت: اوباما و کلینتون باید کنار بروند. وی افزود، من از خیلی قبل خواستار ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا شده بودم! نامزد جمهوریخواه با سوء استفاده از این حادثه تروریستی به نفع خود تصریح کرد، چون رهبران ما ضعیف هستند این اتفاق افتاد و موضوع این است که مشکل بدتر هم خواهد شد. ترامپ همچنین اعلام کرد، از کسانی که به من تبریک گفتند بابت اینکه درباره تروریسم افراطی حق با من بود، تشکر می کنم اما من تبریک نمی خواهم من شدت عمل و هوشیاری می خواهم!
از سویی، «هیلاری کلینتون» نامزد اصلی دموکرات ها که مورد حمایت اوباما نیز قرار دارد، تیراندازی در باشگاه شبانه اورلاندو را به عنوان یک عمل محصول نفرت محکوم کرد و خواستار اقدام برای محدود شدن دسترسی به سلاح شد. وی افزود، اکنون زمان آن است که دوشادوش هم قرار گیریم با عزمی راسخ برای دفاع از کشورمان هر کاری می توانیم انجام دهیم.
«برنی سندرز»، دیگر نامزد دموکرات ها نیز در مورد این حادثه گفت: فروش سلاح باید ممنوع شود. وی افزود، من ۲۵ سال است که می گویم نباید سلاح خودکار به فروش برسانیم. سندرز تاکید کرد، باید هر کاری می توانیم انجام دهیم تا این سلاح ها به دست افراد جنایتکار و بیمار روانی نرسد. از سویی، پدر «عمر متین»، عامل حمله تروریستی به باشگاه شبانه بهخاطر اقدام پسرش عذرخواهی کرد.
خبر دیگر اینکه، شبکه «انبیسی» ادعا کرد، عمر متین، عامل تیراندازی در اورلاندو پیش از این حمله در تماسی تلفنی با پلیس، همپیمانی خود با داعش را اعلام کرده بود. «اف.بی.آی» نیز از ارتباط عامل تیراندازی «اورلاندو» با «جبهه النصره» خبر داد. در همین راستا، وبسایت اعماق که به عنوان خبرگزاری داعش فعالیت میکند، با انتشار بیانیهای، مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.در این میان، «واشنگتنپست» در گزارشی نوشت، نوع واکنش نامزدهای انتخاباتی به تهدیدات تروریستی میتواند افکار عمومی را نسبت به آنها تغییر دهد و برجسته شدن تهدیدات تروریستی بیشتر به نفع نامزدهای جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آتی آمریکا است.از دیگر سو، سیانان در گزارشی اعلام کرد، تهدید تروریستی واقعی در آمریکا، «داخلی» است. بر اساس این گزارش، حملات ۱۵ سال اخیر در ایالات متحده به دست شهروندان آمریکایی و یا شهروندانی با اقامت دائمی و قانونی انجام شده است و نشان میدهد که تهدید تروریستی واقعی در ایالات متحده، داخلی است. نیویورک تایمز نیز نوشت، تیراندازی اورلاندو، نژادپرستی و پوپولیسم را در آمریکا و اروپا تقویت میکند.در خبر دیگر، پلیس لسآنجلس یک تن دیگر را که قصد حمله به باشگاه شبانه دیگری را داشت، دستگیر کرد. وی مواد منفجره و مسلسل به همراه داشته و قصد حمله به فستیوال شبانه را داشته است. این فرد در سانتا مونیکا دستگیر شد.