احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگو با ایرنا درباره از سرگیری مراودات بانکی با اروپایی ها، افزود: این بانک ها از کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا هستند که تا چندی پیش پولی از ایران قبول نکرده و سوئیفت را هم نمیپذیرفتند، اما اکنون این مشکل برطرف شده است.البته مشکل تعامل با بانک های بزرگ اروپایی همچنان پابرجاست که امیدواریم در آینده نزدیک برطرف شود.
وی درباره رفع بیمه حمل محصولات پتروشیمی گفت: بخش اصلی مسایل بیمه صنعت پتروشیمی مربوط به حمل محصولات با کشتی است که تا حد زیادی رفع شده است.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره وضع نقل و انتقال درآمد حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به کشور، گفت: هنوز انتقال بخشی از وجوه از طریق صرافی ها انجام می شود.
با اجرایی شدن برجام، روند حذف موانع بانکی و بیمه ای پیش روی بخش های مختلف صنعت نفت و از جمله پتروشیمی آغاز شد. به گونهای که روند صادرات محصولات پتروشیمی سیر صعودی گرفت.
پیش از این، مهدی شریفی نیک نفس مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی از افزایش ۳۰ تا ۳۷ درصدی محصولات پتروشیمی خبر داده وگفته بود: میزان صادرات محصولات پتروشیمی کشور از نظر وزنی پس از رفع تحریم ها حدود ۳۰ تا ۳۷ درصد افزایش یافته، اما از نظر ارزش رشد زیادی نکرده است که دلیل آن به کاهش قیمت نفت و به تبع آن افت نرخ محصولات پتروشیمی بازمی گردد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی درباره راهاندازی دفاتر جدید نمایندگی پتروشیمی در اروپا گفت: افزایش دفاتر فروش به بالارفتن توان صادراتی بستگی دارد؛ اکنون سه دفتر بازرگانی پتروشیمی در آلمان، انگلیس و سوئیس فعالیت دارد و در صورت افزایش میزان صادرات به اروپا، تعداد دفاتر نمایندگی فروش افزایش خواهد یافت.
پارسال ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی صادر شد که پیش بینی می شود با رفع کامل محدودیت های بانکی و برقرار مبادلات بانکی، میزان صادرات محصولات پتروشیمی افزایش قابل توجهی پیداکند.
همچنین علی ماجدی سفیر ایران در آلمان به همکاری بانک های کوچک و متوسط آلمانی با شرکت های ایرانی اشاره کرده و گفته بود: بانک های بزرگ این کشور درصدد آماده سازی فضا برای همکاری با بانک ها و کارگزاریهای ایران هستند.
کورینا نین اشتت رئیس بخش امور بینالملل اتاق بازرگانی هامبورگ آلمان با تشریح جزئیات بیشتری گفته است: برخی تحرکات در رابطه با مبادلات بانکی و تامین مالی صادرات شرکتهای آلمانی به سوی ایران شروع شده است.به گفته وی، بانک آلمانی “دی.زد” آلمان تامین مالی برخی از پروژهها را شروع کرده است. همچنین برخی از بانکهای محلی آلمان با شروع به همکاری با بانکهای خارجی دیگر به دنبال تامین مالی پروژهها در ایران هستند.
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی از بانکهای “ارسته” اتریش و “کی.بی.سی” بلژیک به عنوان بانک هایی نام برده که همکاری با ایران را آغاز کردهاند.