نوبخت: ۱۵۰ هزار فرصت شغلی تا شهریور ایجاد می‌شود
 

سرویس شهرستانها: سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه برجام شرایط کشور را از تحریم و اقتصاد ریاضتی به اقتصاد مقاومتی تغییر داده است، گفت: با توجه به تزریق اعتبارات دولتی ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار فرصت شغلی جدید تا شهریور ماه در کشور ایجاد می‌شود.

محمد باقر نوبخت در نشست مشترک اعضای شوراهای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌های شمال‌غرب کشور در تبریز افزود: در ۳ سال گذشته ریل گذاری مناسبی برای توسعه کشور انجام گرفت و سیاست‌های تدوین شده در سال‌های ۹۵ تا ۹۹ در چارچوب برنامه ششم عملیاتی می‌شود.

وی افزود: تلاش مجلس و قوه قضائیه و نیک‌اندیشی مقام معظم رهبری همراه با مدیریت عالی دولت و شخص دکتر روحانی موجب شد امروز غلط بودن نگاه کسانی که فکر می‌کردند نمی‌توانیم به موفقیت‌های بزرگی دست یابیم، برای همه روشن و اثبات شود.

او یادآور شد: امروز نخستین روزی است که یکسال از توافق برجام می‌گذرد و اکنون به صادرات روزانه بیش از ۲ میلیون و ۶۶۷ هزار بشکه نفت دست یافته‌ایم.

وی اظهار داشت: اکنون بحثی مطرح است که دولت در اصلاح قانون بودجه، بودجه ۵۱۰۰ میلیارد تومانی دفاع را تقلیل می‌دهد و این در حالی است که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دارایی‌های ارزی بلوکه شده ما در آمریکا در سایه مذاکرات هسته‌ای احیا شد و ما توانستیم علاوه بر اصل پول، سود آن را نیز از آمریکا پس بگیریم و در بودجه استفاده کنیم.‏

‏* توسعه همزمان

نوبخت اضافه کرد: توسعه ملی که در برنامه ششم تدارک دیده شده است، زمانی اتفاق می‌افتد که استان‌ها همزمان توسعه پیدا کنند. او گفت: امروز هم باید استان‌های شمال غرب و هم کل منطقه را که بافت فرهنگی مشابه دارند توسعه و رشد دهیم. وی افزود: در هر ۴ استانی که در منطقه دو شورای برنامه‌ریزی کشور عضویت دارند، بخشی از این توسعه از طریق اجرای طرح‌های اولویت‌دار سفر رئیس‌جمهوری انجام شده است.

نوبخت گفت: از ۸ تیر امسال هر هفته ۱۵ هزار میلیارد ریال تخصیص انجام شده و ۴۵ هزار میلیارد ریال ابلاغ و آماده کار است. وی ادامه داد: امسال ۱۷ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال هم برای آب‌های مرزی تخصیص یافته است و مصمم هستیم تا ماه آینده ۵۰ درصد اعتبارات استانی را که پرداخت نشده است، پرداخت کنیم.‏

* کمک به واحدهای تولیدی راکد ‏

‏ سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به عزم دولت برای به حرکت در آوردن چرخ اقتصاد کشور با وجود بدهی۴۲۰ هزار میلیارد ریالی به بانک‌ها، گفت: کمک به احیای واحدهای تولیدی راکد از جمله راهکارهای تحقق این مهم است.

نوبخت در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی در تبریز با اشاره به برگزاری اجلاس روسای شورای برنامه‌ریزی منطقه ۲ کشور در تبریز، ادامه داد: در چنین فرصت‌هایی که مدیران و مجریان اصلی برنامه‌های دولت یازدهم گردهم می‌آیند، فرصت متقابلی ایجاد می‌شود که مدیران ملی سیاست‌های دولت را برای خدمت به مردم بازگویی و تبیین کنند و با نظرات مدیران استانی آشنا شوند.‏

* بانک‌ها بیمارند

وی افزود: بانک‌های ما بیمارند و مشکل دارند و باید از نظام بانکی رفع مشکل شود؛ برای اینکه بانک‌ها تسهیلات ارائه دهند باید منابعی را در اختیار داشته باشند که این منابع از سرمایه در اختیار بانک و سپرده‌های مردمی تامین می‌شود.

نوبخت با بیان اینکه دولت برای توانمند کردن نظام بانکی باید بدهی خود به بانک‌ها را تسویه کند، یادآور شد: سال ۹۲ وقتی که دولت یازدهم مسئولیت را تحویل گرفت بر اساس مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی دولت ۳۸۰ هزار میلیارد ریال به نظام بانکی بدهکار بود.

