ملایر ـ خبرنگار اطلاعات: معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر گفت: براساس اعلام اداره کل کتابخانههای همدان، کتابخانه علامه مجلسی این شهرستان بین سایر کتابخانههای عمومی استان همدان نمونه شد.محمدقاسم عبدلی افزود: این شهرستان ظرفیت و بستر ویژهای در کیفیتبخشی به کتاب و کتابخوانی و فرهنگ مطالعه مفید دارد.
وی همچنین خواستار دایر کردن نمایشگاه کتاب حتی به صورت محدود در هر یک از مدارس ملایر شد و افزود: ارگانهایی چون، اوقاف، شهرداری، آموزش و پرورش و دانشگاهها به عنوان مجموعهای کامل میتوانند کتاب و کتابخوانی ملایر را به طور ویژه حمایت کنند.
عبدلی ادامه داد: علاوه بر این، ایجاد ایستگاه مطالعاتی در ادارات شهرستان و به روز کردن کتابهای موجود در کتابخانهها و متناسب با نیاز روز جوانان و دانشآموزان نیز یک ضرورت به شمار میرود.
معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز گفت: کتابخانه علامه مجلسی بین سایر کتابخانههای عمومی استان به عنوان نمونه شناخته شد و در هفته کتاب به عنوان برتر کشوری نیز معرفی خواهد شد.حسن عرفانی مقدم افزود: این شهرستان از نظر تعداد کتابخانهها و تعداد کتاب رتبه سوم استان را به خود اختصاص داده و به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت، ۵۵ جلد کتاب و به ازای هر ۱۶هزار و ۹۴۰ نفر یک کتابخانه در ملایر وجود دارد که رتبه خوبی است.
وی از کسب رتبه نخست استانی ملایر در امانت کتاب خبر داد و افزود: ۱۵۹ هزار و ۳۳۹ جلد کتاب در کتابخانههای این شهرستان وجود دارد.او اضافه کرد: در کنار این موارد، ملایر با کسب رتبه هفتم استانی، از نظر زیربنای کتاب دارای مشکل است که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۶ر۱ مترمربع در این شهر زیربنای کتابخانه وجود دارد.
عرفانی مقدم تأکید کرد: نهاد کتابخانههای عمومی استان همدان آماده عقد تفاهمنامه همکاری با تمام ارگانها و نهادهای اجرایی برای توسعه کتاب و کتابخوانی است.
سرپرست اداره کتابخانههای عمومی ملایر نیز از ایجاد دو ایستگاه مطالعاتی در بیمارستان غرضی و ترمینال ملایر ـ اراک خبر داد و گفت: ۱۹۰ میلیون ریال برای ۵۰۰۰ نسخه کتاب در این ایستگاهها هزینه شد و به زودی در یک ایستگاه دیگر نیز در این شهر ایجاد خواهد شد.
سیدمهدی آخشیک گفت: زمین کتابخانه مرکزی ملایر نیز بدون کسب عوارض و حقوق اعیانی توسط شهرداری، به صورت رایگان واگذار شد و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی همچنین از عضویت بیش از ۱۰هزار ملایری در کتابخانههای عمومی این شهرستان خبر داد و افزود: پنج کتابخانه در شهر ملایر و هشت کتابخانه روستایی در این شهرستان فعال است.وی همچنین از عضویت بیش از ۹۰۰ ملایری در شبکه حرفهای خبر داد و افزود: ۹۰۰ کتابخوان حرفهای در ملایر داریم که چشمانداز ما تبدیل همه جمعیت شهرستان به کتابخوان حرفهای?است.