کرمان ـ خبرنگار اطلاعات: زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی در تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاها باید فراهم شود.
علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان در جلسه سند امنیت آب این استان افزود: مصرف بهینه آب، احیای آب مجازی و راهاندازی بازار آب باید در سند امنیت آب استان مورد تاکید قرار گیرد.
در این نشست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع سلامت، اسنادی همچون سند توسعه ورزش همگانی، نان سالم، گوشت سفید، گوشت قرمز، سمزدایی، از سبزیها و… در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار گرفت.
حمید ذکا اسدی با اشاره به پیشرفت قابل ملاحظه سند توسعه ورزش همگانی، افزود: در زمینه سند نان سالم نیز نانواییها درجهبندی شدهاند و وضع کنونی آنها با توجه به امکانات موجود مناسب است.
وی سند امنیت آب را از آخرین اسناد غذایی استان کرمان اعلام کرد و گفت: این سند با هدف تامین آب مورد نیاز و ارتقاء کیفیت آب آشامیدنی و بهداشت شهرها و روستاهای استان کرمان توسط شرکت آب منطقهای استان تدوین شده است. در ادامه مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان نیز اعلام کرد: سند امنیت آب با دو محوریت کمی و کیفی و استراتژیهای کوتاه مدت و بلند مدت تهیه شده است.
محمدرضا بختیاری افزود: اعتبار مورد نیاز خارج از منابع دستگاه این سند ۱۳۶۲میلیارد ریال است.
وی با تاکید بر لزوم راهاندازی آزمایشگاه مرجع فرابخشی جنوب شرق کشور در استان کرمان گفت: آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در جنوب شرق مجهزترین آزمایشگاه است اما آزمایشگاه مرجع فرابخشی برای استان ضروری است که اعتبار مورد نیاز برای راهاندازی آن ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان یادآور شد: سند امنیت آب استان، به عنوان سند راه تهیه شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان نیز با اشاره به این که آب استان ۳ ماه یک بار مورد آزمایش قرار میگیرد، افزود: شهر کرمان یک نمونه آرسنیک بالای۱۰ درصد هم ندارد و فقط در شهرستان بردسیر شاهد آرسنیک بالای آب بودیم که با راهاندازی تصفیه خانههای آب، این مشکل برطرف شد.
محمد طاهری از تصفیه آب۴شهر (بردسیر، ریحان شهر، کیهانشهر و کوهبنان در یک سال اخیر خبر داد و گفت: تا پایان ماه جاری ۵ دستگاه آب شیرین کن در شهرستان رفسنجان و ۵ دستگاه در شهرستان سیرجان نصب خواهد شد.
وی با اعلام این که آب شهرستانهای زرند، کرمان، توابع شهر بم و کرمان هیچ مشکلی ندارد، افزود: مناقصه راهاندازی تصفیه خانه آب در ۹ شهربازشده و با اجرای این طرح، جمعا ۱۵ شهر در قالب سند امنیت آب از آب با کیفیت بهرهمند
خواهند شد.
او با تاکید بر این که اجرای پروژههای شرکت آب منطقهای استان کرمان میتواند مشکل آب استان را برطرف کند، یادآور شد: کمبود آب در شهر کرمان تاکنون به خوبی مدیریت شده است.
در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت آبفار استان کرمان، اعلام کرد: در حوزه آب استان ۱۰۱ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی پیشبینی شده است و مقرر است،۳۴ مجتمع آبرسانی (شامل ۳۹۱ روستا) تا پایان سال تکمیل و از مجموع۷۰۰ روستای بدون آب استان، ۱۳۵ روستا آبرسانی شوند.
علی رشیدی کیفیت آب را خط قرمز کار در آبفار دانست و افزود: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در ۱۶ شهرستان آزمایشگاههای بسیار فعال و جامع دارد که مرتب روی منابع آب و کیفیت آب تولیدی کار میکنند و خوشبختانه کنترل کیفیت نمونههای شرکت آبفار جز نمونههای مطلوب است.
در این نشست همچنین، سند امنیت آب بین استانداری کرمان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، شرکت آب منطقهای، شرکت آبفا و شرکت آبفار استان به امضا رسید و وارد فاز اجرایی شد.