او گفت: دولت وقت برای اینکه این بدهی را تسویه کند خواست از ظرفیت بند ب ماده ۲۶ استفاده کند که مجلس با آن مخالفت کرد و دولت نتوانست آن را تسویه کند و آن بدهی تاکنون مانده است که بر اساس محاسبات سازمان حسابرسی کشور اکنون ۴۲۰ هزار میلیارد ریال است.

* خط قرمز نمی‌شناسیم ‏

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به اینکه موضوع فیش‌های حقوقی نشان داد دولت هیچ خط قرمزی در برخورد با تخلفات نمی‌شناسد، گفت: برجام فرصت استفاده از سرمایه گذاری خارجی و استفاده از منابع ارزی بلوکه شده در خارج را فراهم کرد.

نوبخت افزود: در خصوص رفع تحریم نفتی باید بگویم سال گذشته در چنین ایامی میزان صادرات نفت کشور با توجه به ضابطه تحریم در حد یک میلیون بشکه نفت خام بود که با میعانات گازی به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه می‌رسید. وی اضافه کرد: این در حالی است که بر اساس گزارش رسمی وزارت نفت میزان صادرات نفت ما خرداد ماه امسال روزانه ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار بشکه شد و این وضع نشان می‌دهد رفع تحریم نفتی عملا اتفاق افتاده و سقف تحریم یک میلیون بشکه برداشته شده است و ما اکنون به راحتی می‌توانیم صادر کنیم و از در آمدهای نفتی در بودجه برای توسعه عمرانی استفاده کنیم.

او اظهار داشت: بعد از برجام فضای دیگری نیز ایجاد شد و روسای جمهوری، نخست وزیران و رؤسای مجالس کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی، در قالب هیات‌های بلند پایه برای امضای یک سلسله قراردادها برای سرمایه گذاری به ایران سفر کردند. وی در خصوص اینکه برخی افراد از دستاوردهای برجام چشم‌پوشی می‌کنند، اظهار کرد: از ابتدا عده‌ای در داخل کشور بنا به هر دلیلی یا اگر به صورت خوشبینانه نگاه کنیم، بیشتر به خاطر دلواپسی و نگرانی، موافق با مذاکرات برجام نبودند.

سخنگوی دولت گفت: به همین ترتیب تندروهای آمریکا نیز با این موضوع مخالف بودند و توجه به سخنان نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام در صورت موفقیت در انتخابات نشان می‌دهد برجام به نفع آمریکا نیست.‏ وی اضافه کرد: رژیم اشغالگر اسرائیل نیز از ابتدا تا به امروز با برجام مخالفت کرده است و اگر سران این رژیم به این نتیجه می‌رسیدند که برجام به زیان جمهوری اسلامی است این کار را نمی‌کردند.

* فضاسازی درباره فیش‌های حقوقی ‏

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در ارتباط با بحث فیش‌های حقوقی نیز اظهار داشت: برخی از اقدامات مستند به قانون انجام شده است.

وی افزود: متاسفانه سال‌های گذشته برخی از دستگاه‌ها خود را از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی کردند و ضوابط خاصی را مد نظر قرار دادند و از امتیازهای قانون استفاده کردند.‏ او ادامه داد: خوشبختانه دولت به شدت با این موضوع برخورد کرد منتهی عده‌ای خواستند از این مساله در جهت نادیده گرفتن تلاش بدنه کارشناسی و مدیریتی کشور استفاده کرده و آن را بزرگنمایی و فضاسازی کنند.

نوبخت گفت: مردم ما آگاه هستند و به خوبی تشخیص می‌دهند که این گونه اظهار نظرها واقعا چقدر دلسوزانه یا برای فضاسازی است. وی اظهار امیدواری کرد: فاز ۲ خط ۱ قطارشهری تبریز تا هفته دولت امسال آماده ارائه خدمات به شهروندان شود. نوبخت در جریان بازدید از کارگاه پروژه ایستگاه خط ۱ مترو تبریز (میدان ساعت) با بیان اینکه قطار شهری درقالب برنامه همکاری مشترک دولت و شهرداری اجرا می‌شود، افزود: ۱۵ هزار میلیارد ریال برای قطار شهری تبریز سرمایه‌گذاری شده است.

او از اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای قطار شهری تبریز خبرداد و گفت: با همکاری دولت و شهرداری روند اجرایی این پروژه سرعت می‌گیرد.

نسخه مناسب چاپ