سرویس خارجی: «فالح الفیاض» مشاور امنیت ملی عراق که به سوریه سفر و با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد حامل پیامی از سوی نخست وزیر عراق به دمشق بود. «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق برای بشار اسد پیامی مکتوب ارسال کرد.
این نامه که فالح الفیاض آن را به دست اسد رساند شامل مقدمات و آمادگی عملیات آزادسازی موصل و پیوند این شهر به «رقه» سوریه است.
العبادی در این نامه همچنین تأکید کرده که باید درباره زمان حمله و کنترل این شهر توافقی میان دو طرف ایجاد شود.
محور بعدی نامه، درباره پیشنهاد ترکیه مبنی بر برقراری روابط مثبت با عراق و سوریه است و عراق تلاش خواهد کرد یخ اختلافات میان آنکارا و دمشق را آب کند. الفیاض که فرماندهی نیروهای بسیج مردمی عراق را بر عهده دارد، در این دیدار بشار اسد را از اقدامات نیروهای نظامی عراق برای پیشروی به سوی شهر موصل مطلع و بر اهتمام مقام های عراقی برای همکاری با دولت سوریه در مبارزه با گروه های تروریستی تاکید کرد.
رئیس جمهوری سوریه هم در این دیدار گفت: موفقیتهای عراق در مبارزه با تروریسم، پیروزی برای سوریه است.
وی افزود: نیروهای عراقی و سوری هردو در یک میدان مبارزه هستند و پیروزی هرکدام برای طرف دیگر نیز پیروزی به شمار میآید.
از طرفی اسد در گفتگو با شبکه خبری NBCآمریکا گفت: سوال اینجا است که تا کی حامیان گروههای تروریستی میخواهند به حمایتشان ادامه دهند به ویژه ترکیه، قطر و عربستان سعودی که البته این حمایتها با تایید برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا است.
اگر گروههای تروریستی این حمایتها را نداشته باشند، پایان جنگ سوریه بیش از چند ماه طول نخواهد کشید. وی با بیان اینکه گفتار و رفتار آمریکاییها با هم تناقض دارد و سیاستمداران آمریکایی تجربه ندارند، سیاست آمریکاییها را مبتنی بر فریبکاری توصیف و تاکید کرد که آمریکا در مبارزه با داعش جدی نیست و میخواهد از آن برای براندازی نظام سوریه استفاده کند.
اسد گفت: ما مدیون تمامی کسانی هستیم که در کنار ما قرار دارند، روسها، ایرانیها و حتی چینیها که در کنار ما هستند. هر کدام از آنها به روش خود در حوادث سیاسی یا نظامی یا اقتصادی به ما کمک میکنند.
اسد در خصوص درگیریها در سوریه اظهار داشت: امیدوارم تاریخ مرا به عنوان مردی که از سرزمینش در مقابل تروریسم و مداخله حمایت کرد قضاوت کند زیرا تلاش دارم از حاکمیت سوریه دفاع کنم.
در خبری دیگر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با پوتین رئیسجمهوری روسیه در مسکو به وی پیشنهاد افزایش همکاریها در سوریه را داد.
این پیشنهاد شامل افزایش همکاری در زمینه اطلاعاتی نظیر شناسایی اهداف داعش و القاعده در سوریه خواهد بود.
رئیس جمهوری روسیه هم در دیدار با وزیر خارجه آمریکا در مورد لزوم تشدید فشار بر دو گروه داعش و جبهه النصره گفتگو کرد. از طرفی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو از شخص بشار اسد حمایت نمیکند اعلام کرد، در پاسخ به انتقادهایی در این خصوص بارها گفتهایم که از شخص رییس جمهوری سوریه حمایت نمیکنیم و مسئلهای که ما به آن اهمیت میدهیم، وجود نهادهای دولت سوریه و نیروهایی است که بتوانند با تهدید تروریستی مقابله کنند.
این درحالی است که وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: از هرگونه همکاری روسیه و آمریکا در سوریه با هدف پایان دادن به نظام بشار اسد استقبال میکنیم. «عادل الجبیر» گفت: باید سوریه به سمت روند انتقال سیاسی که بر ایجاد شورای حکومت انتقالی تصریح میکند، پیش برود و در نهایت به سوریهای جدید بدون حضور بشار اسد منتهی شود. نخست وزیر ترکیه هم تاکید کرد که سیاستهای کشورش در قبال سوریه مادامی که بشار اسد در این کشور روی کار باشد تغییر نخواهد کرد.
بینالی ییلدریم، اظهار داشت: شایعاتی که درباره تغییر در مواضع آنکارا به ویژه در قبال حضور اسد در سوریه مطرح شده صحت ندارد.
خبر دیگر اینکه اتحادیه عرب عضویت دوباره سوریه در این اتحادیه را منوط به توافق دولت این کشور با مخالفان دانست. این درحالی است که وزارت خارجه سوریه ضمن انتقاد از مواضع منفی اتحادیه عرب، تأکید کرد تا زمانی که این اتحادیه تحت سلطه کشورهایی است که به توطئه علیه سوریه معروف هستند، دمشق حتی فکر عضویت در این اتحادیه را ندارد.
در چنین شرایطی وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که سفارت برزیل در دمشق طی چند روز آتی فعالیت های کنسولگری خود را مجددا آغاز خواهد کرد. در تحولات میدانی هم گروه تروریستی داعش ادعا کرد که یک جنگنده میگ ارتش سوریه را در نزدیکی فرودگاه نظامی دیرالزور ساقط کرده وخلبان آن نیز کشته شده است.