تئاتر؛ ابزار انتقال هنر و فرهنگ ایران به جهان
ملایر ـ خبرنگار اطلاعات: نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: تئاتر مهمترین ابزار برای انتقال هنر و فرهنگ ایران زمین به سراسر جهان است که نیاز به تقویت دارد.

علی نعمت چهاردولی در آیین پایانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان همدان که در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد ملایر برگزار شد، افزود: در قرن حاضر، اگر جایگاهی برای ایران باید تعریف شود، تقویت هنر تئاتر است.

وی با بیان اینکه تفاوت جنگ فرهنگی با جنگ سرد نفوذ در عمق جان افراد است، اضافه کرد: تنها راه تعالی و نجات انسان از تهاجم و جنگ فرهنگی، ارتقای فرهنگ است و به طور حتم، هنر تئاتر یکی از ابزارهای مهم ارتقای این فرهنگ به شمار می‌رود.

چهاردولی رزمندگان اسلام را از هنرمندان عرصه دفاع مقدس دانست و گفت: در شرایط کنونی نیز هنرمندان خط مقدم هنر ایران هستند و هر آنچه در توان داریم برای اعتلای این هنر به کار خواهیم بست.

احمد آریایی‌نژاد دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز هنر را دمیدن روح تعهد در کالبد انسان‌ها دانست و افزود: هنرمندان عرصه تئاتر باید مطلبی را به مخاطب القاء کنند که تأثیر بیشتری در وجود افراد داشته باشد.

وی اضافه کرد: لازم است برای هر گروه سنی و جذب بیشتر مخاطبان، جشنواره‌های مختلفی برگزار شود که در این راستا، جشنواره کودک و نوجوان مطلوبیت لازم را برای جذب گروه‌های سنی خود دارد.

وی هنر اسلامی ـ ایرانی را تفاوت عمده هنر غرب اعلام کرد و گفت: امروز سینمای هالیوود به دنبال القای خشونت و انتقال فرهنگ غرب در جوامع مختلف است که ما باید با زبان هنر، مقاصد عالی معنوی خود را به دنیا منتقل کنیم.

آریایی‌نژاد اخلاق، معنویت و کسب رضای خداوند را لازمه رسیدن به این هدف برشمرد و گفت: اگر عشق الهی و معنویت در کار نبود، دفاع مقدس به هنرمندی شهیدان و رزمندگان اسلام به وجود نمی‌آمد.

وی گفت: اگر تمام امکانات جهان را در یک مسیر غلط بیندازیم، به همان اندازه ما را از هدف دور خواهد کرد.

دبیر بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان همدان نیز ترویج فرهنگ ناب اسلامی، بازیابی استعدادها، ارج نهادن به پیشکسوتان هنر و مقابله با تهاجم فرهنگی را از اهداف برگزاری این جشنواره اعلام کرد.

خسرو بیات افزود: فراخوان این جشنواره از ۱۰ اردیبهشت امسال آغاز شد و ۱۹ اثر نمایشی از شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، رزن، کبودرآهنگ و بهار به دبیرخانه جشنواره رسید.

وی ادامه داد: در نهایت ۱۰ گروه نمایشی به جشنواره راه یافتند که هشت گروه در بخش مسابقه و دو گروه نمایشی در بخش جنبی انتخاب شدند.

بیات با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات مسئولان شهرستان ملایر در برگزاری مطلوب این جشنواره اضافه کرد: استان همدان توانمندی‌ ویژه‌ای در هنر نمایش و در گرایش‌های متنوع بازیگری، کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی دارد.

وی از فعالیت ۳۰ گروه نمایشی در استان همدان خبر داد و گفت: سالانه ۹۰ عنوان نمایش با حدود ۱۲۰۰ اجرا در استان تهیه و در ۱۳ سالن و پلاتو اجرا می‌شود.

در این جشنواره همچنین از پیشکسوتان هنر تئاتر ملایر غلامرضا خورشیدی، بهرام حاج‌علی‌اکبری و یدالله هدایت قدردانی به عمل آمد.

نسخه مناسب چاپ