ناصر صبحی قراملکی افزود: در کشور ۲۷۰۰ محله حاشیه نشین داریم که در این محلات آسیبهای اجتماعی زیاد است و ۱۱ تا ۱۵ میلیون نفر در این محلات زندگی میکنند. به عنوان نمونه در تهران ۳ میلیون حاشیه نشین داریم و حتی جمعیت حاشیهنشینی در اطراف تهران بیش از جمعیت برخی کشورهای اروپایی مانند آلبانی است.
وی با بیان این که ۳٫۵ میلیون بیکار در کشور زندگی میکنند که بیشتر آنها جوان و حاشیه نشین هستند، تاکید کرد: ۲٫۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که بیشتر آنها به علت طلاق سرپرست خانوار شدهاند، همچنین در کشور ۱٫۵ میلیون نفر معتاد زندگی میکنند.
صبحی با اشاره به وضع ازدواج و طلاق در کشور گفت: از سال ۹۰ به بعد نمودار ازدواج در کشور روند کاهشی داشته است. به عنوان نمونه ازدواج نسبت به سال گذشته ۶٫۵ درصد کاهش یافته و این در حالی است که طلاق به طور متوسط ۳۶ درصد افزایش داشته است. در واقع نسبت افزایشی طلاق ۵٫۳ درصد است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان این که میانگین وقوع طلاق در سال اول تشکیل زندگی مشترک است، افزود: این وضع نشاندهنده آن است که زوجها از اهداف تشکیل خانواده ملاکهای انتخاب همسر و چالش های پیش رو آشنایی ندارند. در این شرایط راهی جز آموزش و توانمندسازی جوانان نداریم.
وی با اشاره به قانون تسهیل ازدواج جوانان گفت: این قانون در سال ۸۴ به تصویب مجلس رسید ولی تا کنون عملیاتی نشده است. با توجه به گذشت ۱۰ سال از تصویب این قانون ما میتوانیم پیشنهادات لازم را برای اعمال تغییرات در آن بدهیم. ماده ۸ قانون تسهیل ازدواج جوانان درباره ضرورت آموزشهای پیش از ازدواج هم باید مورد توجه قرار گیرد.