امروز در تاریخ
ضدیت آلمانی ها و انگلیسی ها با یکدیگر در ایران
سی ام ژوئن ۱۹۱۶ (نهم تیرماه و در جریان جنگ جهانی اول) نیروهای انگلیسی به فرماندهی ژنرال «پرسی سایکس» به نام راندن آلمانی ها و نیروهای هوادارشان از منطقه تحت نفوذ انگلستان در ایران (جنوب و جنوب شرقی کشور) وارد شهر کرمان شدند و آلمانی ها که مورد حمایت نیروی ژاندارم و گروهی از مردم محل بودند منطقه را تخلیه کردند. نظامیان ژنرال پرسی سایکس قبلا با کشتی از هند به بندر عباس منتقل شده بودند.عوامل آلمان که به منظور کوتاه کردن دست انگلستان از ایران و سپس هند، از آغاز جنگ جهانی اول دست به جمع آوری هوادار در ایران و غرب هند (پاکستان کنونی) زده بودند، در ایران از عنوان دلنشین «همنژادی» و این که انگلیسی ها عامل و باعث همه بدبختی های ایرانیان بوده اند استفاده می کردند و در نقاط دیگر، مخصوصاً در میان مسلمانان شبه قاره هند حتی رواج داده بودند که ویلهلم دوم امپراتور آلمان مسلمان شده، به مکه رفته و او را «حاجی ویلهلم!» خطاب می کردند و مدعی بودند که در این جنگ، آلمان متحد نظامی خلیفه مسلمین (سلطان عثمانی) است، و انگلیسی ها به منظور خنثی کردن تأثیر این تبلیغ (پروپاگاندا)، می گفتند که خلیفه مسلمین باید از خاندان نبوت باشد و سلطان عثمانی از نژادی دیگر است.

«بر باد رفته» انتشار یافت
نخستین چاپ داستان «بر باد رفته» که برنده دو جایزه ادبی بزرگ شده است سی ام ژوئن سال ۱۹۳۶ انتشار یافت و به توزیع داده شد.«برباد رفته» پرخواننده ترین داستانی است که تاکنون در آمریکا نوشته شده است. این داستان که در زمینه جنگ داخلی خونین و ویرانگر آمریکاست به چهل زبان دیگر ترجمه و در سراسر جهان انتشار یافته و بر پایه آن یک فیلم سینمایی موفق ساخته شده است. نویسنده این اثر بانو «مارگارت میچل (پگی)» است که کار نوشتن آن را از سال ۱۹۲۶ آغاز کرده بود.

اندرزهای مهم رابینسون درباره اهمیت آموزش تاریخ
«جیمز هاروی رابینسون» تاریخدان بنام قرن بیستم و استاد و مورخ آمریکایی که تاکید فراوان بر مطالعه تاریخ و تدریس آن بویژه در دبیرستان ها و نیز یادآوری مواردی از آن با توجه «به مناسبت روز» در رسانه ها داشت و توصیه می کرد که
کتاب های درسی تاریخ برای دبیرستان ها باید دقیق، درست و
بی طرفانه نوشته شود ۳۰ ژوئن سال ۱۸۶۳ به دنیا آمد و ۷۳ سال عمر کرد. به باور بسیاری از پژوهشگران، اندیشه تاریخنگاری ژورنالیستی ازوست .
www.iranianshistoryonthisday.com

code

نسخه مناسب چاپ