‏ ‏تولید گندم در استان بوشهر سه برابر شد
بندر بوشهر ـ خبرنگار اطلاعات:‏ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در سال زراعی جاری ۱۳۱هزار تن گندم در این استان تولید شد که در مقایسه با میزان تولید سال گذشته سه برابر شده است.‏‎

‎محمد تقی منوچهری در جمع خبرنگاران افزود: در سال زراعی گذشته در مجموع ۴۳ هزار تن گندم در استان بوشهر تولید شده بود و از آغاز کار خرید گندم مازاد کشاورزان استان بوشهر تاکنون که در مرحله پایانی آن قرار داریم، ۱۰۰ هزارو ۵۰۰ تن گندم مازاد کشاورزان خریداری شده است که نسبت به میزان خرید گندم پارسال که ۲۵ هزار تن بود بیش از چهار برابر شده است.‏

او ادامه داد: میزان خرید گندم مازاد کشاورزان استان بوشهر در سال جاری یک رکورد در ۱۰ سال اخیر به شمار می‌رود، طوری که در سال زراعی ۸۴ ـ۸۵ به میزان ۹۸ هزار تن گندم کشور ازاین استان خریداری شده بود.

وی گفت: امسال علاوه براین ۱۴ هزار تن گندم بذری نیز تاکنون از کشاورزان استان بوشهر خریداری شده است‏‎.

‎وی بارش‌های خوب فصل‌های پائیز و زمستان، تجهیز و پهنه‌بندی مراکز خدمات از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری، جذب ۹۰ نفر نیروی کارشناس در مراکز خدمات جهاد کشاورزی دهستان‌ها و استقرار آنها در خط مقدم تولید و برگزاری ۶ کارگاه آموزشی را از عوامل موثر در بهبود وضع تولید گندم در استان بوشهر برشمرد و افزود: در سال زراعی جاری ۱۶ هزارو ۵۰۰ هکتار اراضی استان زیر کشت گندم آبی قرار داشت و در سطح ۷۸ هزارو ۵۰۰ هکتار نیز بصورت دیم گندم کشت شده بود‎.

‎وی درباره خدمات رسانی سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان استان بوشهر گفت: درسال زراعی جاری چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی برای بازسازی و تجهیز مراکز خدمات کشاورزی اختصاص یافت‎.

‎منوچهری اظهار کرد: اجرای طرح ترویجی شهرستان و بررسی چهار سایت الگویی گندم در محورهای تاریخ کاشت، بذر اصلاح شده، تغذیه و مبارزه با آفات و علف‌های هرز و آبیاری از جمله دیگر عوامل افزایش کمیت محصول گندم دراستان بوشهر است‎.

‎وی یادآور شد: عمده افزایش تولید گندم در سال زراعی جاری در حاشیه رودخانه حله و آبیاری تکمیلی از سد رئیسعلی دلواری در شهرستان‌های بوشهر، گناوه و دشستان است‏‎.

‎او با اشاره به اجرای طرح کاداستر در زمین‌های کشاورزی استان بوشهر گفت: کاداستر اراضی کشاورزی در سطح ۳۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی در دست اجراست و در زمان حاضر این طرح در ۶۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های گناوه، دیلم و دشتستان انجام شده است‎.

‎وی با اشاره به خشکسالی و اهمیت استفاده از روش‌های نوین آبیاری بویژه در بخش نخیلات اظهارکرد: اصلاح شیوه آبیاری نخیلات امسال به صورت پایلوت در ۱۷۰ هکتار از نخیلات آبپخش از توابع شهرستان دشتستان با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست‏‎.

‎منوچهری افزود: پروژه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی براساس دو محورارتقای توان تولید ملی و افزایش بهره وری با رویکرد افزایش تولید محصولات اساسی طراحی شده است و برهمین اساس متناسب با ظرفیت هر منطقه و شهرستان پروژه اقتصاد مقاومتی تعریف شده است که اصلاح ساختار کشاورزی دشتستان از جمله این پروژه‌هاست که در قالب آن شیوه آبیاری ۱۷ هزار هکتار از نخیلات زیر شبکه‌های آبیاری از استخری به آبیاری نوین تغییر می‌یابد‎.

