سرویس فرهنگی ـ هنری: نمایشگاه دومین دوسالانه بینالمللی هنر معاصر با موضوع «صلح روی کاغذ» در چهار رشته نقاشی، ویدئو آرت، چیدمان و عکس اول مرداد امسال در فرهنگسرای نیاوران گشایش مییابد.
به گزارش خبرنگار ما، در نشست خبری که دیروز در همین ارتباط برگزار شد، مجید عباسی فراهانی نمایشگاهگردان این دوسالانه گفت: در اولین دوره این دوسالانه که با موضوع «فرهنگ صلح» برگزار شده بود، آثار ۵۵ هنرمند از ۲۳ کشور ارائه شد و دومین دوره این دوسالانه که در آن آثار بیش از ۱۳۰ هنرمند داخلی و خارجی بهنمایش در میآید از اول تا ۱۰ مرداد در فرهنگسرای نیاوران، بهنمایش در خواهد آمد. عباسی فراهانی با اشاره به اینکه آثار دوره دوم این دوسالانه بهلحاظ کمی و کیفی ارتقاء یافته است گفت: در این دوره حدود ۳۵ هنرمند خارجی و ۹۰ هنرمند داخلی آثارشان را به نمایش خواهند گذاشت.
او با بیان اینکه در اولین دوره این دوسالانه با سه نمایشگاهگردان ایرانی و خارجی دیگر به گردآوری آثار پرداخته است، افزود: در این دوره به جای کمکگرفتن از نمایشگاهگردانهای دیگر، خودم آثار هنرمندان را از چند گالری جمعآوری کردم و قرار شد که گالریها هنرمندانی را برای این دوسالانه معرفی کنند تا از میان آثار آنها دست به انتخاب بزنیم.
نمایشگاهگردان دوسالانه هنر معاصر سپس درباره موضوع این نمایشگاه توضیح داد: عنوان «صلح روی کاغذ» به دو دلیل به دو سالانه دوم هنر معاصر داده شده است، یکی اینکه میخواستیم تمامی آثار نمایشگاه این دوسالانه بهنوعی با کاغذ در ارتباط باشد، البته ما از هنرمندان نخواستیم که برای این دوسالانه کار کنند اما آنها میتوانستند بهلحاظ تکنیکی فضای کاغذی را به آثار خود تعمیم دهند. مثلاً آثار مجسمه و چیدمان میتوانست با کاغذ ارائه شود و در بخش ویدئو نیز سعی کردیم به لحاظ مفهومی آثاری را انتخاب کنیم که بهنوعی با کل این مجموعه هماهنگ شود و اما دلیل دوم هم این است که ابتدا قرار بود این نمایشگاه با همکاری موزهای در استانبول در این شهر ترکیه برگزار شود که بعد از اتفاقات تروریستی اخیر در این کشور، نامه لغو شد، در واقع بهدلیل راحتی ارسال آثار کاغذی به آن کشور بود که موضوع دوسالانه امسال را مرتبط با کاغذ قرار دادیم.
عباسی فراهانی ادامه داد: ما از همان ابتدا به پروژه این دوسالانه به صورت یک برنامه ۱۰ ساله بینالمللی نگاه کردهایم و سعی کردیم برگزاری آن با استانداردهای بینالمللی همخوانی داشته باشد و آثار هنرمندان خارجی در این نمایشگاه صرف اینکه خارجی هستند به نمایش درنیامده است و کیفیت این آثار برایمان اهمیت داشته. البته تمرکز ما در این پروژه روی هنرمندان ایرانی و معرفی آنها و آثارشان در سطح بینالمللی است و هنرمندان ایرانی نیز فقط از تهران نیستند و آثار چند هنرمند شهرستانی نیز در این دوسالانه بهنمایش درمیآید.
او با بیان اینکه در این نمایشگاه آثار طیفهای مختلف هنرمندان از هنرمندان شناخته شده تا هنرمندان جوانتر بهنمایش در میآید، گفت: آثار هنرمندانی چون احصایی، زندهرودی، فریدون آو، شادی نویانی، آدمیکان، فرح اصولی،فریده لاشایی، اردشیر محصص، قاسم حاجیزاده، مهرداد محبعلی، پری یوش گنجی، فرهاد گاوزن، بیتا وکیلی، زروان روحبخشان و … در این دوسالانه به تماشا در میآید.
عباسی فراهانی همچنین به حضور یک تیم داوری چهارنفره که خودش، علیرضا آدمیکان، محمدرضا شاهرخینژاد و شادی نویانی را شامل میشود اشاره کرد و گفت: گالریهای طراحان آزاد، ماه، جرجانی، زیرزمین دستان، جمعه، ویستا، گالری جم (شیراز)، گالری آپادانا (اصفهان)، گالری آتبین، اثر، موزه هنرهای معاصر آبادان و … از جمله گالریهایی هستند که در این دوسالانه با ما همکاری داشتند و هنرمندانی از کشورهایی مانند ترکیه، بلژیک، انگلیس، سوئیس، آرژانتین، ایتالیا، فرانسه، مصر، فلسطین، استرالیا، هند، آمریکا و … هم در کنار هنرمندان ایرانی آثارشان به نمایش در میآید.
در این نشست خبری، حامد جابرها مسئول امور گرافیکی این دوسالانه هم خبرداد که کاتالوگ اولین دوره این دوسالانه همزمان با افتتاحیه دوم دوره آن در اول مرداد رونمایی میشود و روز ۳۰ شهریور که روز جهانی صلح است همین نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر آبادان برپا خواهد شد و همزمان با افتتاح آن کاتالوگ دومین دوره آن نیز رونمایی خواهد شد.