طرح ملی نشانی استاندارد ایرانیان به‌زودی نهایی می‌شود
طرح اختصاص طول و عرض جغرافیایی (ژئوکد) به ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مکان کشور با هدف پیاده سازی طرح ملی نشانی استاندارد ایرانیان اجرا شد.

حسین مهری مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با بیان این مطلب به ایرنا گفت: طرح ژئوکد دار کردن بیش از ۱۲ میلیون مکان کشور با بکارگیری ۱۵۰۰ نیروی جوان از یکسال پیش عملیاتی شده است.

وی اجرای این طرح را یکی از پایه های اساسی برای پیاده سازی طرح ملی نشانی استاندارد ایرانیان دانست و تاکید کرد: اجرای کامل طرح ملی نشانی استاندارد ایرانیان که برای کشور بسیار ضروری است، بزودی نهایی شود.

مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: اگرچه همکاری برخی شهرداری‌ها و شوراهای شهر در اجرای این طرح خوب بوده است، اما هنوز شمار زیادی از شهرداری ها همکاری لازم را ندارند.

شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با شهرداری ها و شوراهای شهر سراسر کشور برای اصلاح یا اختصاص نام به خیابان ها و کوچه های بدون نام مکاتبه هایی کرده است. زیرا باید بانک جامع مکانی تشکیل شود که دارای نشانی استاندارد، کد یونیک، طول و عرض جغرافیایی و سرویس هوشمند باشد.

وی با اشاره به اینکه تلاش می شود از طریق وزارت کشور همکاری چنین شهرداری هایی جلب شود، ادامه داد: کامل شدن این طرح می تواند زمینه خوبی برای اتصال سایر دستگاه های اجرایی کشور به آن بوده و زمینه تحقق کامل دولت الکترونیک را فراهم سازد.

مهری به تشکیل پنج کارگروه ملی برای اجرای طرح «جی.نف» با همکاری سازمان های عضو ستاد اجرایی این طرح اشاره کرد.

اجرای طرح نظام نشانی استاندارد ملی (GNAF) سبب می شود نشانی نویسی بر اساس کدپستی ۱۰ رقمی که نمایانگر هویت مکانی یک فرد است، صورت بگیرد.

وی عنوان کرد: طرح بهنگام سازی کدپستی که پارسال به اجرا درآمد، به ۱۰۰درصد اهداف پیش بینی شده در بخش شهری دست یافت و ۶۰ درصد برنامه های بخش روستایی آن هم کامل شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت پست، طرح بهنگام سازی کدپستی در همه بخش های روستایی تا میانه امسال پایان می یابد.

وی به رایزنی کارگروه ملی درباره تعیین چندبخشی یا تک بخشی بودن کد نشانی اشاره کرد و افزود: اکنون کارگروه ارایه خدمات در طرح «جی.نف» فعال شده است و کارگروه نقشه هم اقدام های لازم برای تهیه نقشه مکان ها را در دستور کار دارد.

مهری از همکاری این کارگروه با سازمان نقشه برداری کشور و سازمان فضایی برای در اختیار قرار دادن اطلاعات مکان ها و فراهم سازی امکان نقشه برداری فضایی خبر داد و گفت: شهرهای مشهد، تهران و اصفهان برای اجرای آزمایشی طرح نظام نشانی استاندارد ملی مشخص شده اند.

وی افزود: فعالیت ها در تهران آغاز شده و قرار است تا چهار ماه آینده برای نقشه و همنشانی‌ها و سرویس ها کامل و تا آخر مهر یا ابتدای آبان امسال نهایی شود.

پیش از این رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، اطلاعات پایه مکانی و پیاده سازی آن را فعالیتی فرادستگاهی دانسته و گفته بود با وجود مشکلات بودجه ای و تداخل مدیریتی ضروری است امسال همکاری ها توسعه یابد.

نصرالله جهانگرد افزوده بود: اطلاعات پایه مکانی در سال های آتی یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی در ارزیابی کشورها از سوی سازمان ملل متحد خواهد بود.

نسخه مناسب چاپ