به گزارش خبرنگار ما، علی ربیعی در مراسم آغاز به کار این نمایشگاه اعلام کرد: صنعت سنگ ساختمانی کشور امروز امکان اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ۳۶۰ هزار نفر را فراهم کرده است.
وی افزود: سالانه به ایجاد ۸۰۰ هزار شغل نیاز داریم که نرخ بیکاری در کشور در سطح ۱۰درصد باقی بماند.
وی صنعت سنگ را یکی از مهمترین رشته های شغلی فعالان در صنعت ساختمان ارزیابی کرد و گفت: با هماهنگی وزارت صنعت،معدن و تجارت یک بسته حمایتی در این بخش در حال آماده سازی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این نمایشگاه گفت: بر پایه بررسی ها در سه ماهه نخست امسال ارزش صادرات بخش معادن و صنایع معدنی نزدیک به ۲ میلیارد دلار بود که از این رقم یک میلیارد دلار به فولاد و چرخه مربوط به آن اختصاص داشت. جعفر سرقینی افزود: ارزش سالانه صادرات سنگ تزیینی از سطح ۲۰۰ میلیون دلار فراتر نرفته است اما انتظار میرود امسال برای نخستین بار شرایط متفاوتی را داشته باشیم، زیرا در فصل بهار ارزش صادرات این بخش به ۶۰ میلیون دلار رسید.
وی یادآوری کرد: شکل گیری ستاد سنگ در محل این وزارتخانه یک گام برای تدوین نقشه راه به منظور نیل به ارزش صادرات ۲ میلیارد دلاری در زمینه صدور سنگ است که در یک دوره پنج ساله تحقق یابد.
معاون وزیر صنعت گفت: امسال دستیابی به ارزش صادرات ۲۵۰ میلیون دلاری در زمینه صدور سنگ های ساختمانی و تزیینی پیشبینی می شود.
به گفته نامبرده، تعرفه ۲۰ تا ۳۰درصدی در زمینه واردات سنگ نباید به گونه ای باشد که تولیدکنندگان ایرانی نتوانند رقبای خارجی را کنار بزنند، بنابراین انتظار می رود فعالان این بخش پس از دو دهه بتوانند ضعف خود را در این عرصه برطرف سازند. وی پیشنهاد مشارکت جدی فعالان صنعت سنگ را در نمایشگاههای اختصاصی ایران در روسیه (مسکو)، ایتالیا (ورونا)، ترکیه و عمان مطرح کرد و افزود: شرکت سهامی نمایشگاه های بینالمللی ایران اعلام آمادگی کرده است برای مشارکت فعالان سنگ در این نمایشگاه ها تخفیف ۵۰ درصدی را قائل شود. سرقینی با انتقاد از اختصاص نیافتن حقوق دولتی معادن به این بخش گفت: مطابق قانون معادن ۶۵ درصد حقوق دولتی آن باید به منظور کارهای زیرساختی به این بخش انتقال یابد و افزون بر آن ۱۵ درصد هم از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه کند، به این ترتیب ۸۰ درصد به معادن باید مسترد شود، اما بالاترین سهم تخصیصی در سال ۱۳۹۳ برابر با ۱۲ درصد بود و هیچگاه فراتر از این میزان امکانپذیر نشد.
وی اضافه کرد: وجوه جذب شده بابت حقوق دولتی صرف پرداخت اضافه کار نیروهای معادن نمی شود، بلکه در اجرای طرح های زیرساختی معادن مصرف می شود.
وی درباره تسهیلات ۱۶۰ هزار میلیارد ریالی که از سوی نظام بانکی برای حمایت از تولید تخصیص مییابد، افزود: پیش از این در این فرم ها برای معدن جایگاه لازم نبود، اما اکنون این نقیصه برطرف شده است.
به گزارش ایرنا، در هشتمین نمایشگاه بین المللی سنگ ، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه چهار بخش اصلی اکتشاف، استخراج، فرآوری و صادرات برای این نمایشگاه پیش بینی شده است. در این نمایشگاه کارخانه های سنگبری، معادن سنگ، سازندگان ماشین آلات معدن ،حفاری و فرآوری سنگ، تولیدکنندگان ابزارآلات فرآوری معدن و صادرکنندگان و وارد کنندگان در کنار یکدیگر حاضر شده اند.
