به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از سمات، فریبا اخوان با بیان مطلب فوق افزود: ۲۱ سهامدار حقیقی از کشورهای سوئیس، ایتالیا، ژاپن، فرانسه، لبنان، عمان، آفریقای جنوبی، عراق ، چین، پاکستان (چهار نفر) و افغانستان (هشت نفر) با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، کد معاملاتی فعالیت خود را در بازار سرمایه ایران دریافت کردند.
وی اظهار داشت: چهار سرمایه گذار حقوقی خارجی هم ماه گذشته کد سهامداری خود را از شرکت سپرده گذاری مرکزی کسب کرد تا تعداد سرمایه گذاران حقوقی خارجی فعال در بازار سرمایه ایران به عدد ۸۲ برسد.
اخوان درمورد معاملات سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه گفت: تحرک آنها همچنان در این بازار بالاست به طوری که ارزش خرید آنها در ماه گذشته به رقم ۷۹۸ میلیارد ریال رسید.
نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان سال ۷۳ یک شرکت آلمانی دریافت کرد و تاکنون ۶۳۶ کد سهامدار خارجی در این بازار صادر شده است.
در حال حاضر سرمایه گذارانی از آمریکا، انگلیس، روسیه، آلمان، سوئیس، سوئد، ازبکستان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی و افغانستان فعال هستند.
بر اساس این گزارش، در این فهرست نام ۳۴ سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشورهم دیده می شود.
همچنین یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل نبود وابستگی و ارتباط اقتصاد ما با اقتصادهای بزرگ دنیا و عمیق نبودن بورس کشور و حضور نداشتن سرمایه گذاران خارجی در آن، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تاثیری بر بورس ایران نداشته است.
محمد قصری در گفتگو با تسنیم در مورد تاثیر نتایج همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا گفت: بررسی وضع بازار سرمایه در چند روز گذشته نشان می دهد معامله گران بورسی به این اتفاق بی تفاوت بوده اند و بورس تاثیرپذیری خاصی از نتایج همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در حالی که انتشار خبر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا موجب ریزش شدید بیشتر بورس های دنیا شد، بازار سهام کشورمان کمتر توجهی به این رخداد از خود بروز داد که شاید یکی از دلایل آن را باید نبود وابستگی و ارتباط اقتصاد ما با اقتصادهای بزرگ دنیا و عمیق نبودن بورس ایران و حضور نداشتن سرمایه گذاران خارجی در آن دانست.
وی اظهار داشت: البته بازار سهام کشور بدون واکنش هم از کنار این موضوع نگذشت و فشار فروش در برخی نمادهای بورسی به ویژه کالاییها در چند روز گذشته رخ داد که تاثیر زیاد و قابل لمسی هم در کلیت بازار نداشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی از دلایل بی توجهی بورس کشور به این اتفاق این است که هنوز تبعات این اتفاق برای دنیا مشخص نیست و در بازده زمانی بلندمدت مشخص خواهد شد که اقتصاد دنیا، بویژه حوزه یورو تا چه میزان از این رخداد تاثیرپذیر خواهد بود.
خبر دیگر اینکه تعداد پنج شرکت کارگزاری ۶ر۲۲ درصد کل ارزش معاملات را در سه ماهه امسال به خود اختصاص دادند.