نمایش کتیبه‌های قرآنی در سوئد
 

نمایشگاه فرش و کتیبه‌های نفیس قرآنی، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در لیالی قدر در سوئد به نمایش درآمد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی ایران در سوئد، اثر فاخر فرش دستبافت قرآنی (آفرینش هنر فرشبافان دانشگاه هنر تبریز) را به همراهی آثار دیگر قرآنی همچون دو قرآن‌نوشته بر روی چرم و یک اثر خط از عبدالحسین‌زاده و آثار تذهیب و تابلوهای قرآنی را به نمایش درآورد.

فرش قرآنی که به مدت ۶ سال توسط شستن از هنرمندان تبریزی بافته شده، در نوع خود بی‌نظیر عنوان شده است. مواد تشکیل‌دهنده این قرآن با خط عثمان طه، کرک و ابریشم است که به صورت دوطرفه بافته شده است.

نمایش این آثار به دلیل دارا بودن جلوه‌های زیبای هنری و زیبایی خیره‌کننده، به شدت مورد استقبال مردم مسلمان سوئد واقع شد.

بنا بر اعلام این خبر، در مراسم نمایش این آثار نفیس قرآنی، حجت‌الاسلام قمی، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، سید رسول مهاجر حجازی، سفیر و سید عبدالمجید میردامادی، رایزن فرهنگی ایران در سوئد و رییس مرکز امام علی (ع) حضور داشتند.

حجت‌الاسلام قمی در سخنانی در این مراسم اظهار کرد: این اثر، موجب فخر و احترام جمهوری اسلامی ایران است و گویای اینکه ایرانیان همیشه از کسانی بوده‌اند که به قرآن اهتمام داشته‌اند.

وی افزود: مدت ۶ سال زمان زیادی نیست؛ ولی نشانگر کار مستمر از روی دل و جان بافندگان آن است. آنان عاشقانه به این کار پرداخته‌اند و امید است ذخیره آخرت آنها باشد. این خود بزرگ‌ترین اهتمام برای معرفی قرآن به زبان هنر است.

سفیر کشورمان در سوئد هم گفت: این افتخار بزرگی است که ما مردم مقیم در کشور سوئد بتوانیم در این فرصت از جلوه‌های هنری قرآن بهره ببریم و از رایزنی فرهنگی کشورمان که به این اهتمام داشته، تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: مردم مسلمان این منطقه توفیق آن را داشتند که ببینند چگونه آیات قرآنی در قالب هنر ارائه می‌شود.

رایزن فرهنگی ایران نیز در افتتاح این نمایشگاه گفت: ایرانیان در تاریخ اسلامی خود بزرگ‌ترین خادمان به قرآن و اهل بیت (ع) در میان دیگر ملل جهان بوده‌اند . ایرانیان از آغاز دوران اسلامی به دلیل مهر و علاقه خود به قرآن کریم، بررسی قرآن و درون‌مایه‌های معنوی آن را سرلوحه خود قرار دادند از این رو است که شاهد ظهور نحویان، مفسران و ادیبان و قراء ایرانی در طول تاریخ بوده‌ایم.

وی همچنین گفت: برای همگان محرز است که بزرگ‌ترین نحویان و نگارندگان زبان و ادب عرب، ایرانیان بودند. این خدمت به قرآن کریم در ایجاد رسم‌الخط و هنر قرآن در کتیبه‌های تاریخی دوران اسلامی تا کاشیکاری‌های مساجد و مدارس علمیه و بارگاه‌های ائمه اطهار (ع) در ایران و عراق و حتی بسیاری از کشورهای آسیای میانه تا دوران کنونی که به برکت انقلاب اسلامی شاهد ظهور و بروز شاهکارهای هنری به دست ایرانیان هستیم، مشهود بوده است.

وی تأکید کرد: این جلوه هنری قرآنی که به سرپنجه توانمند هنرمندان ایرانی خلق شده است، باید به جهانیان معرفی شود و رایزنی فرهنگی ایران در سوئد، به دنبال آن بود تا در این ماه مبارک رمضان، گوشه‌هایی از این هنر آسمانی و معنوی ایرانیان را به نمایش بگذارد. بنابراین این اثر پس از استکهلم، راهی دیگر شهرهای سوئد می‌شود تا در آن مناطق نیز در میان مسلمانان و علاقمندان به هنر اسلامی، به نمایش درآید.

نسخه مناسب چاپ