بیش از ۲۵۰ شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامی ایران و ۹ کشور مختلف جهان حضور و مشارکت دارند. از این تعداد ۲۱۰ شرکت داخلی و ۴۰ شرکت خارجی از کشورهای ایتالیا، آلمان، ترکیه، هند، اسپانیا، پرتغال، روسیه، کره جنوبی و چین شرکت کرده اند.
قرار است همزمان با برگزاری این نمایشگاه، هیات های بازرگانی، تجاری و سرمایه گذاری کشورهای چین، پاکستان، روسیه، ایتالیا،ترکیه و افغانستان ضمن بازدید از سالنها و غرفه های نمایشگاهی، با تولیدکنندگان، تجار، بازرگانان و انجمن های تولیدی سنگ کشورمان مذاکرات تجاری داشته باشند.
طبق جدیدترین آمار، صادرات سنگ خام و سنگ فرآوری کشورمان حدود ۲۰۰ میلیون دلار در سال است که سنگ خام بیشترین حجم صادراتی را دارد و متاسفانه سنگ فرآوری شده ، نقش بسیار کمرنگی در صادرات دارد. البته برنامهریزی شده است که در یک برنامه ۵ساله این رقم به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد.
جمهوری اسلامی ایران بیش از ۶۰ میلیارد تن ذخایر مواد معدنی دارد که ۴ میلیارد تن آن ذخایر سنگهای تزیینی است، لذا برگزاری این نمایشگاه فرصتی است تا در چارچوب اقتصاد مقاومتی تلاش شود تا صنعت معدن را جایگزین صنعت نفت کرد. هشتمین نمایشگاه بینالمللی سنگ، معدن، ماشینآلات و تجهیزات وابسته تا ۳۱ تیر هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقمندان است.
از سوی دیگر دیروز چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنایع و تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر توسط سفیر اسپانیا در تهران در همین محل افتتاح شد.
در این نمایشگاه علاوه بر ۱۶۲ تولید کننده داخلی، ۹۳ شرکت صنعتی از اسپانیا، ایتالیا، آلمان، فرانسه، انگلستان، آمریکا، سوئیس، یونان، امارات متحده عربی، فنلاند، چین، جمهوری چک، ترکیه و روسیه حضور دارند.
اکنون برخی از گروه های کالایی تولیدی شرکت های ایرانی از جمله انواع شیرآلات بهداشتی، اجاق گاز، سینک ظرفشویی، هود آشپزخانه و ظروف غذا خوری به کشورهای آفریقایی، آسیای میانه، عراق و تعدادی از کشورهای آسیایی به همراه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
بررسی فضای پیش بینی شده در این نمایشگاه برای شرکت های خارجی نسبت به دوره قبل رشد ۱۱۰ درصدی را نشان می دهد.
این نمایشگاه در قالب چهار گروه کالایی (گروه کالاهای آشپزخانه، گروه کالاهای حمام، گروه کالاهای سونا و گروه کالاهای مربوط به استخر) دایر شده است.
انواع وسایل و تجهیزات مختلف آشپزخانه های خانگی، صنعتی و صحرایی، انواع کابینت، سینک ظرفشویی، دستگاه های تهویه، هواکش و هود آشپزخانه، سیستم های نورپردازی، میز وصندلی آشپزخانه، انواع وسایل و تجهیزات عمل آوری غذا در آشپزخانه، تجهیزات سرو غذا و نگهداری آن از جمله وسایلی است که در معرض نمایش قرار دارد.
صنعتگران این بخش براین باورند که وزارت صنعت، معدن وتجارت می تواند با اعمال تعرفههای لازم از تولیدات ایرانی، این بخش در برابر واردات کالاهای مشابه از تایوان، ترکیه و چین حمایت لازم را به عمل آورد. علاوه براین، تولیدکنندگان ایرانی در بخش صنایع، تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر معتقدند افزایش هزینه مواد اولیه و گران بودن فناوریهای مورد نیاز در این بخش برای تولیدکنندگان مشکل ساز است.