طبق آثار و اسناد به دست آمده، ۲۹ ژوئن سال ۵۹۰ پیش از میلاد (هشتم تیرماه)، میان دولت ایران (حکومت مادها یا Medesبه پایتختی همدان) و دولت لیدی (آناتولی غربی – قسمتی از غرب ترکیه امروز) قرارداد تعیین مرز بسته شد که نخستین قرارداد از این دست در تاریخ جهان به شمار می رود و نخستین فصل کتاب «تاریخ انعقاد پیمان های سیاسی» با آن آغاز شده است.
در این قرارداد که یک ماه و یک روز پس از پایان جنگ طرفین و انجام مذاکرات منعقد شد، مسیر رود Halys (قزل ایرماک = رود سرخ) مرز دو کشور تعیین شد و مقرر گردید که علامت گذاری شود و رفت و آمد میان دو کشور بر پایه ضابطه قرار گیرد.
زد و خوردهای چریکی در داخل و تظاهرات در خارج
در دهه ۱۳۵۰ تظاهرات ضد دولتی در خارج و زد و خوردهای خیابانی در داخل، مقامات وقت تهران را کلافه کرده بود. در زدو خوردهای چریکی هشتم تیرماه ۱۳۵۲ یک تن کشته و شماری مجروح شده بودند.
در تیرماه ۱۳۵۴ نیز در کرج چهار نفر از جمله یک زن کشته شده بودند. در عملیات چریک شهری تیرماه ۱۳۵۵ در مهرآباد و داخل شهر (تهران) در دو محله جداگانه ۱۴ نفر از جمله سه زن جان داده بودند و ….
هشتم تیر ۱۳۵۷ (۱۹۷۸) نیز ایرانیان مقیم آمریکا در شهر شیکاگو بر ضد حکومت وقت (شاه) تظاهرات کرده بودند که به زد و خورد انجامیده و پلیس این شهر بیش از هشت تن از معترضین را بازداشت کرده بود.
مالتوس و مسأله جمعیت
۲۹ ژوئن سال ۱۷۹۸ میلادی بود که «توماس مالتوس »
اقتصاددان و کشیش انگلیسی با انتشار رسالهای تحت عنوان «مسأله جمعیت» اخطار کرد که اگر افزایش نفوس جهان با تولید مواد غذایی و سایر مایحتاج زندگانی متناسب و هماهنگ نباشد و متجاوز از منابع کره زمین شود، دیری نخواهدگذشت که سعادت و رفاه بشر از او سلب خواهد شد و در آن شرایط، مردم (توده ها) مردگان متحرکی بیش نخواهند بود و از زندگانی خود لذّت نخواهند برد. به علاوه، جمعیت بی حساب عامل فساد و بسیاری از مسائل اجتماعی و دشواری های اقتصادی- سیاسی خواهد بود.
www.iranianshistoryonthisday.com
code