‎او اضافه کرد: با توجه به این که ۶۰ درصد باغ‌های نخیلات زیر شبکه‌های آبیاری دشتستان فرسوده و غیراقتصادی هستند در قالب اصلاح شیوه آبیاری نوسازی نخیلات با ارقام تجاری و بازارپسند دنیا نیز انجام می‌شود.‏

وی گفت: برای ارتقای بهره وری تا پایان برنامه اقتصاد مقاومتی (سال ۱۴۰۴) میزان تولید گندم استان بوشهر باید به ۱۶۷هزار و ۵۰۰ تن، گلخانه‌ها به ۵۱۱۰ هکتار، ضریب مکانیزاسیون به ۳۶ر۱ اسب بخار بر هکتار، تولید گوشت قرمز ۷۹۳۰ تن، گوشت مرغ به ۴۵هزار و ۱۰۰ تن، آبیاری تحت فشاربه ۷۴هزار و ۹۸۱ هکتار و پرورش ماهی در قفس نیز به ۲۴هزار تن برسد‎.

‎وی در مورد صادارت محصولات کشاورزی استان بوشهر گفت: پارسال ۳۰۸ هزار تن محصولات کشاورزی به ارزش یک میلیارد و ۱۴۶میلیون دلار از استان بوشهر به کشورهای روسیه، آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس، تایلند، چین، ویتنام، مصر، عراق، هند و کشورهای اروپایی صادر شد.‏

منوچهری با بیان این که صادرات خرما در استان بوشهرهمیشه در حد ۱۰ تا ۱۲ هزار تن بوده است، گفت: برای نخستین بار مقدار ۲۶هزار تن خرمای استان به کشورهای آسیای میانه، روسیه و کشورهای اروپایی صادر شد.‏

وی یادآور شد: از دیگر محصولات صادراتی ۱۷هزار و ۵۰۰ تن میگو و ماهیان صنعتی است‏‎.

‎منوچهری در مورد آبیاری قطره‌ای با بیان این که تا پایان دولت دهم ۲۰هزار و ۶۲۷ هکتار از مزارع و باغ‌های استان بوشهر به آبیاری نوین مجهز شده بود، گفت: در دولت یازدهم تاکنون ۶۱۰۰ هکتار انجام شده است که از این میزان ۴۳۵۴ هکتار به پایان رسیده و ۱۸۰۰ هکتار دردست اجراست‏‎.

‎وی تاکید کرد: در صورت تامین اعتبار، سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر آمادگی دارد تا سطح ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان را مجهز به آبیاری تحت فشار کند‏‎.

‎او گفت: توسعه گلخانه‌ها و پرورش ماهی در قفس از جمله طرح‌های اولویت دار کشور در بخش کشاورزی است که در این ارتباط در استان بوشهر در بخش گلخانه‌ها طرح افزایش بهره وری در مزارع سبزی و صیفی در شهرستان جم در جنوب استان متمرکز است‏‎.

‎منوچهری در باره پرورش ماهی در قفس یادآور شد: یک واحد پرورش ماهی در قفس با ظرفیت ۶۰۰۰ تن پشت سد رئیسعلی دلواری در دست اجراست که تلاش می‌شود تا پایان امسال، ۱۵۰۰ تن ماهی از این ظرفیت به بهره‌برداری برسد‏‎.‎وی گفت: همچنین توجه به پرورش ماهی در قفس در دریا نیز از جمله طرح‌های دیگر این سازمان است که تلاش می‌شود امسال در قالب این طرح ۵۰۰ تن ماهی برداشت شود‏‎.

‎او اضافه کرد: در هفته جهاد کشاورزی امسال پنج پروژه عمرانی با هشت میلیاردو ۹۲۲میلیون ریال اعتبار و اشتغال ۱۱۸ نفر در استان اجرا شد که شامل افزایش بهره‌وری آب، گلخانه، ایستگاه بوجاری بذر و عملیات احیا و اصلاح نخیلات بود.‏‏

نسخه مناسب چاپ