مقصود اسعدی سامانی در گفتگو با مهر با اشاره به مشکلاتی که نرخگذاری تکلیفی برای ایرلاینها در سالیان گذشته به وجود آورده بود، اظهار داشت: بخش عمدهای از بدهی که شرکتهای هواپیمایی دارند، به خاطر تکلیفی بودن نرخ پروازها از سوی دولت بود، چرا که نرخها متناسب با قیمت تمام شده نبود.
وی با بیان اینکه عمده نرخهایی که شرکتهای هواپیمایی در مسیرهای مختلف پروازی داشتند، پایینتر از قیمت تمام شده بود، اظهار داشت: شرکتها همواره در این رابطه معترض بودند و دولت هم اجازه نمیداد نرخها را افزایش دهند.
این موضوع باعث شد که شرکتها در یکسری مشکلات اقتصادی حادی گرفتار شوند و نقدینگی لازم برای تامین هزینه فعالیتهای پروازی خود را نداشته باشند.
سامانی ادامه داد: در حال حاضر هنوز هم آزادسازی به صورت کامل اتفاق نیفتاده است و در ۶۹ مسیر پروازی نرخها به صورت تکلیفی تعیین میشود و فرصت زیادی از زمان آزادسازی نگذشته است.
وی با بیان اینکه معتقدیم سازمان هواپیمایی کشوری باید سه وظیفه اصلی خود یعنی نظارت، حمایت و هدایت را صورت دهد و دخالتی در تعیین نرخ نداشته باشد، گفت: در همه جای دنیا که آزادسازی اجرا میشود، دولت یا سازمان هواپیمایی کشوری در تعیین نرخ پرواز شرکتهای هواپیمایی دخالتی ندارند، اما در کشور ما به دلیل سیاستهای حمایتی که در برخی فرودگاههای غیر اقتصادی یا مناطق محروم وجود دارد، دولت برای نرخگذاری هم دخالت دارد.
سامانی در خصوص بدهی ایرلاینها به شرکت فرودگاهها گفت: براساس اعلام شرکت فرودگاهها، ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی شرکتهای هواپیمایی به شرکت فرودگاهها است که البته این رقم، بدهی ثابتی نیست و هر روز هم ایرلاینها پروازهای جدید انجام میدهند که به مبلغ این بدهی اضافه میشود.
وی با اشاره به مطالبات شرکتهای هواپیمایی بابت پروازهای تکلیفی از دولت اظهارداشت: براساس برآوردی که صورت گرفته و به دولت ارائه شده، شرکتهای هواپیمایی در حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند.