دراین دیدار که بیش از ۳۰ تن از اهالی سینما حضور داشتند، فرمانده ناجا با اشاره به اینکه در ساخت فیلمها باید به ریشههای جرم و مسائل اجتماعی پیرامون آن پرداخته شود گفت: فیلمهای ویترینی و اکشن مطلوب ما نیست.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در دیدار با سینماگران به رابطه متقابل سینما و نیروی انتظامی تاکید کرد و گفت: برگزاری این گونه نشستها حتی اگر نتیجهای به دنبال نداشته باشد، نشانگر آن است نیروی انتظامی از سینماگران استقبال میکند و میدانند گوش شنوایی هست تا سخنان آنها را بشنود و با تغییر نگرشهای به وجود آمده اتفاقاتی در این حوزه رخ داده است.
وی درباره پلیس هوشمند و فراهوشمند، گفت: به سمت این مراحل در حال حرکت هستیم و پلیس جامعه محور هم دارای جنبه اقتدارگرایی و نیز نرم است.
وی با اشاره به پلیسی که در فیلم “مرد دو هزار چهره” به نمایش گذاشته شده بود، گفت: دیدیم که در این فیلم، پلیس هم به صورت جامعهگرا و هم اقتدارگرا به نمایش گذاشته شد اما مردم پلیسی که دارای اقتدار بود را بیشتر میپسندیدند و این نشانگر آن است که مردم بیشتر طالب اقتدار پلیس هستند.
فرمانده ناجا به صحبت یکی از سینماگران مبنی براینکه پلیس دنیا مقتدر است و در مواقعی خشونت را نیز چاشنی کار خود قرار میدهد و پلیس ایران نیز باید این خشونت مثبت را در دستور کار خود داشته باشد، اظهارداشت: این صحبتها حرفی درست است اما ما ایرانی هستیم و در الگوهای خود از جایی کپیبرداری نمیکنیم. وی ادامه داد: جامعه ما، جامعه آمریکا نیست، در مقابل پلیس ما نمیتواند مانند پلیس آمریکا رفتار کند، پلیس ایرانی شاید بتواند مانند سریال” هشدار برای کبری ۱۱″ فیلم بسازد اما این مطلوب پلیس ایرانی نیست؛ البته مبالغه در فیلمسازی و بزرگنمایی برخی موارد برای انتقال مفهوم اجتنابناپذیر است اما باید توجه داشته باشیم فیلمی نسازیم که نماد بیرونی نداشته باشد چرا که مضحکه میشویم. باید تلاش کنیم پلیسی که در فیلمهای خود میسازیم باورپذیر باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزاع در کشور ما یکی از مشکلات اساسی است، گفت: هماکنون ۶۶ درصد از قتلهای کشور بدون نیت قبلی اتفاق میافتد و اگر نزاع کاهش یابد آمار این نوع قتلها نیز کمتر میشود.
فرمانده ناجا تاکید کرد: باید آستانه تحمل اجتماعی را بالا ببریم در این میان فیلمهایی مانند زیر هشت ، زیر تیغ و گلهای گرمسیری اثرات خود را در جامعه نشان داده است؛ در حال حاضر در برخی از استانهای کشور قتلهای ناموسی صورت می گیرد و برای خود دادگاه تشکیل داده و با ظن و گمان دختران و یا حتی زنان خود را می کشند بنابراین لازم است که در این استانها فیلمهایی با این موضوع ساخته شود.
وی ادامهداد: به عنوان مثال ساخت فیلمهایی نظیر دهلیز و دختران فریاد نمیزنند در نشان دادن مسائل مبتلایه جامعه بسیار اثرگذار بود البته من فیلم اخیر را در جشنواره دیدم و خانم پوران درخشنده به بنده گفت که سوژه این فیلم را از میان سخنان من الهام گرفته است.